С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 450
  • 713
  •   1
Отговори
# 15
  • Оптимист по принуда
Оф,Адам пак иди-дойди,добре,че не е рекла Инокентий..
Да бе, да се скубят после Инчо ли да му викат или Кенчо.

# 16
Вече дори мъжът ми, който я боготвори и е толерантен към издънкте й, взе да се смее. Днес му казала какви дълги пръсти има бебето, също като нашите Joy а на свека пръстите са кебабчета Joy  то е факт, че децата ми приличат на тях, ама ми е супер тъпо да подчертава, че едва ли не, нямат нищо общо с мен.

# 17
Катето ,ти си знаеш децата, че са твои. Знаеш от къде идват.Остави ги да се радват, това че вески търси прилики  изглежда е вградено.И намира които прилики познава, няма как  да открия прилика с роднина на снахата ,когото не съми  виждала.Освен това се променят напълно с времето.На 3-4 месеца внучката приличаше на моята майка , втрещих се като я погледнах, откъде идва прилика. Но виждам и на снахата прилики, на майка и , други не познавам.Бебетата минават през разни стадии и  показват различни ДНК връзки. Като станат тийнове може въобще да не приличат  на бебешките снимки.Повече ми са интересни други прилики ,малкият ми син на свекървата- пишеше както тя пише-Фафли, ванела(фланела)  всички  звучни и беззвучни двойници заменя Кълъб(гълъб) и такива.Зор видях  и се чудих как така копира баба си.Но не е само това ,на майчиния ми баща ,на моя баща , на свекървата , на един коктейл е  моя син. И показва разни прилики в годините.
Знаеш много добре ,че има общо с теб  и то предстои да стане-възпитанието ,всичко ,което майката дава през цялото време на влияние.Корективът на наследеното .Та споко и без нерви по тези въпроси.
Понякога така ме е яд , на тази наследтвеност, колко силна е , колко несломима и викам, ама не го правиш с пръсти едно дете ,божа работа е . Да го изплитах ,щах да разплитам и плета доакто ми хареса ,ама не е така.И все си приказвам сама да си ги харесвам каквито  са и да не мърморя на носа си.
А внучката казах ,че все се обръщат да погледна мен като я видят , да се уверят ,но и това ще е до време.Мимики , глас , конструкция на тялото, навика да подрежда  до перфектност,  разни други са на майка и. Да си държи на думата ,от сега , е  мое.Няма друг в рода да мре на думата си до наивност, до бебешко упорство , щом е обещал и казал.Тя е същата.Та те са коктейл и няма изтриване което е заложено, има дребни корекции , пък да си говори кой каквото иска.Можеш да моделираш и то за известно време ,докато пробие пак  заложеното.
Това  мое наблюдение , може да не съм права ,  извинявам се предварително , ако греша и  има доказано друго.
Дишай ,Катето...

# 18
то е факт, че децата ми приличат на тях, ама ми е супер тъпо да подчертава, че едва ли не, нямат нищо общо с мен.
Спокойно, не е само при Вас. Ежедневно го слушам от 3 години "Същия като баща си", сега минахме на "Същата като леля си" (на зълвата). На няколко пъти я режа, че да няма да приличат на комшията, но..... Все си е същото.

# 19
Е, хайде сега 😂
Моята беше се изказала, че веече не знае на кого прилича детето (то копие на баща си) и аз й казах, че на съседа, не вижда ли?! 🤦♂😀

# 20
  • София
Да ви разкажа нещо смешно от моята свекърва, по повод с приликите.
Действието се развива преди около година. Ние вече сме с улегнали взаимоотношения и аз само се хиля, но ММ явно се притеснява да не се обидя.
Та говорят си майка и син по скайп. Звукът пуснат на високоговорители и аз чувам, но тя не знае. ММ ѝ показва някакви снимки на децата. Тя охка и ахка колко са красиви и накрая казва: "Ама на теб приличат и ти беше много красив като малък". Аз почвам да се кискам тихичко, а ММ подмята: "Ее, ама и майка им е красива". Следва мълчание. Той повтаря: "Казвам, че и М. е хубава". Чува се тежка въздишка и отговор: "Всеки е такъв, какъвто Господ го е създал и не може да се промени" Joy Joy Joy

# 21
Е, тази свека определено води класацията-изцепки за външен вид 😂😂😂.

# 22
Чува се тежка въздишка и отговор: "Всеки е такъв, какъвто Господ го е създал и не може да се промени" Joy Joy Joy

Това е култово, не спирам да се хиля Simple Smile

Боряна , права си, децата са коктейл  Simple Smile дъщеря ми си слага дланите една върху друга, точно като свеки Joy и е винаги кисела и опака също като нея.  А синът ми като спи си слага дланите под главата също като свекъра. И други жестове общи имат.  С майка ми нищо, че сме живели 4г заедно, не откривам никакви прилики.

# 23
  Веднъж мъжът ми й разказва, че съм сготвила някаква си манджа много вкусно.
- Ами, гладен си бил - не се предава тя.
Grinning

# 24
  • Варна
  Веднъж мъжът ми й разказва, че съм сготвила някаква си манджа много вкусно.
- Ами, гладен си бил - не се предава тя.
Grinning

Joy Направо ме пукнахте от смях последните страници ..

# 25
Много простотия много нещо...
Катето,ти не си схванала основната идея,ще се обадиш ,ще честитиш на жената.Благодарение на това,че тя е родила мъжът ти,сега имаш деца.Ей,неблагодарен народ!Родилка да не мисли за свекърва си,де се е чуло и видяло!
Mia,това беше голям смях😂

# 26
Еххх.. Ще се включа и аз в тази темичка... Преди няколко дни ни изписват от болницата..всичко хубаво, цветя, бонбони, снимки и прочие.. Но толкоз.. Отиваме цялата тумба вкъщи ии аз какво да видя..това вече не е моето вкъщи, а на свекървата...😒... Размествала дивани, прибрала ми нещата незнайно къде, постлала си китениците ии куп други щуротий.. 2 дни оправям след нейното " почистване " и ако не намеря нещо което ми трябва и звъня да каже къде го е завряла ( ако помни )... 😒😒

# 27
Трябвало е мъжът ти да почисти, а не да вика мама си да му свърши работата.

# 28
Трябвало е мъжът ти да почисти, а не да вика мама си да му свърши работата.
Човека я извикал да пусне прахосмукачка и да му наготви, че му писнало от кроасани.. Хапнал и заспал.. После аз да му мисляя..

# 29
Еххх.. Ще се включа и аз в тази темичка... Преди няколко дни ни изписват от болницата..всичко хубаво, цветя, бонбони, снимки и прочие.. Но толкоз.. Отиваме цялата тумба вкъщи ии аз какво да видя..това вече не е моето вкъщи, а на свекървата...😒... Размествала дивани, прибрала ми нещата незнайно къде, постлала си китениците ии куп други щуротий.. 2 дни оправям след нейното " почистване " и ако не намеря нещо което ми трябва и звъня да каже къде го е завряла ( ако помни )... 😒😒

Щом си приела толкова спокойно ситуацията,браво!
Аз сигурно щях да и направя саван с китениците,а милото,за това,че е разрешил подобно безумие,щеше да изплаща тоя грях до абитуриентския бал на детето:)

Общи условия

Активация на акаунт