10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 518
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 620
  • София
Тази година завършиха 186 деца, по наредба са били приети 182.
                 Не всички бройки над нормативните при завършващите  са парашутисти! Моята дъщеря учеше в 35-то и се явяваше ,като частен ученик в Първа немска.Отказа се защото и на двете места успехът и беше еднакъв,но ако беше продължила щеше да фигурира в завършващите над норматива!

Извинете ме, но това не е вярно. Дори и да е имало през последните десетина години опции за частни ученици като някога (това, че аз не съм чувала за тях , не значи, че ги няма), те не биха били включени в броя завършващи, за които говоря.  А те са онези 186, които са се явили на  ДЗИ по БЕЛ като редовни ученици на НЕГ. Децата над регламентирания прием са деца  от надпланов прием на близнак, от премествания в НЕГ на деца от други немски гимназии в страната и такива с регламентирано плащане имаше някога ( към момента не знам дали я има още опцията).

Отделно аз никъде не съм казала, че са парашутисти всички отгоре, тъкмо обратното Simple Smile За доста парашутисти говорех за по-стари випуски, голямата ми дъщеря завърши през 2010 и в тогавашните класове имаше и по 30 деца. Макар че и тогава горницата не е била много голяма, понеже тогава пък паралелките в ЕГ бяха 14+14=28, не 13 +13=26 като през последните години.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 14:37 от пенсионирана русалка

# 1 621
  • София
А като подадохте за второ класиране, в профила ви отрази ли се нещо? Това, че не дават никаква бележка/документ, че сте подали за второ ми е малко притеснително, грешки винаги стават.
И аз започнах да се притеснявам за това, всъщност при грешка в училището нямам никакъв шанс да докажа, че съм подала заявление за второ класиране в 164 ГПИЕ.

# 1 622
На мен ми дадоха входящ номер, но ми казаха, че отразяването е на по-късен етап. Класирането нямало да се промени дори с една точка  - ми обясниха, явно така са инструктирани, за да задържат учениците. А иначе не знаеха баловете за съответните паралелки (4 на брой) - понеже ги пита една майка, та аз й обясних.

# 1 623

И ние подадохме заявление сутринта. Попълненото заявление ми го дадоха и на въпроса то не е ли за вас, ми беше отговорено - не. Статуса не е променен в системата. Преди малко ми се обадиха от у-щето да ми се извинят, че ще ме разкарат отново, но трябва да им занеса заявлението, че им трябва за РИО.
                  За кое у-ще става дума?

# 1 624
Писах, че сме подали заявлението в 9.00, сега в 14.30 се промени статусът на "записан".

# 1 625
Цитат на: Irk@
link=topic=1127972.msg39003497#msg39003497 date=1562930211
И ние подадохме заявление за 2-ро класиране. Дадоха ни входящ номер и сега погледнах в профила на детето - и там е отразено. Не ни искаха никакви документи освен бланката, която попълнихме на място. Трябва да се знае входящия номер на детето от служебната бележка.
Успех на всички!

А какъв е новия статус ? Незаписан или нещо друго.

"Заявил участие".

# 1 626

Извинете ме, но това не е вярно. Дори и да е имало през последните десетина години опции за частни ученици като някога (това, че аз не съм чувала за тях , не значи, че ги няма), те не биха били включени в броя завършаващи, за които говоря.  А те са онези 186, които са се явили на  ДЗИ по БЕЛ като редовни ученици на НЕГ. Децата над регламентирания прием са  и деца със заболявания,  и такива от надпланов прием на близнак, от премествания в НЕГ на деца от други немски гимназии в страната.

Аз споделих как беше по времето на дъщеря ми и изказах предположение,че има и такава вероятност.Не зная конкретната ситуация и не мога да съм компетентна на 100% .Просто предположение,защото ако от сега започнем с темата "парашутисти" ще изнервим още повече и без това натегнатата ситуация.Другите варианти за надпланов прием вие сама сте споменали.Не разчитам на розовите очила,но и черните не са в стила ми. Smirk

# 1 627
Днес, докато записвах детето в МГто, дойдоха майка и дъщеря с въпрос могат ли да ги приемат на 2ро класиране - балът споменаха, че е 250 на девойката .. при минимален бал около 450 в 4те специалности в МГто...
Явно има и такива оптимисти Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 628

Извинете ме, но това не е вярно. Дори и да е имало през последните десетина години опции за частни ученици като някога (това, че аз не съм чувала за тях , не значи, че ги няма), те не биха били включени в броя завършаващи, за които говоря.  А те са онези 186, които са се явили на  ДЗИ по БЕЛ като редовни ученици на НЕГ. Децата над регламентирания прием са  и деца със заболявания,  и такива от надпланов прием на близнак, от премествания в НЕГ на деца от други немски гимназии в страната.

Аз споделих как беше по времето на дъщеря ми и изказах предположение,че има и такава вероятност.Не зная конкретната ситуация и не мога да съм компетентна на 100% .Просто предположение,защото ако от сега започнем с темата "парашутисти" ще изнервим още повече и без това натегнатата ситуация.Другите варианти за надпланов прием вие сама сте споменали.Не разчитам на розовите очила,но и черните не са в стила ми. Smirk

не е забавна тема, наистина, но както някой по-горе беше коментирал - изсипахме сума ти пари за уроци, детето се съсипа от работа, вероятно точка-две няма да й стигнат за НЕГ, и тогава ще искам да знам, че не е заради парашутист. защото за тези 2-3 места във випуск ще става въпрос. ако ще ги пробутват надпланово, добре. ама, ако ще заемат от редовния прием, някак тъжно ми става - за детето и мечтите й. ако не стигат 10-15 точки, няма да влизам в такива разсъждения хич. но за 1...

# 1 629
Днес, докато записвах детето в МГто, дойдоха майка и дъщеря с въпрос могат ли да ги приемат на 2ро класиране - балът споменаха, че е 250 на девойката .. при минимален бал около 450 в 4те специалности в МГто...

а какво им отговориха?

# 1 630
  • непостоянно
Здравейте 🤗
Преди малко записахме щерката в ПГКПИ - Бургас. Тя е изключително доволна! Реши, че ще учи в това училище, още преди да го създадат 😂😂😂 Беше прочела на сайта на Общината, че има идея за откриване на нова IT гимназия и отсече - аз ще уча там след 7 клас! Е, вече е факт!
Хубаво е когато видиш детето си щастливо от постигнатото след целия положен труд 🥰
Поздравявам всички записали/записващи се след 1во класиране, а на всички, които ще чакат 2-ро силно стискам палци и от сърце пожелавам да попаднат на желаното място!!!🤞🏻🍀😘

ПС: С някой няма ли да ходим заедно по родителски срещи, м?🤔

# 1 631

а какво им отговориха?
Ами деликатно ги попитаха преди МГто какви желания имат - и се оказа, че имат поне 10тина - казаха, че по-скоро за някое от другите у-ща може да стане. Но за МГ няма как да падне така, и наистина няма.. А за двете от паралелките обикновено няма и никакво движение на 2ро класиране. Или мърда с 1-2-3 единици.

# 1 632
Моля знаещите и разумните да ми помогнат да преценя, коя паралелка дава по - добри бъдещи перспективи за момче:  Банково право с ФЕ или Електронна търговия с РЕ в НТБГ. Дилемата ни е: Да подаваме ли документи за второ класиране или да се запише в Електронната търговия? Не е учил френски.

Електронна търговия, разбира се, макар че не ми е ясно какво значи НТБГ. Секторът е голям, развива се и можеш спокойно да работиш в него без висше образование.
А това с банковото право е някаква голяма измама. Какви са тези паралелки, титуловани със специалности, за които се изисква висше образование?! Такава диплома за нищо не може да му послужи. Няма да може да работи дори и касиер в банка, ако не изкара допълнителни курсове. За всички други длъжности банките изискват висше образование.

# 1 633
  • София
Класирането нямало да се промени дори с една точка  - ми обясниха, явно така са инструктирани, за да задържат учениците. А иначе не знаеха баловете за съответните паралелки (4 на брой) - понеже ги пита една майка, та аз й обясних.
Е как са сигурни, че няма да се промени и с една точка. Ние сме с бал на опашката 470 (минимален за паралелката ИЕ+АЕ) и да приемем, че няма да се запишем, как знаят кой е след нас?

# 1 634

Е стига сега така Grin Аз съм изчела де що има във форума за него, включително и мненията, в които се споменава в темите за 73-то и 91. Русалката най-добре ги знае немските Hands Thumbsup Със сигурност в 1 НЕГ щеше да е най-добре, ама...

Почвам и аз в тези теми да чета тогава. Миналият път като попитах даже получих ЛС колко зле е в 35-то.

Общи условия

Активация на акаунт