10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 851
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 785
  • Sofia
Мисля, че от АК са се отказали 57 деца. Извод правя от това, че колежа приема 180 деца, но покани 220. Днес поканиха 17 - т.е са се отказали 40 до 180 + още 17...

А иначе мисля, че децата имат право да се пробват навсякъде, след като имат необходимите оценки/право на това.

Ние да речем отидохме за спорта на изпит в АК, приеха ни - донесе ни увереност и повече спокойствие за НВО

# 1 786
Аз спортуващи наричам подалите пробно без намерение да се записват.
Иначе съм горд родител на провинциалистче, завършило НПМГ.
Скрит текст:
Никога няма да забравя колко ЛС получих преди пет години с въпроса защо НПМГ, а не СМГ. Joy

# 1 787
Интересно, колко ли във Варна също са решили да спортуват?

# 1 788
  • София
Колежът май кани 220 с планове випускът да е от 200, не от 180, деца. Така че би трябвало да са се отказали 37.

Редактирам се, права си, 180 са, значи са се отказали 57.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 21:17 от пенсионирана русалка

# 1 789
Дидева, и любимото "язък за високия бал"

# 1 790
  • Разпиляна във въображението
Питам се дали ако отида в последния ден за записване, към края му, от училището ще могат да ми кажат дали желаната паралелка е запълнена?

# 1 791
Дидева, и любимото "язък за високия бал"
ИстествИнУ. Joy Но ако трябва да съм честна, след година упорита работа за НПМГ, дори на притежателя на бала за секунди му минаха еретични мисли за СМГ и НЕГ, а той  не харесва немски.

# 1 792
Ами да спортува който иска... Щом го кефи.Вече няма търся смисъл в човешките действия.

# 1 793
Питам се дали ако отида в последния ден за записване, към края му, от училището ще могат да ми кажат дали желаната паралелка е запълнена?

При добро желание и настроение - биха били могли да ти кажат Blush , а ти да споделиш с нас Sunglasses

# 1 794

Моето скромно мнение е, че не сградата прави Училището.
Друго трябва да търсите за сравнение.
[/quote]

И е вярно, и не. Чаках детето от училище и забелязах как директорът видя паднала на пода книжка, наведе се и я хвърли в кошчето. Същото този човек би направил в дома си.

Сега мислено съпоставих 104-то училище, в което влизах заради ПИ на "Милениум", и срещулежащото 73-то СУ. И двете общински, навярно строени по едно и също време. В 104-то влизаш, виждаш саксии, приятна зеленина, на стената (по стълбите) портрети от Паисий до Симеон Радев - в еднакъв формат, с еднакви рамки, грижливо монтирани на равно отстояние един от друг. На първия етаж - фоайе с масичка и мека мебел. Тоалетните - клекала, но чисти, ремонтирани, със заредена тоалетна хартия и течен сапун. По стените на коридорите - ученически проекти. И си казваш: "това училище има грижовни стопани. Както се грижат за дома си, така ще се грижат и за детето ми". В 74-то няма саксии, няма проекти, в тоалетна не съм влизала. Студено ми беше - неуютно и някак изоставено (навярно, защото по нищо не личеше това, че мястото е отредено за деца). Ако обобщя - грижовният директор (с екип) създава приятна атмосфера за работа на колегите му и за обучаване на децата. Този, който "бута работата", не хае за обстановката. Плаща заплати, приема деца и нещата вървят по отъпкан от години път. Да, ама какъвто е човек в нещо, такъв е във всичко. Щом държи ниска летва на естетика, не мога да очаквам и ангажираност към отделното дете и индивидуално отношение....

Простете, пиша дълго, но съм изморена и съм обтекаема.

# 1 795
  • София
Ох, май преживях 2те точки...
Cool Baby, разбирам тревогите ти, както и тези на много други родители. Но само по себе си те нямат никакво значение за децата, които по някаква причина ще освободят част от местата. За доста от тях тревогите и напрежението са били не по-малки, може би дори повече, просто са приключили по-рано. Но това не дава право на другите да им държат сметка. Имахме правото да участваме в класирането на МОН и въпреки че още преди матурите знаехме, че няма да учи към тях, се възползвахме. Дълго време девойката се колебаеше какво иска да учи - биология или рисуване... Това от своя страна наложи тя да се подготвя както по рисуване, така и по биология, БЕЛ и МАТ. Освен на матурите, тя се яви на изпит по биология и на още три изпита по рисуване. И между другото се яви и на изпита в АК /защото изведнъж й хрумна, че може би не е чак толкова лош вариант/. Така че годината й беше немалко натоварена и затова и не се отказваме с лека ръка от правата си Simple Smile
Пожелавам ви успех на второто класиране!

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 06:35 от Elfi

# 1 796
  • Разпиляна във въображението

При добро желание и настроение - биха били могли да ти кажат Blush , а ти да споделиш с нас Sunglasses

Надали тук има някой, който се интересува от ЕГ в Плевен Simple Smile

# 1 797
Охраната в 73то беше много мил човек, природно мил. В коридорите наистина една студенина и пустош... не знам, отблъсна ме. Дано поне се съберат добри дечица, ако опрем дотам

# 1 798
пенсионирана русалка, поздравявам те, че смени ника си! Ти правиш много полезни и смислени коментари и даваш наистина ценна информация за всички нас. Чета с интерес всеки твой пост, но се стремях да скрулвам по-бързо за да не ми подскача тоя мечо пух Close

Същото се отнася и за още няколко потребители, чиито коментари са смислени, но преглеждам на две на три, защото ме дразнят подскачащите аватари.

Като си помисля, защо всъщност са тези анимирани аватари като в тийн форум?

# 1 799
                            Мамчета,минавам на кафеееее! Милото ми го прави в момента,защото от бЕлото ми се наруши вече мисловната дейност.РазбъркА ми мозъчните клетчици! Rolling Eyes Все пак трезво оцених,че чакането за първо класиране си беше направо песен.Сега като ви чета и като попаднах след заявка за второ класиране между мама и кандидат свят ми се вие.Същите проблеми - не ми харесва у-щето /мама не  одобрява това ,в което е прието детето/ че ще купува ли сградата.Ама в другато /ако ни приемат / дали учителите са по-добри,че сградата по-хубава.От четене из нета 1001 мнения "за" и " против".У нас настъпи пълен хаос...от това "за" и " против".Преди 5 минути ми беше сервирано  - мога ли да отида и да си взема заявката за участие във второ класиране и да го запиша? Преди минута - не мога да се откажа от второ класиране,да става каквото ще става.А детенцето си има точно едно искане и желание и ......мама не ще и да чуе какво иска.Добре,че не е в Сф та не присъства в нескончаемите битки помежду ни / словесни битките де/! В резултат на всичките "за" и "против" дъвкани и преливани от пусто в празно милото ни попита "Коя от вас точно ще се записва та да дам акъл"!
                           Дайте идея как да излезем от тоя омагьосан кръг на смятане,сравняване и ....май полудяване,че 18-ти е далеко! След кафето да сипя ли нещо по-силно и дали ще помогне?

Общи условия

Активация на акаунт