Февруарчето плажува и в морето плува, плува

• 46 590
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Никога не съм се чувствала егоист,че нямам и не исках дете.Сега,когато е постоянно с мен,светът ми е коренно различен. За никъде не бързам и не правя графици.Понеже сами го гледаме,в някой моменти много ми натежа това да е постоянно залепен за мен,не мога да ви опиша чувстото.За щастие имаме достатъчно заделени пари,и моят изкарва доста и живеем спокойно чисто финансово.Да,ще трябва да си търся работа на есен като свикне с градината,но не е някаква драма лично за мен.

# 646
Върнах се на работа когато малкия стана на 6м.За щастие майка ми е при нас и ни помага,но не може да е постоянно тук и се прибира за известно време и тогава се качваме на въртележката и се започва едно местене на графици,постоянно бързане,дори се налага понякога малкия да поседи с мен на работа.

Ии въпреки това сме се решили това лято да се пробваме за второ бебе (дай Боже момиченце Blush)защотото годините ме притискат вече и колкото повече време минава,толкова повече не ми се иска.Някой друг да се е решил вече за второ или трето?

# 647
Шарлотен, погледни instant pot. Именно поради съзтезаването с времето съм се спряла на него и предстои закупването му.

# 648
И ние сме се решили на второ въпреки всичко,не искам да остава сам един ден,както няма баби и дядовци,да няма и брат или сестра хептем.Но ще е след някоя година,на 30 съм и имам още няколко години поне.А и малкият дзвер да порасне малко да се очовечи 😁

# 649
И при нас е луда надпревара с времето. В а като започна работа не ми се мисли. Сега бързам като стана да сготвя закуска да оправя децата след това да ги оправя за излизане после да вземем кухнята и най-накрая да се приберем от разходка и отново да наглася обяда после да ги оправя за спане да ги приспя след това да поиграем малко да сготвя нещо за вечеря после пак да хапнем да ги оправя да ги изкъпем и да ги приспим и денят свърши.
Извинете, че че на горния абзац няма на пунктуация,  но съм с нов телефон и пуснах гласово въвеждане. После обаче няма редакция. Ама то и денят ми минава на един дъх... Joy

# 650
  • София
Който иска второ дете най-добре да не го отлага. Голямата разлика е отвратителна. На моите деца е 4+ години. Имат тотално различни интереси и се чудиш на кой да обърнеш внимание.
Следващата година голямата ще бъде ученичка, а малката тръгва на ясла. Така 4 членното ми семейство през деня ще бъде в 4 различни квартала. ММ работи до 20.00, а аз до 18.00 часа. Имаме около 40-60 минути път от работа до бъдещите ясла/училище. Каката трябва в 17.00 да я вземем от училище, после още 30 мин до яслата. Сигурно ще умра някъде по пътя.

# 651
Аз съм на мнение, че е по-добре децата да са с 5-6 години разлика. Лично за мен плюсовете са повече от минусите. Доста често забелязвам майки, които от обгрижването на бебето/ малкото дете, не могат да обърнат достатъчно внимание на голямото, което е на 3 или 4 и има нужда от внимание, обяснения и пояснения.
От друга страна моя син е страшна лепка за мен до ден днешен и при второ дете скоро....  просто няма да знам кое по-напред да гледам.

# 652
  • Down Under
Аз от приятели чувам, че колкото е по-малка разликата между децата, толкова по-лесно се гледат. Но разбира се всеки сам си преценява. Аз винаги съм се виждала с едно дете. Егоизъм или не имам нужда от време за себе си, не издържам понякога, дребният е постоянно залепен за мен. Няма на кого да го оставя и за 5 Мин. От както се е родил не сме излизали само аз и съпругът ми. Много неща се жертват в името на детето и аз лично физически и психически не бих могла да имам още едно 🤪

# 653
Аз също съм на 30 и мисля ако има второ да е когато каката е на 6-7г. Ще е по-голяма и мисля ще по-лесно ще приеме новия член на семейството. Вероятно ще е и на училище вече и ще ми е по-лесно с едно дете у нас през по-голяната част от деня.

# 654
Може ли с изследване на обикновена урина да разбере дали има някакъв проблем?
Синът ми от известно верме се държи за памперса. Първоначално решех, че се закача/заиграва. Днес намазахме пацата с Гентамицин, защото беше зачервена. Напоследък забелязвам обаче,  че памперсът не е особено напоен. След ужаса миналата седмица с вирус или там кагвото го тръшна, и още се борим,  вече съм тотално параноична. Мисля да събера урре урина и да занеса за изследване.  Дано всичко е наред Confused

# 655
  • пловдив
Относно разликата в годините при децата, в нашия случай е 5г и е добре според мен.
Каката беше много привързана към мен като бебе и не се виждам с още едно малко с нея. Нямаме помощ от баби наблизо и ми се струва по-трудно гледането на две малки деца.Когато едното дете е по-голямо поне рабира като му кажеш нещо. Много си зависи и от децата разбира се.

# 656
  • Сливен
Разликата на моите деца е 8 г. Голямото, въпреки, че е момче много ми помага в гледането на малката. Стана и по-отговорен покрай нея. Не проявява и голяма ревност както се притеснявах. По-скоро дребното е много ревниво. Води ли, че съм с батко ѝ веднага се намества и тя

# 657
Момичета, всяка разлика има плюсове и минуси. Няма понятие като идеална разлика от между децата. Първо зависи от самите родители как те се чувстват, какъв темперамент имат. После от характера и темперамента на първото дете иии... Може би трябваше да е първо - на от оня горе, че който решава да съдбата ни (така да се изразя, а за тези дето не вярват - от късмета).
Аз лично смятам за себе,  вече на тази възраст (39), че ако искам второ (в случая трето) го искам с малка разлика. Не повече от 2-3 години. Моята логика е да не влизам в "зоната на комфорт" така да се изкажа. Момичетата с по-голяма деца ще ме разберат какво имам предвид.  Но... Явно няма да ми се сбъдне желанието. ММ отказва категорично от гледна точка на финансите и напредналата ни възраст.
Скоро четох една статия по въпроса-
https://roditel.bg/kakva-e-idealnata-razlika-v-godinite-mejdu-pa … o-i-vtoroto-dete/
Всеки сам ще си реши, а оня горе ще одобри или не Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 08:09 от vartoglava

# 658
Vartoglava е права,  няма универсално правило 😊Аз след 35г. не искам да раждам.
Момичета вдин много страничен въпрос.Обмислям напускане на работа,  разбрах че имам право на обезщетение за безработица ако се регистрирам в бюрото по труда. Това което чета, че ако ми намерят работа съм длъжна да приема.Подозирам обаче, че с моята специалност бързо ще ми намерят нещо държавно на МРЗ.Ако откажа спират ли обезщетението?Искам да знам защото не ми е фикс идея да взимам тези пари и искам да знам има ли смисъл изобщо да се занимавам.Някоя мама минавала ли е през този процес?

# 659
Аз също съм съгласна,че и в двата варианта има плюсове и минуси.Но по скоро клоня към малката разлика,повече искам децата ми да имат сходни интереси отколкото голямото да ми помага.

hamsti Аз малко не разбрах това дали искаш да взимаш пари без да работиш или искаш да си намериш по добра работа и през това време да получаваш някаква помощ.То и в двата случая май не е постоянно това подпомагане.

Общи условия

Активация на акаунт