Любители на кучета - 95

• 20 597
  • 762
  •   1
Отговори
# 690
Красив Брус! На колко е?

# 691
  • София
Този Брус е голям образ! Heart Eyes

Деспи, френчитата са ужасна напаст. Но кой да знае. Joy

Начиии, измих пода и направо с оцет отгоре за по-концентрирано и замазване. Сега напръсках и със спрея срещу повторно маркиране. Стената също я облях с оцет. Всеки ден ще чистя по този начин, белким има файда. Само фугите ще ги мисля. Ще видя дали не мога да ги изчистя с нещо, защото това с изтъргването им ми е непосилно и по-скоро трябва да се извърши от майстор, не от моя милост.

# 692
Реа, на седем е Брус. От толкова години ежедневието ми се върти около него. Joy

# 693
Дами, не съм писала отдавна и малко нахлувам. Извинявам се.
Нюфчето ни е с лаймска болест. Изписаха Доксациклин и пробиотик, обаче нещо спря да се храни и аз започнах да се фрийк-вам много. Мисля да започна изцяло да й готвя пиленце и разни други по -питателни манджи, защото взе да отказва и обичйни неща, които харесва. Ако някой е минавал през същото, ще съм благодарна да сподели дали е давал витамини или някакви други неща (храни, добавки), защото си е доста агресивен антибиотика и се притеснявам да живее на нищо и химия само. Sad

Мерси и дано не ви спохождат тия гадини гнусни.

# 694
Breedlove, пироплазмоза лекуваха на лабчо с доксициклин и по една капсула на ден В комплекс. Витамини не ни дадоха. За хранене не съм се тревожила и старала много, лабчо си е лакомийка, та и тогава хапваше нормално.
Оздравявайте!

# 695
  • София
В комплекс е и за апетит добро.
Пробиотик също може.
А за витамини Ветомюн, например. Предписват ги при кучешка кашлица.

Бързо да се оправя кученце.

# 696
Сигурно ставам досадна ама не мога просто... трябва да си споделя...
то не само куче ми и мъж ми лазят по нервите.
Снощи събори саксията с босилека Sad
И така
5:50 Аксел дава сигнал, че е гладен. Влизам в кухнята - 3 купички с лайна и едно напикано легло.
5:50:40 хвърча за хартия, пликчета и парцал. Аксел е в див възторг. Много е щастлив.
5:55 изпълняваме ритуала "Седни" преди ядене. Аксел сяда. Опашката му шари из остатъците от лайната, лапата му също е изцапана. Нямах шанс да изчистя всичко, понеже ... ТОВА Е АКСЕЛ
6:00 Всичко е в лайна - кородорът и аз сме значима част от всичко-то.
Влизам в хола да нагледам другото куче, Аксел се шмугва, изяжда храната й, качва се на масата, отнася едно ръмжене и бива позорно изгонен от хола.
6:03 Аксел е в двора.
6:15 Аксел е в коридора. Кален е, но вече нищо не ме интересува, аз просто искам кафе. В следващият момент леглото е цялото в огромни кални лапи. Коридорът също. Кухнята - тоже. Не забравям, че по нея все ще има следи от кал.
6:15:40 чува се трясък. Вече ми е все тая.. ама все пак от любопитство проверявам. Да, добре, че проверих.
6:20 На Аксел му е сипана вода. Той започва да рови в нея като златотърсач от Колндайк и респективно предните му два крака са цопнали в купата. Ще го мия!
6:22 Аксел е измит. Абсолютно малоумно действие от моя страна предвид фактът, че коридорът и кухнята са в огромни кални лапи.
6:23 мия коридора, поглеждам тъжно леглото на майка ми, която се изнервяше ако има косми от Джина по него... и само си казвам "Ох слава Богу че я няма".
6:30 - ще пия кафе. Аксел плаче. Аз плача. Джина е затворена в хола.
6:40 -Аксел спира да плаче. Подозрително тихо е. Нещо шумка пред вратата ми. Окрехвам лекичко. Един чадър е полегнал между зъбите и ноктите на Аксел. Прибирам чадъра и се смислявам, давайки му една стара плюшена играчка.

Сърцето ми играе от изнервеност, понеже тези всичките гадини ми взеха и спининг тренировката. Гениалният ми племеник, на 12, който твори чудеса от умнотии е заключил ключа от колата В КОЛАТА. И сега резервният ключ от сестра ми трябва да пристигне у дома от майната си (разбирайте на село) и аз да отида да взема резервният кюч от колата и да го пратя до морето. Боже!!! А е едва 7 часът във вторник

# 697
Съчувствам ти,Духче. В тях такива бели ли прави? Да го храниш вечер по- рано и после дълга разходка преди лягане? Дори на филм не съм виждала тези бели, които описвате в темата.
След време ще ти е смешно. Дръж фронта!

# 698
Не. Сестра ми казва, че нищо от тези неща не ги прави у тях. И според нея това, че се е изпикал на леглото е отмъщение, че е спал сам в кухнята. Той само да вляза в банята или в моята стая (където на него му е забранено да влиза) почва да лае. Сигурно и той си преживява нещо зверчето. Не изглежда тъжен, по-скоро превъзбуден перманентно. И сигурно му е и скучно, те са 4 членно семейство, все е хаос у тях, две деца, двама възрастни, все някой му се връзва да си играят, да го дразнят и тн. Аз съм сама, ММ ако дойде му се дразни и не се занимава с него. Той идва вечер, аз не искам да пренебрегвам Джина и си я взимаме в хола при нас докато ядем, а Аксел в в кухнята. ТО няма и как да е при нас, защото буквално се качва на масата.
Най-зле е сутрин. Но може би и аз не го разбирам, може би иска да се разхождаме по-рано. Те ми казаха, че няма проблем да му дам да яде в 6 и после към 7-8 да излезем. Аз му давам в 6, пускам го на двора, пишка, ака, но после пак е превъзбуден. Сега в 7 и 30 като излязохме, ами пак ака, пак пишка няколко пъти, после му дадох една плюшена играчка да се забавлява и в момента гризе килима. Не дивее както рано сутрин. Утре още в 6.30 ще излезем. За вечерната разходка пак ще обикалям квартала, поне един час и то към 8, после малко игра и дано сутринта няма драми.

# 699
  • София
Щом ака толкова не му е ок храната, но това не е твой проблем.
Не му е комфортно, няма ги неговите хора.
А и не му обръщаш достатъчно внимание, стои изолиран, а знае, че сте си вкъщи.

Иначе, ми беляджии са си. Това им е хубавото.

# 700
  • София
Дух,посмях се с Аксел,малкия разрушител.Страда си за неговите хора и се опитва да те побърка ,имаме си една комшийска лабрадорка на около година ,същата топка енергия е.

# 701
След поредното  rotfImbo пак си мисля, че можеш спокойно да издадеш разкошна книжка "Аксел и аз", по подобие на оная за Марли/малко кадри от филма/. Все за него се сещам, като те чета. Joy
Скрит текст:

За акането и аз си помислих, че е много, или много го храниш или храната не е тая. Ама строявай го това момче, не го оставяйте да прави каквото му щукне. Не мисля, че е чак от тъга по стопаните си, те обичат всички хора тия маймунки. И го храни след разходките, да не вземе с това тичане беля да ти направи.
Дух, май и в мен взе да се прокрадва съчувствие към теб, ама много, много ме веселиш с репортажите. Хубаво щеше да е и ТМ да се включи във възпитанието му, представих си вечерята ви, а Джина и той си лежат на пода. Аксел ще я закача или ще и се катери по главата, но  си представих как се занимават двамата и Аксел не прави бели. /това защото Рекс съм го гледала как се държи с една малка госпожица, точно по главата му се катереше, ушите му ядеше, той я търпеше./

# 702
Здравейте,
Имам мъжко йорки на 3г. и 3м. и през последния месец бяхме изправени пред различни здравосоловни перипетии, след като 3г. и 2м. не се е налагало нищо и всичко беше спокойно. Има ли някой от вас опит с кастрация на мъжко куче/ независимо дал йорки. Къде го направихте, как се чувстваше кучето след това...

# 703
  • под тепетата
Духче, четох те вчера по нощите стискайки джуки да не прихна, че имаме гости. Обаче се чувствам виновна, дето ти дадох тоя акъл. Макар че си мисля , че с Джина или без, държанието му щеше да бъде същото. Миналата година гледахме 2 месеца без разделяне на 7 и 6 месеца едри породи кучета и не е имало такива бели. Едно друго се изморяваха с игра.
Стискам палци болното нюфче да оздравява бързо!

# 704
  • София
Кастрацията при мъжки кучета е  много по-лесна,т.е козметична  отколкото при женски,което си е коремна операция.Нашите и двете женски са кастрирани в Син Кръст.1-2 дена са по отпаднали и после си е пак същото куче.
Demili,може би ако споделиш от къде си ще е по-лесно да получиш насоки за вет.клиники.

Общи условия

Активация на акаунт