С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 440
  • 713
  •   1
Отговори
# 30
Еххх.. Ще се включа и аз в тази темичка... Преди няколко дни ни изписват от болницата..всичко хубаво, цветя, бонбони, снимки и прочие.. Но толкоз.. Отиваме цялата тумба вкъщи ии аз какво да видя..това вече не е моето вкъщи, а на свекървата...😒... Размествала дивани, прибрала ми нещата незнайно къде, постлала си китениците ии куп други щуротий.. 2 дни оправям след нейното " почистване " и ако не намеря нещо което ми трябва и звъня да каже къде го е завряла ( ако помни )... 😒😒

Щом си приела толкова спокойно ситуацията,браво!
Аз сигурно щях да и направя саван с китениците,а милото,за това,че е разрешил подобно безумие,щеше да изплаща тоя грях до абитуриентския бал на детето:)
Аз бях в шок и ужас..след това естественно се скарах на мъжа ми че е позволил такова нещо, а той вика аз спах и изобщо не знам какво е чистила..то и тя не знае какво е чистила..по- скоро е прибирала и размествала отколкото да е чистила..

# 31
При тази ситуация мъжът ми нямаше да е жив вече. Първо, че е безумие да вика майка си, за да му пусне една прахосмукачка и да му изчисти. Що за мъж е това?
Второ, той с кой акъл ще види, че тя е разместила всичко и няма да го оправи?

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 09:05 от deskatta

# 32
При тази ситуация мъжът ми нямаше да е жив вече. Първо, че е безумие да вика майка си, за да му пусне една прахосмукачка и да му изчисти. Що за мъж е това?

Естественно на него тези неща не са му направили и впечатление..единственно ввидя че му няма възглавницата и тогава разбра за какво иде реч.. Последва луд телефонен скандал, но след дъжд - качулка..

# 33
  • Варна
Ееее, то голям сън ще е щом тя местила дивани, а той не се усетил...

# 34
Ееее, то голям сън ще е щом тя местила дивани, а той не се усетил...
Нали.....то направо зимен сън 😀😀😀

# 35
Човека я извикал да пусне прахосмукачка и да му наготви, че му писнало от кроасани.. Хапнал и заспал.. После аз да му мисляя..
Значиии, човекът не може да си пусне една прахосмукачка и да си забърка един омлет. Затова вика мама на помощ. Обаче, прави деца. Бравос.

# 36
Кой знае  къде е пийвал биричка ,то жега.Пък една запотена бира...ммммм...Като го мързи да почисти веднъж, да мълчи като го овикваш.И сега ме чопли, помага ли с детето, смеян ли памперси ,става ли  ...дали ще викне мама да ти помага?

# 37
..дали ще викне мама да ти помага?
Как така да ѝ помага? Искаш да кажеш, на него да помогне мама.

# 38
..дали ще викне мама да ти помага?
Как така да ѝ помага? Искаш да кажеш, на него да помогне мама.
Май   е добре да не искат гости.Че другата опция ме плаши.

# 39
  • MI
Ето това със сигурност би извадило наяве звяра в мен. Laughing

# 40
Ооо и свека 1 беше изчистила като родих. Вкарала секция от комунизма. Сложила каренца, пердета с панделки плюс завеси от онея плюшените гадните. Бурканчета за подправки с надписи върху хартиено тиксо писани на ръка и купила тенджери и чинии. Аз обаче съм минималист, живея с най-необходимите вещи. Показах бебето на гостите които беше събрала , в къщата ни за изписването на бебето и си отидох в нас. До ден днешен нямам повече от 1 тенджера и 1 тиган, нямам секция, нито карета, нито бурканчета.

# 41

Естественно на него тези неща не са му направили и впечатление..единственно ввидя че му няма възглавницата и тогава разбра за какво иде реч.. Последва луд телефонен скандал, но след дъжд - качулка..

Разместени дивани и сложени булани не му правят впечатление?

# 42
  • при късмета
В казуса по преподреждането обичайно бих обвинила свекървата. Но, в конкретния, "но" е много голямо. Ако на мамин златен не му бяха заврени ръцете на определено място и не я беше извикал, това нямаше да се случи. Не само, че я е извикал, а го е поискал и в този случай е съвсем в реда на нещата, свекървата да направи това, за което са я помолили. Явно и е дадена пълна свобода не действие, само и само да изчисти и сготви, за което пак е виновен сина. В такава ситуация мъжа ми бих накарала да върне всичко в обичайния му вид, съответно и да намери вещите, които не намирам и с тях направи същото. След това бих го навряла в кухнята, докато не получа за вечеря тристепенно меню. И само, ако чуя думичка, ще го пратя при мама или изобщо където иска, само да се научи да се грижи поне сам за себе си и за мястото на което живее. Аз дете за гледане си имам, не ми трябва още едно, а сигурност, че ако не съм в състояние да се грижа за детето, има кой

# 43
Това е темата, която чета с най-голям кеф 😁 За щастие нямам проблеми с моята свеки и може би затова се забавлявам със свекървенските глупости.
Ако е удобно разкажа един разговор със свекървата на моя близка приятелка.
По стечение на обстоятелствата свекървите ни живеят много близо ( не сме си избирали мъжете по местожителство 😂, ама са през къща) и често общуваме и се засичаме.
Та, моята свеки, все ме хвали и незнайно защо свекървата на приятелката ми веднъж ми каза : „М., поговори малко с Д, че е хубаво да ми казва „мамо”. Виж как хубаво си общувате с твоята. Снахата не може и не може да ми каже „мамо” 😂
И аз кроткичко ѝ обясних, че аз, ако казвах така на свекървата, щеше да е лицемерно, защото майка си имам, и ако тя ми беше майка, мъжът ми щеше да ми е брат. 😂
Оная побесня. Каква „младеж” сме били днешните, без никакво уважение към по-възрастните.
На моята съм обяснила, че това не показва уважение и почит, пък и тя е на същото мнение.

Чужди истории имам много. От майка ми и баба ми, най-вече, ама като не са от първо лице, губят смисъл.
Чета ви с кеф, обаче и се чудя защо няма тема за снахата - там също ще е забавно 😁

# 44
Моята свекърва най-много да ми размести чиниите, чашите, защото не стига горните шкафове. Но и майка ми ги поразмества, така че не се впечатлявам. Като съм при тях се старая да пазя реда им, но сигурно се случва да объркам нещо. Като чета какви налагащи представите си свекърви има, чак съм благодарна Simple Smile. Моята само по едно време мрънкаше, че нямало свободен шкаф за нея. Но и ние така, нямаме много шкафове и вещи.
А по повод мъжът дето не забелязал пренареждането Simple Smile. Като обзавеждахме първия апартамент, моят мъж хич не се вълнуваше, почти всичко аз си реших как да бъде. Обаче за обзавеждането на  вторият ни дом, имаше мнение по всеки въпрос и всяко нещо се дискутираше, много ми беше трудно Grinning. Така, че абсурд да дойде майка му и да му мести или пък още повече да си нарежда нейни си неща. И на него не му се чисти, но пък има робот да мете. За готвене се пробва като е в настроение, но съм забелязала, че обича, защото може да се покаже, да се похвали с резултата. За разлика от повечето други домакински дейности, от които се вижда резултата, само ако се пропуснат Grinning.

Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 11:21 от gingerina

Общи условия

Активация на акаунт