С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 599
  • 713
  •   1
Отговори
# 375
Свекървата има правото да звъни или не, на когото иска. Снахата има правото да не я отразява и да не се ядосва. Лесно е, когато разбереш и приемеш, че не можеш да контролираш всичко и всички в живота.

# 376
  • при късмета
Афродита, аз много, ама наистина много рядко съм на страната на свекървата. В този случай също не съм. Но пък и оплакващата се не ми прави добро впечатление.
Няма никакво намерение да сравнявам проблеми, с повод да не се обадиш. Безсмислено е. И изобщо не е там въпросът. В края на краищата свекървата изобщо не е длъжна да се обажда, както може и да има причина да не го направи, нали? Да си просиш поздрави е същото като да определяш на необадилия се какво трябва да му е по-важно според теб. Ми няма как нито ти, нито Катето да определите какво е по-важно за свекървата и дали нейните проблеми отговарят на вашите представи за големи, належащи и т.н. Ето това исках да кажа. Защото на Катето за момента единствения ѝ проблем е недоспиване, но той щеше да съществува така или иначе заради бебето, а не заради свекървата, все пак.

# 377
  • София
Афродита, аз много, ама наистина много рядко съм на страната на свекървата. В този случай също не съм. Но пък и оплакващата се не ми прави добро впечатление.
Няма никакво намерение да сравнявам проблеми, с повод да не се обадиш. Безсмислено е. И изобщо не е там въпросът. В края на краищата свекървата изобщо не е длъжна да се обажда, както може и да има причина да не го направи, нали? Да си просиш поздрави е същото като да определяш на необадилия се какво трябва да му е по-важно според теб. Ми няма как нито ти, нито Катето да определите какво е по-важно за свекървата и дали нейните проблеми отговарят на вашите представи за големи, належащи и т.н. Ето това исках да кажа. Защото на Катето за момента единствения ѝ проблем е недоспиване, но той щеше да съществува така или иначе заради бебето, а не заради свекървата, все пак.
Абсолютно съм съгласна, че свекървата изобщо не е длъжна да се обажда, НО тук е темата "С какво ви дразнят свекървите?" !!! Та постът на Катето си е съвсем на място. Тя има пълното право да се дразни от поведението на свекърва си и точно това е темата в която да го изрази. А приоритетие на свекърва й са видни и без аз или Катето да им правим анализ.

# 378
  • София

Да ти се чуди човек- веднъж да си на страната на свекървата и то, пак на грешната, и пак в защита на единия гол инат и липсата на първите 7 години. Simple Smile

Катето не пише, че са прекъснали връзките със свекървата.
Това е достатъчно, при наличието на минимална интелигентност и наченки на възпитание, въпросната да се обади и да честити раждането.
Ако ще и на совалка в Космоса да е.

# 379
  • при късмета
Афродита, оплакването ѝ, че свекървата не се е обадила да ѝ честити, беше отдавна. В последния си пост тя не се оплаква от това. В него тя се опитва да определя кои проблеми на свекървата са важни и кои не и според същите тези проблеми какво има право да прави и какво не. Не звучи красиво и по никакъв начин не подкрепя основанията ѝ да се оплаква от свекървата, а напротив - навежда на мисълта, че свекървата има основание да не се е обадила. Никой няма право да определя важността на проблемите на друг.
Абсурт, къде съм писала за прекъсване на отношения или пак не четеш където трябва? Нищо де, колкото и да си бръщолевиш, изобщо не ми пречи защото поста ми нито е редактиран, нито съдържа нещо по въпроса ти и всеки може да го прочете. А ти с продължавай Joy

# 380
  • София
ма ко в последния пост Катето сподели с какво я дразни свекървата - каквато е и темата. Какво за теб е красиво и какво не - не е предмет на темата.

# 381
  • при късмета
Да де, дразни я, че ходи на ресторант и си прави селфита, а имала лични проблеми. Къде точно пише, че не може да прави тези неща, ако има проблеми? И с какво това може да я дразни лично нея? Не я касае по никакъв начин, по никакъв начин не влияе на нея, та по тази логика и не считам оплакването за основателно. Но пък всеки друг е свободен да го счита за такова и на никого не съм го забранила, само споделям защо за мен е неоснователно

# 382
Ма ко, Афродита не бръщолеви. Права си е Катето. Внуче й е родила на тази свека, на сина й дете. Ма явно ни сина важен, ни внучето. Снахата па хич. Всички имат проблеми, но то бива, то може, ма даже да не се обадиш да поздравиш жената за раждането на внучето ти, нямам думи. Имала била проблеми... И като не се обадила да честити  раждането на внучето, дали това й решило проблемите?

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 21:30 от mrav4ica

# 383
  • при късмета
Айде сега и ти да се върнеш да прочетеш, къде съм казала на Афродита, че бръщолеви. Четете бе хора! Или по-скоро осмисляте прочетеното. Ако е възможно

# 384
  • Варна
Ако толкоз пък е омразна тая снаха на свека, може да отбие номера и с един смс честитка, или два реда на вайбър примерно.

# 385
  • при късмета
Необаждането беше обсъдено обстойно още в предишната тема. Всички се съгласиха с нея, включително и аз. Сега обаче на Катето проблема ѝ е друг

# 386
  • София
Да де, дразни я, че ходи на ресторант и си прави селфита, а имала лични проблеми. Къде точно пише, че не може да прави тези неща, ако има проблеми? И с какво това може да я дразни лично нея? Не я касае по никакъв начин, по никакъв начин не влияе на нея, та по тази логика и не считам оплакването за основателно. Но пък всеки друг е свободен да го счита за такова и на никого не съм го забранила, само споделям защо за мен е неоснователно
Не я дразни, че по принцип ходи на ресторант или си прави селфита, а че не е честитила раждането на детето. Описанито за ресторанти и селфита просто описват заангажирания й и напрегнат жовит, в който нема 2 мин за да каже "честито". Ако свека имаше поне елементарната култура да покаже какпка уважение към собствения си син и снаха си, както и положителна емоция от появата на внучето й - на Катето нямаше да й прави впечатление къде ходи и къде се снима свекърва й. Не изопачавай нещата. Тук поне са ясни. Всеки си има приоритети, но това не отнема правото на близките да са недоволни от тези приоритети, а тук да потретя ли каква е темата?

# 387
  • при късмета
За мен пак не е оправдано. Може да се сърди, че не се е обадила, но това не ѝ дава абсолютно никакво право да определя какво трябва и не трябва да прави свекървата. Това смятам. На теб, ако някой ти се сърди за нещо, ще се обаждаш ли да ти одобрява всяко действие? Смешно е

# 388
  • София
Свекървата твърди, че не се е обадила, защото няма никакво време - цитат. Има време за селфита по ресторанти, но няма време да напише една честитка. Всичко това е написано в последните две изречения. Не мислех, че е възможно, но абсурт е права този път 😂

# 389
Мда, Ма ко, Абсурт е бръщолевила. Ама не е. Грешката е моя, но само в името. Всички подкрепят Катето, с изключение на теб. Но като не си съгласна с някой, ок. Ма да ипределяш мнение като бръщолевене е недопустимо и обидно. Аз най-малко съм фен на Абсурт, но в този случай я подкрепям

Общи условия

Активация на акаунт