С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 444
  • 713
  •   1
Отговори
# 690
Да сменим малко темата- бабата на детето ми (свека 1) му донесе подарък от Германия - паста за зъби (която е била подарък към нещо, защото беше с тиксото), стелка за баня с надпис Тасос(!?), душ гел Фа 200 мл (отново с тиксото) и кутийка тик-так. После пита дъщеря ми дали и харесва и детето разбира се, че каза да и питайки го заяви "много се чудех какво да ти взема, защото не знам какво харесваш и майка ти е виновна, защото те отдели от нас". Интересно на 10 годишно момиченце какво ли може да му харесва..
Стелката за баня ме разби. Няма как детето да не е очарован от такъв подарък.

# 691
Уау, Зло, страхотни бутикови подаръци, браво на бабата Stuck Out Tongue Winking Eye

Абе как може да има такива малоумници!?  По-добре нищо отколкото такива компилации за подарък. Вашата баба като нашата Simple Smile

# 692
ЗЛОДЕИДА, чудни и практични подаръци 😂, особено стелката за баня.

# 693
  • Варна
Злодеида, ясен ми е проблема ти, но избора на подарък ме разсмя. Оцени ли  "неотразимия" подарък, доставен лично от немско? Joy
Горкото дете. Можеше да се реабелитира с няколко лакомства. За сина и има ли подарък ?

# 694
  • при късмета
Да сменим малко темата- бабата на детето ми (свека 1) му донесе подарък от Германия - паста за зъби (която е била подарък към нещо, защото беше с тиксото), стелка за баня с надпис Тасос(!?), душ гел Фа 200 мл (отново с тиксото) и кутийка тик-так. После пита дъщеря ми дали и харесва и детето разбира се, че каза да и питайки го заяви "много се чудех какво да ти взема, защото не знам какво харесваш и майка ти е виновна, защото те отдели от нас". Интересно на 10 годишно момиченце какво ли може да му харесва..
Чак смешно ми стана.
Защо не я попита, като е избирала подаръците и все пак не е знаела какво харесва детето, защо не му се обади да го пита?

# 695
Не е ли редно и сега да кажете: "тя си е такава и никой нищо не може да направи по въпроса". Като при свекървата на Мравчица. И да се сложи край на оплакванията в тази тема.

# 696
  • София
Абсурт, от инат е! Като те чета, все едно чета сестра ми. Постоянно спори, дори и да не е права. Ама с нея си имам подход, а тук не виждам смисъл да влизам в обяснителен режим. Имаш си мнение, остро, както винаги, което е много хубаво, но не на всяка цена. Simple Smile Бъди здрава.

Бъди здрава и ти, а ако можеш да приемеш, че  никой не е длъжен след обясненията ти да приеме твоята гледна точка на всяка цена, ще се разбираш с всички, които не държат да приемеш и ти тяхната на всяка цена. Peace

# 697
Съгласна съм, АбсурТ. Simple Smile

# 698
Много често постъпваме не според очакванията и не според етикета, не от лошотия, а от нетактичност, несъобразителност или недосетливост.  Моя много, много близка  не ми изказа съболезнования, когато почина сестра ми, после когато починаха двама мои племенници, после свекърва ми. На погребението на свекърва ми изказа съболезнования на девер ми и етърва ми, а мен ме прескочи, въпреки че бях застанала точно до тях. Иначе в отношенията ни няма нещо, което да предизвиква това.  Просто тя мисли, че аз не съм от семейството на починалия. Аз го смятам не като проява на лошо отношение към мен, а като липса на възпитание.  И все пак  остава едно огорчение, че човек, който смяташ за близък, не е съпричастен с мъката ти в такъв момент, па макар и само на думи.  Затова никак не оправдавам свекърите на Мравчица.

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 16:26 от K.A.G.

# 699
  • София
Всъщност, не видях някой да ги оправдава, тия свекъри.
По- скоро се търсеше причината да се държат така, тъй като постъпката им наистина е фрапантна.
Ако са психически добре, то за мен поне, трябва да има някаква особено тежка и негативна причина, довела до такъв резултат.

# 700
Всъщност, не видях някой да ги оправдава, тия свекъри.
По- скоро се търсеше причината да се държат така, тъй като постъпката им наистина е фрапантна.
Ако са психически добре, то за мен поне, трябва да има някаква особено тежка и негативна причина, довела до такъв резултат.
Абсурд, няма причина. Три дни преди смъртта на татко свекървата беше у нас по повод и с баща ми вдигаха наздравици и си бъбреха. Не съм имала драми с тях, прилични отношения. Но винаги в критични моменти( понякога дори лично за сина им) те се държат ето така. И аз просто недоумявам. А тук ми  скочиха да ме обвиняват и да ми правят душевна дисекция. И нищо не ги спира. Погнусена съм.

# 701
  • при късмета
Никой не те е обвинявал. Зададох въпроса "защо си очаквала да гледат детето на помена, при този цирк който се е разиграл на погребението" след като описа случката и смятам, че е съвсем резонен. Стоят си постовете както като съдържание, така и като последователност. Ти първоначално не отговори, после каза, че никога нищо не си искала от тях, което не отговаряше на въпроса и е точно противоположното на първоначалното ти твърдение. Душевна дисекция, също никой не ти е правил, но ми беше интересна причината за очакванията и мотивацията им. След отказа ти да отговориш ясно и конкретно и увъртането, всъщност всеки е свободен да си извади каквито прецени изводи. Въпреки това никой не го е направил, имаше само предположения, но и това не е душевна дисекция, поради факта, че такъв термин няма

# 702
Ма Ко, спри се. Четене с разбиране упражнявай. И не се занимавай с мен.

# 703
  • при късмета
Докато даваш отговори, нямащи нищо общо с въпроса, недей да се оплакваш от отношение. Няма как да е другояче

# 704
Мако, наистина няма нужда от такова притискане на Мравката. Като имала дългогодишен опит с тотално отровен човек, ще ти кажа, че не винаги очакванията ни са рационални. Винаги, до последно се надяваш, че този човек ще вземе да се освести и да не е такава гад неземна. Е, в един момент разбираш, че подобни очаквания са нереалистични, но за това трябват време и опит. Аз бях чукнала 40, когато се преборих с илюзиите и нереалистичните очаквания и оттогава живея значително по-добре. Мравката, предполагам, е доста по-млада. Ще натрупа и тя опит и ще узрее.

Общи условия

Активация на акаунт