10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 508
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 665
По принцип заявлението е от името на детето и то се подписва отдолу, следва подпис на родител и подпис на приел заявлението. Моето дете беше с мен, подписахме се и двамата, не знам дали има значение, че е навършил 14 години.

# 1 666
M_I_A
buni, дарение за разноските за учител испанец. Понеже Испанската страна не поема изцяло настаняването, та се налага и ние да помогнем. Но то на фона на всичко, което дадохме за уроци през годината, щеше да е грехота да не дадем.
Благодаря Smile
                 Тука вече ме разстреляхте без оръжие! Много интересно ми е как се прави такова дарение и каква е правната му мотивация.До колкото си спомням има заповед на министъра по повод събирането на "дарения".По-скоро - принуждения.Преди 3 години и ние дадохме около 400 лв,но......за униформа -няколко блузи,сако,връзка/броя по решение на родителя/  и учебници.
                 Определено не съм съгласна с израза "на фона....." ! То на тоя фон може и у-щето да купим,че и да ни остане за почерпка.Добре,че нямаме интерес към точно това у-ще.Гледах репортаж за него и се поразочаровах и сега това ми дойде малко в повече! Горчив вкус в устата! И ..... отново въпрос на гледна точка.Тази е моята.

# 1 667
  • София
Селена, ще му хареса на момчето! Това, че приема спокойно нещата, е добър знак. Дано да ви е на късмет!
JenaP, защо не изчакахте понеделника, да реши твърдо девойката? Предполагам, че не внасят заявленията ежедневно в РУО , ама знам ли, ако са въведени и отразени вече в системата...?

# 1 668
По принцип заявлението е от името на детето и то се подписва отдолу, следва подпис на родител и подпис на приел заявлението. Моето дете беше с мен, подписахме се и двамата, не знам дали има значение, че е навършил 14 години.
Аз питах за подписа - казаха все тая - ако искате го разпишете, ако искате вие се подпишете.
Имаше и други майки без децата да записват.
Имаше и деца, които сами си подаваха за 2ро класиране. Никой не върнаха.

# 1 669
  • Sofia
Записана е девойката. Не пожела да се разкара до училището! Баща и ходи да я запише сам Simple Smile

# 1 670
  • София
На мен ми казаха да напиша до  подписа, че съм майката, демек че майката е попълнила заявлението, а не детето.

Чак пък заповед, че детето трябва да присъства..., те се притесняват от амбициозни майки да не вземат да запишат детето, където не иска ли... Странна работа.... просто си се чудя.

Една приятелка вчера звъннала в Строителния, казали и че с детето трябва и тя се засилила да го прибира от провинцията. Обаче я мотивирах и тя днес го записа, без то да присъства.
Ама това само благодарение на този форум и всички добри души дето пишат тук.

# 1 671
  • Бг-мама
Аз питах за подписа - казаха все тая - ако искате го разпишете, ако искате вие се подпишете.
А униформа как поръчахте без да мерите? Аз преди две години отидох и записах големия без него . Съответно ме взех по голяма която чак сега му става. С малкото пък хич няма и да рискувам . Той е толкова дребен , че ще пазаруваме от детския щанд. Laughing Laughing

# 1 672
  • у дома с любимите си хора
За НПМГ и аз питах дали е задължително присъствието на ученика при записването и ми отговориха,че не е.

selena,успех на момчето ти във второ класиране.

# 1 673
  • София
След подаване на заявление за второ класиране, виждате ли промяна в статуса за записвате в системата? Мисля, че трябва от “незаписал се” да се промени на “заявил желание”, а аз не виждам тази промяна и започвам да се тревожа🤔

# 1 674
  • София
Записахме го (бяхме и двамата). Приемаха заявленията в класни стаи и предполагам, че след края на приемния ден ще бъдат отразени и в системата. Нямаше входящ номер, не ми поискаха документ за самоличност (сигурно много съм приличала на майка точно на това дете).

# 1 675
9 ФЕГ - организирана работа. Разпределени по паралелки деца, на всяка паралелка по 2 души, попълваш заявление за второ, дават ти номерче, продължителност - 2 минути.
Но мечтаното училище е друго.

Стискам палци на всички дечица, успех на второто класиране.

разминали сме се
аз бях единствената майка, която беше без дете /всъщност днес в сф е пълно с двойки "тийн-родител", каквито обичайно се срещат много рядко Grinning / и единствената, която подаде за второ - всички бяха за записване

# 1 676
Скрит текст:
А униформа как поръчахте без да мерите? Аз преди две години отидох и записах големия без него . Съответно ме взех по голяма която чак сега му става. С малкото пък хич няма и да рискувам . Той е толкова дребен , че ще пазаруваме от детския щанд. Laughing Laughing
Не съм поръчвала Simple Smile
Казаха, че на 2ро и 3то класиране като са датите за записване пак може да се поръчват и мерят Simple Smile

Но да, документ за майката не искат изобщо. Записването става със всеки възрастен, който може да попълни данните - адреси, телефони, месторабота, лични лекари и т.н.
Ако бабата е в час - пращайте я без проблем Simple Smile

# 1 677
  • Пловдив
И ние днес ходихме да се запише. МГ в Пловдив. Голямо чакане. Попълвахме на място декларации, които спокойно можеха да ги качат в сайта, ние да ги свалим и да си ги попълним на спокойствие вкъщи. В 10 бяхме там, влязохме да се запише към 11 и нещо...
После и униформи - на три места за различните облекла - за ризи на място от гимназията, които после се взимат от незнамсикъдеси, после в центъра за тениски и панталон, вратовръзка от другаде... Просто съм безмълвна. И като за начало олекнах със 150 лв.
Синковецът като видя 18ч/седмично английски и му стана зле...Trollface

# 1 678
  • София
Didia, може да не съм употребила на място израза "на фона на". Никой не ме е задължавал да дам. Доброволно е. След три години в училищното настоятелство, нямаше вариант да не дам. За това време научих от каква огромна помощ са тези пари за училището. Благодарение на тях се подобрява много материалната база, дават се награди за различни постижения, подпомагат се социално-слаби ученици и много други неща...
Бих го обяснила много подробно, но пиша от телефон и ми е трудно.

# 1 679
Да се отчета и аз - пуснах заявлението за второ класиране, ни ме питаха кой съм, ни питаха къде е детето, ни нищо. Попълних бланката в коридора, влязох и я подадох. Питаха ме само в коя паралелка е прието детето. Дадоха ми входящ номер. И те така. В системата още стои като "незаписал се" (подадох заявлението около 14:30.

ПП. Нямаше почти никой - стана за няма и 5 минути, заедно с попълването на бланката и качването по стълбите Wink

Общи условия

Активация на акаунт