С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 661
  • 713
  •   1
Отговори
# 300
  • волно калдъръмче
Просто ми е интересно как едни нескопосано избрани подаръци могат да лишат детето от баба или бабата от детето. В тези теми съм чела какво ли не за вещите. От „тя нищо не купува” до „толкова ли няма пари да купи нещо свястно, обърна ми къщата на боклучарник”. Междувременно се получават и проблясъци от типа „ами като не знае, да пита” и то със съвсем ясното съзнание, че тя наистина няма как да знае къде ви сърби, точно колко ви сърби и с какво да ви почеше. До тук водят служебните отношения - ти не даваш тя да те опознае, тя не се и напъва, за да си няма излишно главоболене и така. Тя си живее здравословно, пък ти си косиш нервите.

# 301
  • София
Нескопосано избрани подаръци идва ли могат да лишат детето от баба, но очевадното тенденциозно отношения може.

# 302
  • София

Мъжът ми, не не коментира твърденията на свека, че съм я блокирала,но настоява ако все пак се обади да честити бебето да й отговоря любезно с мерси и след 2-3 думи да приключа разговора. Обаче не знам как ще се сдържа да не й кажа "внуче ли съм родила, или куче", просто много ме сърби да се озъбя... Но ако озъбя, че се развали ефекта, че точно мъжът ми е прогледнал...

Ако ѝ се озъбиш, ще я зарадваш- показваш, че е толкова важна за теб, че отношението ѝ те вади от релси.
Ако хладничко ѝ благодариш, ако парираш любезно и незаинтересовано евентуален опит за обяснение- как и защо 17 дни е била блокирана, с едно "Няма значение, минало е" и "извинявай, ама тъкмо ще се храним с бебето", ще я туриш в небрано лозе.
Много боли за някои да станат невидими.. Simple Smile

# 303
Да замисляш отмъщение, че и да чакаш с години, за мен си е страдание. Освобождение е да забравиш и да си живееш необременено. Аз съм забравила, че някога съм имала свекърва.

# 304
  • волно калдъръмче
Тенденциозно отношение, основано на вещи. Която баба дава хубави подаръци, е по-желанта баба. Да превърнеш едно дете във вещоман въобще не е трудно.

Малкият ревял, че имал грозен според майка му несесер, пък и черен и празен бил. Оставете го да реве от баба му, нека детето усети разочарованието и само да започне да я отбягва. В крайна сметка тя си го заслужава.

# 305
  • София
Не виждам защо ще е задължително свеки да има контакт със снахата в Уотсап, Вайбър и други подобни.
И необходимо ли е да се доказва, че не е блокирана?
Катето, много се обясняваш на този мъж, то любов, любов, ама между вас двамата, не сте тройка

# 306
  • волно калдъръмче
Ако бабата е чужбинска и изпраща чужбински подаръци...

# 307
И аз мисля, че прекалено много дава отчет на мъжа си, пък  и на свеката. Бе заслужават толкос. Съветът да се покаже, че все едно е забравена, и каквото и да направи, това не провокира вмоцииу, е много добър.
Това боли повече, от която и да е обида.

# 308
  • волно калдъръмче
Вярвай, че на свека ще ѝ е супер да е далеч от текущите ви проблеми.

# 309
Влизам с първата по-сериозна психо криза на свекъра.
Повечето ни знаят горе долу историята. Той си е малко лудичък и не е нужен лекар, за да се забележи, но аз съм голямо перде и си слагам оглушки за 99% от странностите. До днес.
Предисторията е кратичка: баща ми (с когото не съм израснала и на живо не съм виждала от 3 години, изоставил ни е като съм била много малка, по-късно сме имали спорадични виждания, но като цяло нито ме е отглеждал, нито ми е близък, нито нищо) е незначителна политическа фигурка. Нарочно наблягам на незначителна, защото никой не го знае и не се вълнува от него, нито изкарва пари от това, абе като цяло разчита на рода си и толкова. Та по време на едно мое посещение у тях преди около 3-4 години (може и повече да са вече) уж невинно поиска снимка с мене, която после използва да излезе в някакво бабешко вестниче с апломб за здраво семейство и я гледайте ХХ с дъщеря  му. Както и да е. Аз вдигнах небивал скандал, защото а) не съм се съгласявала да ми се качват снимки никъде; б) аз не се занимавам с политика, всъщност не се интересувам от политика въобще и не искам името ми да се свързва с каквито и да е глупости. Баща ми се съгласи, изтри снимката и от фейсбук, и така - problem solved.
Та, свекърът отнякъде е докопал пропагандния материал и започна да надига врява как не можело да "не правя нищо" и името ми щяло да влезе в някакви си списъци (м?), и трябвало да се информирам какво пишело, и така нататък глупости --> това пред МП без мое присъствие, който му казал, че не се интересуваме от тези неща и нямаме намерение да се занимаваме.
При което свекърът ни причака в метрото и с налудничав поглед ми се нахвърли с крясъци как не можело да неглижирам проблемите, да не съм си държала очите затворени, криела съм се като щраус. При опита ми да отговоря, че аз няма какво повече да направя по въпроса, още по-ненормално се разврещя как трябвало да мисля и да чувствам, или нещо такова - абе несвързано беше, чак ми е сложно да го пресъздам. Опитваше се да ми връчи насила сгъната изрезка явно с тая статия (аз после я изхвърлих директно в коша без да я отварям). Това се разиграва вътре във влакчето между две станции, защото слизахме на следващата. Ама беше наистина много ненормално - цял панаир пред изненаданите хора - може да си представите луд, огромен възрастен крещи на момиченце с все сила несвързани приказки с разфокусиран поглед. МП даже не съумя да реагира съвсем освен дето сграбчи вестника, за да престане да ми го бута в лицето и му каза няколко пъти да престане да вика. После слязохме и директно за ръчичка в  другата посока. Мисля, че изобщо не очакваше.
Аз вече сериозно смятам, че тоя човек не е в ред. То се знаеше де, ама чак толкова. Все съм си мислела, че крясъци, скандали и тн дори агресивните хора не проявяват пред други хора (странични наблюдатели).
Афектирана съм още.
Аз лично повече с тия хора не искам да се виждам никога.

ПП. Не ме цитирайте, после ще трия.

# 310
  • BG
Това е един от признаците на деменция-проява на гняв и агресия за дребни , маловажни и незначителни неща. Била съм потърпевша-при мен беше на работното ми място от родната ми майка. Прихиатър от отделение/ не на кабинет/ би закрепил временно положението. Редуват вербална с невербална агресия и обратно. Провокират ги какви ли не неща-хващат се за косъм.  Предупредете мъжа си и не оставайте насаме с него/ със свекъра/. При следваща психотична криза викайте Бърза помощ. Осведомете лекарите подробно за всичките му кризи. Обикновено болните ги избива или на политика, или на история.

# 311
Вивиана, и на история го избива! Даже много го избива на история.
При някои посещение може буквално с часове да не спира да намила разни исторически тълкувания, но аз си го обяснявах с това, че като цяло винаги е имал слабост към тази сфера.

# 312
  • при късмета
Ако е здравословен проблем, мъжа ти да се оправя с него, теб явно те е нарочил. То е явно от отдавна де. Мъжа ти е разбран, на твоя страна е и предполагам, че ще е съгласен лично ти да прекратиш контактите с баща му. Хубаво е да се направи консултация дали проблема е в начална деменция или нещо такова. За да знаете как да действате. Ако се окаже това, предполагам, че мъжа ти ще трябва някак да помага на майка си. Ако се окаже просто такъв човек, прекратяваш контактите и толкоз. Забранете му да ти звъни и да разговаря с теб по какъвто и да е повод, че все теб търси вместо сина си. Кажете му, че ще е блокиран и няма да отговаряш повече.
Може и проблем да има човека, но пък ти не си длъжна да се натоварваш с него, особено щом те докарва до това състояние и не може никой да го иска от теб

# 313
  • BG
Връщам се да допиша, че ми се наложи да изляза. За тях всички хора са луди, а те са нормалните. Обвиняват близките си в тормоз и всички възможни грехове на земята. Прилагат и " газлайтинг " много умело.Очарователни и манипулативни са, успяват да влязат под кожата на непознати хора, настройват ги срещу теб. Слагам си грях на душата , но след като ми се обадиха от МБАЛ да ми кажат, че майка ми е починала, първата ми мисъл беше " тормоза свърши". Дотолкова бях затворила душата си, че вече нищо не беше останало в нея.

# 314
ма ко, попринцип донякъде се шокирах и понеже обикновено се държи по-агресивно с МП (те и двамата редовно му начукват канчето за нещо), а на мен ми пърха с мигли (с дребни изключения) и досега така не се е нахвърлял.

Вивиана, много съжалявам за това как се е получило при теб. До голяма степен разпознавам нашия случай в това, което пишеш. Единствената разлика е, че нашите никак не са очарователни и повечето хора не са омаяни от тях, а точно обратното, но пък и те са възрастни, може би вече съвсем ги е избило. На младини може и друго да е било. То аз говоря общо. Майка му е далеч по-нормална, но покрай свекъра не смее да не му защитава приумиците.

Общи условия

Активация на акаунт