10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 564
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 560
Може ли малко помощ и разяснение. След като излезнаха минималните балове виждам, че за желания над това, в  което е приета дъщеря ми минималния бал е доста по-нисък от нейния. Няма квоти. Възможно ли това. Нали минималния бал е на последното прието дете в паралелката. А дъщера ми има по-висок бал и не е приета. Може да е пиша глупости, но изведнъж се зачудих. Мога да дам конкретен пример ако трябва.
Вижте си какво точно сте писали като желания. Да не би да не сте вписали правилно паралелките?
Дайте пример, да, полезно ще е.

# 1 561
  • у дома с любимите си хора

същото и при нас, от училището казват, че вчера им провели инструктаж и ако не се запише на 1 класиране, за второ си губи мястото

Губи се само и единствено,ако се придвижи на по-предно желание при подадено заявление за второ класиране или ако е приет по първо желание и не се запише.

# 1 562
  • На планетата Земя
Дайте конкретен пример.

Явно в много училища не правят разлика между тотално неявяване (единствено това води до загуба на място) и явяване за записване (да учи там) или заявяване за участие на второ джуркане. Ако чувате от познати за още такива случаи, информирайте, не мълчете, карайте хората да се връщат и да коригират.
Или пък госпожите се вълнуват, че ще си ИЗГУБЯТ децата, искащи да се качат по-нагоре  Mr. Green Ами да, прави са, губи се детето, идва друго с блеснал поглед и още някоя беля в план-програмата си за петилетката, лоша работа. Joy

# 1 563
ама какви са тези абсурди за губнето на място? в кое училище/ град се случва?

едното е 32-ро, Хенри Форд и третото не се разбира кое е . И какъв е тоя инструктаж в последния момент, с различни указания?! Да беше от едно училище само, а то вече 3 слуач станаха, идентични....

# 1 564
  • София
Днес срещнах мой познат, чийто син е приет в 91 НЕГ,  а балът му няма 450 т., честитих му, но сега виждам, че миималният бал за момче там е 458.  Бащата е на висока позиция, така че всичко е възможно явно.

много неприятно, ако е истина. очаквах парашутистите на 3то-4то класиране, или нещо над приема. ама на първо...  в този смисъл не беше зле да има разлепени списъци пред училищата - да видим кой с колко е приет. макар че и така биха могли просто да им пишат едни по-високи точки за разкош

В НЕГ 1 има разлепени списъци отпред по входящ номер и по бал в низходящ ред и няма дете с бал 450. Просто ми се наби на очи последния номер с минималния бал, който отговаря на изнесения.

# 1 565
Може ли малко помощ и разяснение. След като излезнаха минималните балове виждам, че за желания над това, в  което е приета дъщеря ми минималния бал е доста по-нисък от нейния. Няма квоти. Възможно ли това. Нали минималния бал е на последното прието дете в паралелката. А дъщера ми има по-висок бал и не е приета. Може да е пиша глупости, но изведнъж се зачудих. Мога да дам конкретен пример ако трябва.
Вчера на няколко пъти други майки писаха същото, но после се оказа, че от притеснение гледат друга паралелка на същото училище. Та, за кое училище и паралелка става дума?

# 1 566
Понеже получих много питания на ЛС, да го напиша и тук. Няма как някакъв инструктаж или заповед да отмени или прескочи министерска наредба. Текстът от нея беше цитиран неколкократно тук.
И аз мисля, че има училища, в които не са схванали точно текста или просто се опитват да задържат учениците при тях.

# 1 567

същото и при нас, от училището казват, че вчера им провели инструктаж и ако не се запише на 1 класиране, за второ си губи мястото

Губи се само и единствено,ако се придвижи на по-предно желание.

и аз това им казвам, но от училището продължават да трвърдят обратното и младежа се притесни Simple Smile

# 1 568
Скрит текст:

Губи се само и единствено,ако се придвижи на по-предно желание.
и аз това им казвам, но от училището продължават да трвърдят обратното и младежа се притесни Simple Smile
Дайте на младежа линк към Наредбата и му кажете да прочете чл. 67 , за да се увери сам.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 12:19 от Elmet

# 1 569
  • София-Младост
Дори и Кастрева го е обяснила сутринта май в някакво предаване...
"че не се пази мястото , но ако паднеш под него във втория тур се записваш на това място от първото класиране, но ако те класират на по-горно място трябва него да приемеш, а не се връщаш на първото."
Което за мен си е чисто "пазене" на мястото от първото класиране.

# 1 570
  • София
Дидева, с главни букви и онзи шрифт. Wink Таман смятах да го напиша, но не мога да намеря шрифта. Joy

А, тя Кастрева е страшен специалист по класирането. Разбира ги тези работи. В дълбочина.

# 1 571
  • В средата на времето
Дори и Кастрева го е обяснила сутринта май в някакво предаване...
"че не се пази мястото , но ако паднеш под него във втория тур се записваш на това място от първото класиране, но ако те класират на по-горно място трябва него да приемеш, а не се връщаш на първото."
Което за мен си е чисто "пазене" на мястото от първото класиране.

Kак падаш на второ класиране под мястото, на което са те приели на първо?!

# 1 572
  • Пловдив
Да покажат инструкциите черно на бяло, защото на сайтовете на РУО пише друго.
Аман от вечно неразбрали учители. Всяка година едно и също.
И подвеждат хората, ей това е най-лошото. Каква загуба на ученици при такъв голям набор в София?
Кастрева кърти отвсякъде. И тя толкова години не научи как стават нещата. Да се смееш ли, да плачеш ли.
Колко бисери е изръсила по време на службата си в МОН и сега в РУО.

# 1 573
Вижте си какво точно сте писали като желания. Да не би да не сте вписали правилно паралелките?
Дайте пример, да, полезно ще е.
Приета е на 56 желание. Давам за предишните желания нейния бал и минималния.
55 то желание наш бал 279 и минимален бал 256.5.
54то желание наш бал 303 минимален бал 293.5.
53то желание наш бал 303 минимален бал 293.5.
И така...без квоти са. Защо се получава така?

# 1 574
1. Подайте сигнал за това училище.
2. В момента, в който подадете заявлението се отразява в системата, че е заявил за второ или че се е записал. Показаха ми го веднага.
3. Изрично ни казаха, че не губи мястото си ако не се премести нагоре.
4. В 2 АЕГ повече от половината са подали за 2ро класиране.
5. Парашутистите никога няма да ги видите изнесени на публично място в списъци.
6. По-добре питайте, когато се съмнявате.

Успех на всички Blush

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 12:40 от Gigi

Общи условия

Активация на акаунт