Барселона - Тема 10

• 53 465
  • 812
  •   1
Отговори
# 645
Чела съм заповедта,но споделям че РЗИ отменя карантината при представяне на отрицателен резултат от бърз пср тест представен до 24ч след влизането в страната.

# 646
  • Germany
Бърз и пср са две различни неща. Бърз е антигенен, пср си е пср. Последно с какъв се отменя карантината?

# 647
Вие о урните внимание ,че РЗИ София е цитирана точно наредбата на министъра номер 553,по- точно това е допълнението към наредбата.
Ако влезете без пср тест сте длъжни да пазите карантина 10дни,която се отменя И с бързия антигенен тест.
Както казах вече,познавам хора които са си отменили карантината с бързия тест.

# 648
  • Банкя
Ние пристигнахме в 14ч на 8ми и вече не работеха лабораториите. На другия ден в 11ч си направихме антигенен тест. Излезе след 20мин . Изпратихме го по метла и към 16-17ч получихме отговор че сме освободени от карантина.

# 649
Актуална информация:
Кацнах вчера в София от Барселона. След паспортната проверка чака екип на РЗИ, за тези с тест или ваксина, тези без се препращат при трима други в страни, които записват на таблет данните ви, подписвате се и си тръгвате.
Правите бърз антигенен или pcr, пращате и ви освобождават.
Направихме си в Рамус бърз тест за 30 лв., резултаът излезе за около час (нямаше никой да чака) и днес ни бе отменена карантината.

# 650
  • Mediterraneo
Т.е. със сертификат за ваксина искат или не искат и тест?

# 651
Т.е. със сертификат за ваксина искат или не искат и тест?

Не, със сертификат за поставена ваксина български граждани ги пускат в България. Задължителен PCR тест е само за останалите пристигащи.
На излизане от Испания  не искат нищо властите им, поне от българите.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 21:41 от qsenski

# 652
Искате да кажете със сертификат за отрицателен пср тест, а не сертификат за ваксинация или аз се бъркам?

# 653
Искате да кажете със сертификат за отрицателен пср тест, а не сертификат за ваксинация или аз се бъркам?

И с двата - сертификат за ваксинация или резултат от PCR влизате без проблеми, тествания и карантина в момента.
Бройките там се надуват, какво ще измислят нашите власти в бъдеще, ако преместят Испания в друга зона, не знам.

Барселона е почти празна. Туристите са кът. Чува се руска и френска реч главно.
Латиносите и  арабите, които живеят там май са станали повече от преди две години .И африканците, има и индийци. Бели хора по-рядко се срещат.
Неприятна както никога преди ми се стори.

# 654
Барселона винаги е бил много надценен град и с осезаемо много араби, черни и други, освен всичко е и доста скъп.
Там всичко се върти около произведенията на Гауди.
Има много по-хубави места в Испания, но по-добре, че не са толкова посещавани.

# 655
Не би трябвало да може да се влезе в България от Испания със сертификат за ваксина. Мъжът ми се пробва да влезе със сертификат за преболедувал и не му позволиха. Сложиха го под карантина докато не изпрати антигенен тест.

# 656
Мисля,че със сертификат за ваксинация не се допускат хора.
А като цяло за арабите и индийците в цяла Испания е така както и в Италия по мое виждане.  Просто като няма туристи и се забелязват като мнозинство Simple Smile

За сега се влиза или с пср или с нищо и до 24ч си правите тест в България:)

# 657
Добре,че Майорка е в покрайнините на Барселона за да се оправдае бройката им Stuck Out Tongue Winking Eye

# 658
  • Mediterraneo
Само дето се ваксинирах значи! Щом като не мога да пътувам с измисления им сертификат, който не се признава от никого и никъде...

# 659
  • Germany
Признава се сертификата, просто в момента Испания се води рискова държава. От Германия, например в момента няма проблеми само със сертификата да се пътува.

Общи условия

Активация на акаунт