С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 455
  • 713
  •   1
Отговори
# 675
Абе, хора нормално и човешко е в такъв момент да помогнеш с каквото можеш. Чужди хора го правят. Когато почина майка ми/внезапно/така се бях ошашкала, че звъннах само на ММ. Свекърва ми разбра и без да съм и казвала нищо, дойде жената и беше до нас през цялото време. После на помените винаги ме е питала дали може да помогне с нещо.

# 676
  • при късмета
Абе, хора нормално и човешко е в такъв момент да помогнеш с каквото можеш. Чужди хора го правят. Когато почина майка ми/внезапно/така се бях ошашкала, че звъннах само на ММ. Свекърва ми разбра и без да съм и казвала нищо, дойде жената и беше до нас през цялото време. После на помените винаги ме е питала дали може да помогне с нещо.
Много добре е направила свекърва ти. Обаче, ако не го беше направила на погребението, щеше ли да го очакваш за помените?

# 677
Много добре е направила свекърва ти. Обаче, ако не го беше направила на погребението, щеше ли да го очакваш за помените?
Ами ако съм с малко дете, може би ще очаквам да го гледа там за час, два докато мине всичко. Нали за това казах, хора сме, човешко е и е най нормалното нещо.
След като чужди хора си предлагат помощ в такива моменти.

# 678
Само аз ли се чувствам отвратително четейки последните страници? Мравчица, съжалявам.

# 679
Само аз ли се чувствам отвратително четейки последните страници? Мравчица, съжалявам.
Не си само ти. То от забавна тема се превърна в грозно и обидно надприказване

# 680
Да стане пишман човек, че е написал нещо...жената сподели за тежки свои моменти, а беше изкарана глупава и не знам каква още. Браво, дами! Баш сме си в натюрела на свекървенско-змийските взаимоотношения.

Моят свекър е пример за такъв дето сам си намира конфликтите. То роднини, колеги, съседи, все някой ще е под ножа,  разправии да има. И всички са лоши, само той бял и добър.

# 681
  • MI
Мда, и на мен последните страници ми оставиха горчив вкус в устата. Знам, че във форума е на мода принципът, че никой на никого не е длъжен, но ако живееш по негопринцип е хубаво от рано да приемеш, че и този на който не си длъжен няма да те иска в дома си. И че вероятно ще останеш в един момент освен без задължения и без хора, които ще те търпят.

# 682
  • Варна
Темите били за взаимопомощ ....
Уникална "мъдрост", нравоучения и критики във всяка тема.
На погребение не се кани, уважаеми "хуманистки". "Тържеството" не винаги протича по протокола. Обикновено милеещите за смъртника са надрусани с успокоителни и не са много адекватни. Присъстват и сеирджии, дежурните клюкари. За някои интереса е основно към трапезата и почерпката . Познат ми е хаоса от противоречиви емоции в подобен момент.
Съчувствам ти Mrav4ica, прегръщам те и те подкрепям . Съжалявам, че подобни персони са част от живота ти. Това не са нормални хора. Точно в подобни, критични моменти си проличава реалната емпатия и отношение към даден човек. Получаваш подкрепа и помощ и от непознати.

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 14:31 от Viviana91

# 683
Жалкото е, че тук има хора които оправдават поведението на свекървата на Мравчица.

# 684
  • при късмета
Жалкото е, че тук има хора които оправдават поведението на свекървата на Мравчица.
Аз такива не виждам. Никой не е казал, че свекървата е постъпила добре, нито я е оправдал, нито защитил. Обаче си е такава и никой нищо не може да направи по въпроса. Това не е оправдаване, а констатация

# 685
Аз такива не виждам. Никой не е казал, че свекървата е постъпила добре, нито я е оправдал, нито защитил. Обаче си е такава и никой нищо не може да направи по въпроса. Това не е оправдаване, а констатация
Спор няма, Ма ко.
Но все пак скочиха на Мравчица, защото видиш ли не е поканил свека на погребение. Аз не знам на погребение да се кани. Уведомяват се хората и който иска отива.

# 686
  • при късмета
За поканата питаха за помена, а не за погребението и това беше уточнено. Ясно е, че за погребение не каниш, а просто уведомяваш, на абсолютно всички. За помен обаче като уведомяваш е вид покана, защото другите не са длъжни да следят колко време е минало и директно да дойдат

# 687
Аз такива не виждам.
Има, има. Не визирам теб.

# 688
Да сменим малко темата- бабата на детето ми (свека 1) му донесе подарък от Германия - паста за зъби (която е била подарък към нещо, защото беше с тиксото), стелка за баня с надпис Тасос(!?), душ гел Фа 200 мл (отново с тиксото) и кутийка тик-так. После пита дъщеря ми дали и харесва и детето разбира се, че каза да и питайки го заяви "много се чудех какво да ти взема, защото не знам какво харесваш и майка ти е виновна, защото те отдели от нас". Интересно на 10 годишно момиченце какво ли може да му харесва..

# 689
Каквито и да са били отношенията каквато и да е предисторията, колкото и да не харесват снахата, ужасно е, че не са отишли на погребението на свата. Пред смъртта всички трябва да се смирим и да преглътнем недоразуменията, злобата и омразата.

Общи условия

Активация на акаунт