10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 132 044
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 755
  • София
Е, хора всякакви, не може да се обобщава, че е фукня. Някои твърдо не са участвали, понеже с приема в АК като най-желан всичко е приключило, други обаче са, понеже до последния момент са се колебали по разни причини (финансови или други) къде да учат и са чакали  да видят 1 класиране. 

# 1 756
JenaP, защо не изчакахте понеделника, да реши твърдо девойката? Предполагам, че не внасят заявленията ежедневно в РУО , ама знам ли, ако са въведени и отразени вече в системата...?
Очаквах повече деца да се откажат от АК. Всъщност са 37 от 220, тъй като те приемат 220, но всъщност записват 200. Това означава най-малко  163 деца да излязат от системата. Отделно ще има и други размествания, така че всичко е възможно на второ класиране.
Пожелавам от сърце успех на всички, за които одисеята още не е свършила.
Сигурно ли е че тези които са приети в АК са участвали. Не виждам смисъл да участваш като си решил да се записваш другаде. Спорт или фукня ще да е ако е така.?
Но да освобождава който иска че и без туй сме на гъсто....

Има деца, за които АК е алтернатива, ако не са приети в НАЙ- желаната паралелка. Не е "спорт или фукня".

# 1 757
Може да. Не ми беше идвало наум. Щото най големия ми син като си кандидата в ЧУ и го приеха изобщо не се включи...

# 1 758
  • София
И не само. За много деца изборът дали ще учат в АК или не, зависи от това дали и каква отстъпка в таксата ще им предложат. Все пак таксата не е по силите на доста хора. А, както каза Русалка, има и доста колебаещи се деца между АК и някое друго училище. Ако има участващи в приема за фукня, то те са по-скоро малцинство.

# 1 759
  • София
Познавам три деца, от набор 2004, които бяха приети в колежа и са със съвсем различни истории.
И тримата участваха в класирането на МОН. Едното дете искаше на 100% да учи в АК. След приема не си даде зор, имаше прилични, но не високи резултати. УчастваХА в първото класиране родителите, не детето.
Второто дете до последно не можеше да избере СМГ или АК. С много висок резултат, прието в СМГ. В крайна сметка реши, че има добра основа по мат и иска да развие други качества. Избра АК.
Третото дете игра за АК, като резервен вариант. Приеха го в НЕГ, освободи мястото в АК.
Повечето деца участват в първото класиране.

# 1 760
сега като ви чета - да почувства детето училището - на отворени врати не сме ходили, тя рязко реши, че въобще иска да кандидатства, и то в нег, сега е на няколко точки от там в 73то. днес ходих да подам заявление за 2ро. ами не го 'почувствах'  училището. след заявлението влязох да им видя тоалетните, за мен това е важно. поразходих се по етажа, то едно огромно там. може би защото много много мразех да ходя на училище, втресе ме направо. и ако не се вреди за нег, да я принудя ли за 73то, не ли... стресна ме тази сграда някак...

# 1 761
  • София
Mavamava с какъв бал се борите да НЕГ?

# 1 762
сега като ви чета - да почувства детето училището - на отворени врати не сме ходили, тя рязко реши, че въобще иска да кандидатства, и то в нег, сега е на няколко точки от там в 73то. днес ходих да подам заявление за 2ро. ами не го 'почувствах'  училището...
Може би защото не си детето?

# 1 763
То значи няма да е само АК, виновен значи че се освобождават места. Има доста ЧУ.
Дано се придвижим с нашите 2 точки... Добивам кураж. Ох много го преживях, но взе да ми минава.

# 1 764
JenaP, защо не изчакахте понеделника, да реши твърдо девойката? Предполагам, че не внасят заявленията ежедневно в РУО , ама знам ли, ако са въведени и отразени вече в системата...?
...Това означава най-малко  163 деца да излязат от системата.
И още поне 20 деца, предпочели ПЧМГ.

# 1 765
  • София
jenap, 37 деца не са толкова малко, това са 17% от поканените. 
А както Eiger отбеляза, не всички записани са  участвали в 1 класиране, та да се разчита на осовбодено от тях място (особено пък апетитно) в ДУ.

Ами всъщност само от СМГ кандидатстваха повече от 30 и приеха всички. (без 2-3). Знам, че повечето от приетите не избират АК. Затова не ми се видяха много отказалите се.

# 1 766
сега като ви чета - да почувства детето училището - на отворени врати не сме ходили, тя рязко реши, че въобще иска да кандидатства, и то в нег, сега е на няколко точки от там в 73то. днес ходих да подам заявление за 2ро. ами не го 'почувствах'  училището...
Може би защото не си детето?

ами пуснах я на море, много се умори тази година. но тя едно си пее, искам нег, друго не. а частното, в което може да остане, е на 30то място в софия по ДЗИ след12ти клас, и май 90то в страната. иначе прекрасна атмосфера. ама много не учат. щастие или образование. тегли ме сърцето към простото щастие, ама... ако й потрябват повечко знания и добри матури някой ден?

# 1 767
  • София
Сигурно ли е че тези които са приети в АК са участвали. Не виждам смисъл да участваш като си решил да се записваш другаде. Спорт или фукня ще да е ако е така.?
Като майка на две деца извън гимназиите към МОН, мога да ти отговоря - участвахме в класирането за спорта Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 20:27 от Elfi

# 1 768
Joy  Направо да си казват къде освобождават   Joy

Ще ги преборите тия 2 точки Grinning

# 1 769
И какво разбрахте от това? Не се заяждам. Наистина.
От спорта имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт