С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 514
  • 713
  •   1
Отговори
# 615
  • Canada
Напълно я разбирам ляля, моята свекърва е същата. Препростирала е, пренареждала е, акъли дава, съчинява си истории... Луда работа, но който не се е сблъсквал с подобно нещо не може да го проумее.

# 616
И моята в тоя кюп. Сега не знам за съчинени истории, не им знам селските познати и кое е така и не. Ама, моята освен тези умения има и друго 😀. Казва някакви гадости, аз споделям  на мъжа ми, той я пита що така с глупостите и тя реве" Ама, аз не съм казала така ", след малко си признава, нооооо с коментар "Ама, тя жена ти е клюкарка". Мамина сладурана е тя 😂😂😂😂

# 617
Като ви чета, съм направо благодарна, че моята е далече. Не вярвам да препростира, но подозирам, че евентуално може да чисти след мен, тя е чистофайница Simple Smile

Да уведомя форума :
Вчера децата ми връчват телефона с думите "на тати майка му". Блокирах отвсякъде, в същия момент посрещах гости. Получи се много неловко, направо замръзнах на вратата, а свека се налезила на камерата, усмивка 24карата,говори нещо. Гостите застават и  те на вратата, връчват ми подаръци.
Казвам на свеки, че ми идват гости, тя вижда на камерата, но продължава "честито момче", а аз - " какво момче, то стана голям мъж вече",  свека  продължава да се лези, около мен лудница, на мен ми се зави свят направо. Повторих, че имам гости и затворих.

Та благодарение на суматохата с гостите, не успях да се озъбя на свека и по-добре де. Ама как се хилеше глуповато, още ми е пред очите.  Е, отби номера, сега поне 6месеца няма да й се налага да ми звъни Stuck Out Tongue Winking Eye

# 618
На Ляля и Ива Кръстева свекървите, според мен, са манпулаторки. Моят свекър също. Не е зле да прочетете за този вид хора, характери. От както спрях да се връзвам на всичко, казано от свекър ми, той сам се изолира. Не сме го гонили, нито разигравали циркове, но той сам се усети, че номерата му не минават и си живее сам.
  А преди - всичко което правеше, по негови думи, за нас го правел. Ми не исках за мен нито да работи, нито да ми пазарува и да ми идва в къщата. И той имаше ключ. Докато не дойде един ден да ми вдига скандали, че аз съм виновна, че дъщеря му(зълва ми) не иска да го погледне. Даже налетя да ме бие. От тогава ключ за у дома няма.

Но и при него честа реплика беше "не съм казвал такова нещо". И да - те никога и за нищо не са виновни, всичко правят само за да помогнат. Та това е характерно за манипулаторите. Потърсете, прочетете. Много помага да се осъзнаеш от къде идват проблемите и как да се справиш с такива хора, без да си късаш нервите.

# 619
Това " Аз?!Ама аз не съм казала такова нещо" е редовно изпълнение на моята свека. Бе говори пред мен и приятелката ми, после пред ММ категорично отрича. Той си я знае, че и на него му е сервирала същото. Ми много е дразнещо

# 620
Дааа, 512! Майката на моя мъж редовно го е обвинявала в яда си, когато големият брат не е идвал при тях с месеци, че е по негова вина....а той даже не е бил там...това също, че все всичко е за доброто на този и онзи.
Манипулаторите са необятна вселена, живях с такъв и това за мене беше/е някакво разстройство в личността.
Свекърите ми даже вчера не са честитили на татко 60-тия рожден ден, знам, че не са длъжни, но той винаги за всеки повод ги е уважил и поздравил....а тези не, защото нали са сърдити, че съм клюкарка....не знам баща ми с какво им е виновен, че мазно не го уважиха, но да се спасяват.

# 621
Иве, мойте свекъри  не дойдоха на погребението на татко, а за 40-те дни детето ми го гледаше приятелка даже. Онези не се трогнаха. Какво отношение да имам към такива хора?

# 622
mrav4ica това вече е друго нещо. това не са бабини предизвикателства, това си е липса на възпитание .
ами ти си бъди възпитана , но не очаквай нищо прекрасно от тях според мен. 

# 623
Изобщо не иде реч за възпитание,а за човещина.
Има хора които са лишени от такава.Празни,кухи черупки..С подобни индивиди се комуникира на ниво "здравей/здрасти" и до там..

# 624
Мравчице, никакво. Не заслужават даже презрение такива хора...

# 625
Не знам защо да е човещина. Само ако тя щеше да се чувства по-добре от такова нещо, но не съм сигурна. Възпитание определено нямат. Поне един от тях да беше отишъл .

# 626
Не знам защо да е човещина.
Ми като не знаеш значението на двете думи,не мога да помогна.Сори.

# 627
  • Canada
Не се ли кани на 40 по принцип?

# 628
Не се ли кани на 40 по принцип?
Да поканя свекърите да гледат внучката,за да си направя спокойно ритуала ли?
Все си мисля, че нормалните хора биха предложили да се погрижат за детето. Ами не, покриха се. Е, да са живи и здрави приятелите.

# 629
  • Canada
Ами да. Как очакваш сами да се сетят? Родителят има грижата да осигури гледачка за детето си, не бабите и дядовците. Твоето дете на тях не им е ангажимент, освен ако са се съгласили да го гледат. А това се уговаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт