10.07 - 16.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Първо класиране

• 131 561
  • 2 335
  •   1
Отговори
# 1 980
  • София
yasmina,
Познато дете участва миналата година е прием на ДГ. Не харесах единият родител училището (след 2ро пак остана там) и каза: "Остава в частното!" Записаха го, платиха някаква част от таксата (която после загубиха) и на 3то участваха за свободни места. И трите училища - желаното, класираното и това от 3то класиране бяха от т.нар. елитни/1ви ешалон.
Миналата година имаше и други случая на деца записани в ЧУ (мисля за СофтУни бе писано), приети още преди матурите, записали, платили, които след това избраха ДУ.

# 1 981
Desem благодаря да се успокоя...

# 1 982
Здравейте, моля помогнете със съвет, имаме ли шанс за Испанската (това ни е желанието)? Балът ни е 423,5, засега сме във Френската, мислите ли, че ще падне с цели 7,5 на второ за да "скочим" в 164-то. Ще съм Ви много благодарна да споделите.

# 1 983
  • София
Аз пък съм теторизатор! Връчих Махабхарата и Панчатантра. Чакат Метаморфози и Енеида. Да провери пасва ли й да е класик, или овреме да дадем заден ход. Забелва зъби,но чете! Вече изчете Висящите градини на Вавилон - поезия на древния изток.

Според мен тези произведения не са включени в програмата на Класическата гимназия. Изучава се основно европейска история, култура и литература, както и древни европейски езици - латински, старогръцки и старобългарски. Само мъчите детето и го обърквате.

Допълвам - младежът каза, че са учили някакви фрагменти в 8 клас, но не много.
Потвърждавам обаче, че езиците са доста трудни и голям препъни камък.

Последна редакция: сб, 13 юли 2019, 23:32 от Жълто Цвете

# 1 984
Здравейте, моля помогнете със съвет, имаме ли шанс за Испанската (това ни е желанието)? Балът ни е 423,5, засега сме във Френската, мислите ли, че ще падне с цели 7,5 на второ за да "скочим" в 164-то. Ще съм Ви много благодарна да споделите.
Ако е за София незнам, че вие там сте друга България голям наплив. За Варна обаче съм проследила няколко години назад и откривам големи аномалии.

# 1 985
Тези които са записани знаят ли как са класовете има ли баланс на момичета момчета.. Какво мислите за класове само от единия пол и двама трима от другия.. На мен лично това не ми допада..

# 1 986
  • Sofia
Преди време и на мен не ми допадаше идеята, но сега съм се примирила. Синът ми избра профил БЕЛ пред математика, а в тази паралелка няма квоти и влизат предимно момичета, даже я наричат "девическата". Обясних му това нещо, но той каза, че е по-добре да бъде само с момичета, отколкото да учи нещо, което не иска (за жалост така се отнася към математиката след фаталното НВО Weary). Аз се успокоявам с това, че е паралелката с най-висок бал и че момичетата ще държат ниво, та и нашият няма да се отпуска. При подаване на заявлението за второ класиране, забелязах само още едно момче в списъка (Scream). Младежът изрази надежда да си намери приятел със същите музикални интереси като неговите - то момчета няма, нашият и претенции има Laughing
Само момчета по-не ми се нрави Satisfied

# 1 987
                         aniK, рано рано ме усмихна! Там където е без квоти обикновено момичетата са повече /изключение може да правят проф паралелки/ и на мен не ми допада тази идея.Поне първо класиране може да е с квоти,а след това ,ако нямаш попълване на класовете пусни без квота.Защото клас с момичета /да ме извинят мамите на девойки/ си е като гнездо с оси.У нас има две девойки и двама младежи и познай.....като ми оставяха момчетата,когато бяха по-малки все едно у нас деца няма - ,но с момичетата - ужас.Де що има щуротия са я сътворили.Девойките са склонни към интрижки и подмолни действия,докато младежите са по-директни и по-толерантни.Поне у нас ,но си мисля,че така е и в класовете.Аз постоянно си комуникирам с моите и мнението ми се потвърждава.Най-голямата е в елитна ЕГ 11 клас ще бъде и до сега не се е оплакала от момче,но от интрижки и простотийки на момичета ......при това там си е с квоти.Та си представям какво е в клас без квоти.

# 1 988
Джена в сайта на Вашето училище са дадени необходимите документи за записване.Kissing Heart
Tired там ги видях аз,ама...тоя имунизационен паспорт ме изненада. Crossing ArmsЯвно ще трябва да го осигурим... някак.  Mr. Green.
Мерси,Али97  bouquet
Може да снимате страницата с имунизациите от здравния картон на детето и в медицинския център да му сложат само печат и "вярно с оригинала".

# 1 989
Може да е гнездо с оси момичешкият клас, но се жилят помежду си, а не момчетата 😉 Моите наблюдения са, че ако са 5-6 момчета, си живеят като царчета - обгрижвани, ухажвани, с написани домашни и направени проекти от девойките, които се борят за внимание 🙂

# 1 990
Може да е гнездо с оси момичешкият клас, но се жилят помежду си, а не момчетата 😉 Моите наблюдения са, че ако са 5-6 момчета, си живеят като царчета - обгрижвани, ухажвани, с написани домашни и направени проекти от девойките, които се борят за внимание 🙂
             Ей,не ме стресирайте! Yum За сега младежът ни е в "момичешки" клас и ако го разглезят девойките с "обгрижване, ухажване, с написани домашни и направени проекти"  кВо ще правим след 5 години? Пак ли ще търсим "момичешки" ВУЗ? Smiley

# 1 991
              Ей,не ме стресирайте! Yum За сега младежът ни е в "момичешки" клас и ако го разглезят девойките с "обгрижвани, ухажвани, с написани домашни и направени проекти"  кВо ще правим след 5 години? Пак ли ще търсим "момичешки" ВУЗ? Smiley
Не се стресирайте - момчетата, ако имат желание, си учат, въпреки рамото, което удрят момичетата 🙂 Помощта им е в плюс. Особено ако са хубавци... няма да им е зле.

# 1 992
  • Варна
Здравейте от Варна,чакаме си и  ние второто класиране.След години неактивност от моя страна сега изчетох всички страници на тази и предната тема.Озъртам се за такава табличка с парашутистите от други градове.Да видим ще ни освободи ли някой място.2 точки ни делят от предното желание и 11.5 от по -предното.Всяко от желанията е с различен език и да не знаем с какъв език ще е моята си е направо голяма тръпка.И най-интересното е ,че по-предното е и с два различни езика от английския.И таткото щеше да получи удар като разбра ,че не може да изберем това дето ни делят 2 т  и е с изучавания досега английски,ами има някаква вероятност да скочим и нагоре с два абсолютно непознати езика.

# 1 993
В училището, в което се записаха моите момчета ще има 5 паралелки с по 26 деца. Всички учат системно програмиране. По впечатления от първо класиране и предни години са си доста повече момчетата.
Но и в досегашния им клас бяха 5 момичета на 21 момчета. Свикнали са с такава среда Simple Smile
Децата са в еуфория, след цяла година планове, страхове дали няма да се издънят на НВО... И аз си отдъхнах най-после.
Поръчахме Христоматията, открихме и учебниците (много ми хареса организацията в училището - всичко беше подготвено и обяснено ясно на записването) и сега се надявам да успеем да си организираме и малка почивка семейно.

# 1 994
  • София

Теоретично всичко е възможно и нищо не пречи да опитате. На миналогодишното второ класиране е имало паралелка с10 т. спад , но не може да се предвиди по никакъв начин с голяма доза сигурност. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт