10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 564
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 650
Толкова ли е лошо това училище (срвнено с Втора и ФЕГ). Бях питала преди време за него и получих САМО лоши отзиви Sad
То излиза, че ще питам докато не получа поне един положителен. Извинявайте, но всякакви размисли и страсти по темата ще са ми полезни.

Е стига сега така Grin Аз съм изчела де що има във форума за него, включително и мненията, в които се споменава в темите за 73-то и 91. Русалката най-добре ги знае немските Hands Thumbsup Със сигурност в 1 НЕГ щеше да е най-добре, ама...
За езика, като не е 1-ва или 2-ра, според мен е най-добре трета - най-малкото откъм брой часове и опит. Моят син английски знае на ниво B2. От години знаем, че втори език, който ще учи, ще бъде немски. Направи лек уклон към френската заради "елитността" на гимназията, но се разбрахме кое ни е важно - езикът. В желанията ни сложихме френската след 35-то, а след нея - втора АЕГ.

Да се включа и аз. Синът ми ще бъде в 35 и в подреждането на желанията действахме точно като Ани. Английският му е на ниво С1, а френския го определяме като по-малко перспективен. И като не стигат точките за немската, 35 СОУ ми се струва много добър вариант. А учителите и класът са си на късмет навсякъде, няма как да имам инфо за навсякъде.

# 1 651
  • София
Моля, ако някоя от вас е подала заявление за второ класиране в 164 ГПИЕ и види промяна в статуса на детето да пише Smile
етомира, за какво ви поискаха тези 40 лв. от сега?

# 1 652
  • София
M_I_A, седя и се чудя.... Ако и ние бяхме писали И/А, двете са с еднакъв бал, отлични дипломи, коя щяха да приемат?

А вие какво решихте, ще записвате ли Испанската?

buni, дарение за разноските за учител испанец. Понеже Испанската страна не поема изцяло настаняването, та се налага и ние да помогнем. Но то на фона на всичко, което дадохме за уроци през годината, щеше да е грехота да не дадем.

# 1 653
  • София
Някой от записалите се има ли промяна в изписаното "незаписал се". Ние се записахме към 9.00 ч., нямаме входящ номер или нещо друго и още стои в системата това "незаписал се". Може би им трябва време.
При нас -сутринта към 8.30 стана записването, дали входящ номер и 10 минути след като ми звъннаха, че са готови, статусът беше променен.

При подадено заявление в 8.10 часа сутринта, статусът все още не е променен, но и в канцеларията нямаше компютри, така че не съм се притеснила особено. На по - късен етап би трябвало да се промени.
Да, явно зависи от организацията в самото училище. При нас комисията по записването е била в зала с компютри и за всеки записал се в момента са въвеждали информация в компютъра.

# 1 654
  • София-Младост

Rosita, не пише питащата. Аз само и отговорих:) Аз съм след две години на пангара с малкия, но се увлякох в темата, покрай племеника:)

# 1 655
  • София
M_I_A
buni, дарение за разноските за учител испанец. Понеже Испанската страна не поема изцяло настаняването, та се налага и ние да помогнем. Но то на фона на всичко, което дадохме за уроци през годината, щеше да е грехота да не дадем.
Благодаря Smile

# 1 656
В няколко поста тук, а и от други места чувам за коментари на приемащите заявления за второ класиране, че балът тази година”няма да мръдне и с 1точка” на второ класиране. С какво тази година е по различна, че да няма движение на бала? Наистина движението в най-горните нива е минимално, но след това и надолу винаги е имало раздвижване. Има ли някаква логика ?

# 1 657
  • Пловдив
august74, тия са някакви ясновидци. Сигурно имат кристални кълба.
Пълни дивотии са това. Балът ще мръдне в едни паралелки, няма да мръдне в други. Един да не се запише и колелото се завърта. А няма да е само един незаписал се. 

# 1 658
Скрит текст:
Малко невъзможно ми се вижда...минималният бал за тези паралелки на първо класиране е 410, 402.50 и 378.50.
Но пък нали за това е второто класиране.
Ала- Бала, къде е приета на първо класиране? Питам, понеже и моята дъщеря е с подобен бал, малко по-висок. В 22 СУ минималният бал за момиче АЕ+НЕ е 373,  а ИЕ + АЕ е 388, та за там има малък шанс. Ако не - ще остане в 7СУ, за съжаление.

В 22 няма квоти. От друга страна балът за АЕ+НЕ не е 373.

Училище      Паралелка        Минимален бал
2224022 22 СУ "Г. С. Раковски"   0223 - без квоти   0223 Чужди езици - ИЕ АЕ   388.500
2224022 22 СУ "Г. С. Раковски"   0221 - без квоти   0221 Чужди езици - АЕ ИЕ   391.000
2224022 22 СУ "Г. С. Раковски"   0222 - без квоти   0222 Чужди езици - АЕ НЕ   407.500

# 1 659
Може ли да запишем детето без то да присъства.

# 1 660
  • София
И аз подадох декларация за второ класиране. На входната врата бяха разпечатали списък с приетите деца. Попитах дали при записване е необходимо детето да е с мен - не е необходимо, само необходимите документи да се носят. Казах на набора да свиква с мисълта, че ще учи в НПМГ и най-вероятно ще е в паралелката с НЕ. Нямал нищо против - ново училище.

# 1 661
Подадохме декларация за 2ро класиране в Испанската преди около час. Промяна в статуса няма, ще следя и аз.

# 1 662
  • София
Ние отиваме да се запишем в 32ро

# 1 663
  • Варна
На мен не ми позволиха сама да подам заявление за участие във второ класиране. Имало разпореждане от РУО-Варна, че детето трябва да присъства задължително Angry. Слава Богу, детето хвана такси и дойде, но ако не беше в града, не знам какво щяхме да правим.

# 1 664
Може ли да запишем детето без то да присъства.
Да
А записах днес без дете...

Общи условия

Активация на акаунт