Февруарчето плажува и в морето плува, плува

• 47 181
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Днес как е,има ли Т? Всичко може да е и зъби но ако продължава с Т ще е някой вирус

# 421
Ако е вирус някакъв обикновено след температурата следва още някоя екстра-сополи,кашлица или дрисък.Ако няма нищо от изброените си е зъб (поне при нашия юнак е така)

# 422
  • Велико Търново
И моят господин е крив от няколко дни, лигави се много, чак се дави в лиги и снощи кашляше цяла нощ. Сутринта го водих на лекар - чисти гърди, чисто гърло, само сополи в изобилие и 20 зъба налице. Обяснението беше " ми от зъбите е било". ... Сега се чудя с какво ще ми обясняват бъдещи неразположения...

# 423
  • София
Всичко било наред в детската!

# 424
  • пловдив
Аз си мисля, че може и някакъв вирус сега да има. Миналата седмица и при нас мина с хрема и отложихме ваксината.
Мами, сигурно много от вас са се върнали на работа. Споделете как се справяте, помага ли ви някой допълнително.
Аз си мислех другата година да си взема малко неплатен, на пролет евентуално да я пусна на ясла и поне един два месеца да мога да си я водя докато свикне. Проблемът е, че може да се наложи по-рано да се върна и тогава незнам, ако не са я приели на ясла какво да правя. Няма кой да ни помага, бабите ни са далече и не могат да дойдат, тъй като работят.
В голяма чуденка съм, имаме и по-голяма кака. Работата е доста натоварена и направо незная дали си струва да се връщам. Работи ми се иначе, но като знам ясления период колко е болнав, направо не ми се мисли...

# 425
Няма такова чудо като трябва да се връщаш. Законът те пази до 3 жлг.възраст и не мога да те махнат, а не могат и да те насилят да се връщаш.
Така че, подреди си нещата както смяташ ти за добре за теб и детето.

# 426
Ами зависи и от детето, и от теб, и от работата. Аз се върнах на годинка и да, трудно е в началото. После влизате в рутината и нещата се урегулират. Помагаха ми, докато дойде време за ясла. Приеха го, започна да ходи сега. Но за боледуванията ще мисля пак варианти да имам помощ, детето ми е много активно, а и работата доста натоварена и няма вариант да работя от вкъщи и да го гледам. Болничните също са кът.
Та прецени си, имай предвид само, че вземеш ли си неплатен и надушат ли това от яслата ще измислят 100 довода да ти кажат да си я взимаш я до обяд като по този начин нито ти, нито детето ще се адаптирате, ако това е целта на неплатения отпуск.

# 427
  • София
Този път почти до 3-та година ще си гледам детето. Помощ нямам, на детегледачка не мога да имам доверие. Не искам отново да се чудя как да работя и как да гледам болно дете.

# 428
Моят ще си го гледам до следващия септември.За никъде не бързам,така или иначе ще напускам, няма как да работя на 300 км. от там където живеем вече.Ще си взема след майчинството платената отпуска,после на борсата ще се запиша и на 2.8г. ще го пуснем на ясла.

# 429
  • пловдив
Благодаря за бързите отговори, момичета.
Аз ще имам да ползвам около два месеца платен отпуск, но си мисля да ползвам и неплатен. Както казах незнам дали ще се одобри такова дълго отсъствие.
Да ви кажа като си представя какво беше при тръгването на ясла на каката, направо не ми се мисли отново да го повторя това приключение.Затова се надявам да успея да удължа периода на отглеждане.
Излишно е да казвам, че на честите болнични няма да се гледа добре.

# 430
За хубаво или не, малкият е приет на ясла. Със ситуацията в София, ако не го пусна сега, кой знае ще бъде ли приет някога отново. Ще пускам отпуски, платени, неплатени и така. Дреме ми за работата, важно е детто д се адаптира и да е здраво.

Хубаво е на се ходи на градина, социализират се, друго от това да не е виждал тълпа до първи клас.

# 431
  • Down Under
Аз работя от вкъщи, (както и когато мога) трудно е с дребния, който постоянно търси внимание, но и аз имам нужда малко да се откъсна и разнообразя. Бих го пуснала на ясла, но тук е толкова скъпо, че не си струва. Само аз и таткото сме, но се оправяме някак, то има ли друг избор 😆

# 432
  • Велико Търново
Малкия тръгна септември на ясла, аз бях в отпуск до октомври. В първия ден на октомври се разболя и си удължиха отпуска с още две седмици. Миналата седмица ми беше първата работна, а от вчера пак съм в отпуск, защото малкия пак е Болен. Свикването с новото ежедневие беше кошмарно миналата седмица.

# 433
  • София
Моето дете също е прието в ясла, но като знам колко се очаква да посещава... пускам неплатен отпуск направо.

# 434
Първият ни опит за ясла беше през юни. Пробвахме с две седмици адаптация за един час, два часа, до обяд. Имаше стрес за детето, няколко нощти се будеше и плачеше. Щом започна да ходи цял ден се разболя и я спряхме от яслата. Сега ходи от септември. Адаптира се за около месец. Плачеше сутрин, като я събуждам не иска да става от леглото и маха с ръчичка и ми казва тао, тао (чао)😊 Вече е спокойна, НО боледува на всяка втора седмица и тези сополи и кашлица са непреодолими. Ежедневието стана непрекъснато тичане за мен.  Сутрин докато излезем, след работа докато я взема, вечер да й приготвя вечеря, вечерен тоалет. Освен таткото, който също я гледа докато е болна мн помага "Прасето Пепа". Това филмче за 40-50 мин на ден е голяма помощ.

Общи условия

Активация на акаунт