Февруарчето плажува и в морето плува, плува

• 46 607
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
От кои чорапки сте доволни? Напоследък каквито и да купя все й се отбелязва ластика на крака.

# 631
  • Велико Търново
Хм, комплекти по 3/5 чифта му вземам. Много са меки и не стягат изобщо.

# 632
Джъмбо чорапки с подметки😊Изобщо не са стегнати.Взех от Лидъл чорапогащници , супер са.Сега гледам има и в Кауфланд. Хубавото е че ги обувам под панталоните😊Отивам в Лидъл на лов за дървени плодове, които се режат, дано да се доредя!
Само да вметна и нашата е на самостоятелна вълна,  отсвирини онзиден с чао чао и си отпердаши сама по акеята в парка?! Отказва да ходим за ръка по тротоарите и я държа за качулката😂Е вчера се спъна и натърти челцето,  после аама поиска"ака" и не е настоявала повече да ходи сама....

# 633
Оле, момичета! От кога не ми остава ред да чета из форума, а вие сте писали, писали...
Да ви разказвам и аз как се движим из втората година. От 5 месеца насам сме без количката, беше ми много удобно с нея и да си пазарувам, и багажи да мъкна. Да, ама моят човек няма умора. И така тичам все след него, "не пипай тук", "не там", "ела при мен" и т.н. примирих се че разстояние за 5 мин.можем да извървим и за 30 и хич да не стигнем накъдето сме тръгнали. През октомври се върнах за един месец на работа и тогава татко му го гледа. Махнахме кърменето за следобедно приспиване. Бяха големи драми и продължи повече от месец. Като му казах, че сега ще има "няня" само като е тъмно и се почнаха едни безкрайни нощи на цокане и будене по хиляда пъти на нощ. Чак на втория месец започваме да се връщаме към 2-3 будения на нощ. Направо не ми се мисли как ще е, като дойде ред за отбиването...
Със сладкото и "боклуците" засега ограничавам до детски бисквити и солети, не всеки ден и предимно, ако види навън от другите.
Подаръкът за Коледа е готов - кухня от Лидл, че като ходим по рождени дни в детските центрове, все е на кухнята залепен. Уж ми противоречеше на Монтесорските идеи (опитвам се да организирам колкото мога нещата съобразено с метода), но реших малко да я адаптирам по-нататък във времето - евентуално да добавя течаща вода там и истински прибори и неща за ядене.
Той се заиграва основно с камиони, конструктори, колелото и по-рядко с пъзели. Заедно рисуваме (аз рисувам, той драска) с пастели, моделираме с пластелин (много му е интересно да го мачка и прекарва по един час, стига да има кой да му показва и да му прави разни формички).
Абсолютен хит при нас са книгите. Всякакви са му интересни. Проговори много, направо не млъква. Научи няколко книжи ("Работна мецана", "Лакомото мече" и т.н.) наизуст (не целите де). Много му е забавно аз да чета, а той да довършва римите.не винаги всичко му се разбира, но много се радва да четем. 
И за да не ви досаждам повече с моето "гардже", ви предлагам две идеи за игра през дългите мрачни зимни дни вкъщи.
Онзи ден на КиндиРу беше истинска забава до удрят балони с едни мухоморки. Така се смяха и търчаха из залата.
И друго, което опитвам е: В една купа поставям смесени орехи и кестени и с едни щипки за лед да ги пренася и да ги отделя (може дори да се опитват да ги нареждат в кутии за яйца - по едно в дупчица). Той засега не ме разбира, че искам да ги отделя едните на едно място, другите на друго, но поне се опитва да ги мести с щипките.
И друго любимо е да пълни с една лъжица боб/макарони от една купа в една чашка. Това го прави от 6м.вече и не му е омръзнало.
Извинявайте за дългия текст и ще се радвам и вие да споделите занимания, които са интересни на вашите февруарчета .

# 634
  • Велико Търново
Страхотни идеи! Благодаря, Шарлот!
От мен и моето домашно царство давам следните идеи:
- къща от столове и одеало;
- някаква кутия/ опаковка да стане на гараж и да паркира коли в него
- игра с гонене из стаите и КУ КУ
- да храним играчките - поднася им с лъжица към устите
- да лепим с тиксо всичко, навсякъде докато се изнерви че си е залепил ръцете.
Моят човек също говори вече, в общи линии всичко му се разбира, но не прави изрази а само думички и имена. Т.е. назовава почти всичко без да срързва смислово.
Аз съм вече стабилно на работа, а той е трета седмица с бабите си. Големи акробатики правим само и само да мога да ходя на работа, но ще свикнем.
Аз да ви помрънкам и на вас - писва ми да бързам постоянно! Сутрин ставам, оправям се и отивам да пазарувам. После бързам за работа. На работа бързам да си свърша задачите. А, когато свърша работа, бързам да се прибера/ да го взема и да сме заедно.  След това бързо да вечеряме, после бързо в банята ииииии пуууууу голямо припиране цял ден! Мами с две деца, как свикнахте с това?!

# 635
  • пловдив
Благодаря много за идеите за игра. Ние днес цял ден бяхме вкъщи и тъкмо се чудех с какво да разнообразим. Тези дни пак зачестиха кърменията и явно не вървим към отбиване още. Не съм си  мислела, че ще е проблем. С каката започнах да предлагам Ам и с течение на времето се отби сама, сега обаче  не се получава.

# 636
Моят играе с кутийки от кремове,пълни ги с парчета конструктори или магнитни букви и магнити от хладилника.Обича да бърка с пласмасови черпак,лъжица и вилица в купа,все едно готви.Обича да реди конструктор и да го разваля,наскоро баща му го научи да играе боулинг,голяма радост е да падат кеглите.Също много се забавялява с дъските,освен онази с ключалките му поръчахме и индивидуална,има сметало,за връзки,разни улеи и какво ли не,голяма игра пада с нея.Обожава да пълни разни неща в чантичка и да ги носи насам натам и да звъни по детския си телефон на някой,най често на тати звъни и му бърбори,много е смешен.Вика ало,тати и другото не му се разбира много много ☺

# 637
Днес му взех килимче,което пресъздава градска обстановка.За сега му е интересен.Кара колички по него;” кацат”самолети по покривите на сградите; в парковете нарежда животни.Питам го къде има улични лампи,светофари,пейки,часовници и т.н и той ми ги посочва.

# 638
При нас игра на криеница е най-забавна. Търси мен, а после мама да а търси. Разбира се нейното криене е да отиде на моето скришно място и да ме гледа как я търся. Друго с което си играе да храни Пепа и приятели, динозаврите, да се качва и слиза от детската масичка, да подскача върху леглото, а аз са се опитвам да я хвана.
Всекидневното бързане ми е до болка познато. Като лабиринт от който не мога да изляза.
В началото на лятото ни откраднаха количката и се почувствах като без крака. Купихме друга компромисен вариант и все още я използвам. Едва я отучих да не я нося на ръце. Голямо тръшкане беше.

# 639
  • София
Skk007, днес в трамвая точно това си мислех. Животът ми е едно постоянно бързане и надпреварване с времето. Не знам дали някога се свиква с това.

# 640
  • Down Under
Никак не е лесно да си майка на малко дете и работеща жена. Всичко е на бързи обороти и денят отлита за секунди. Аз се опитвам да работя от вкъщи. Вече все по-малко, защото дребният е залепен за мен, все ме дърпа да ставам от стола. Хем искам да правя нещо, хем не искам да го оставям. Тук на 4год започват пред училищна, та ще съм свободна да работя тогава 😊

# 641
Да ви кажа тая работа с бързането е позната и на мен,  а дори не съм на работа в момента. Имам чувството, че по цял ден се състезавам с часовника.За мен безценни се оказаха новите ми помощници- работче прахосмукачка,  миялна и мултикукър. Имам ги от около година и се чудя как съм живяла без тях 😊Ако технологията роди и друг подобен вид помощник, няма да мисля изобщо дали да взема.Преди смятах въпросните уреди за глезотия и излишен разход.Сега виждам колко съм грешала.
Понякога се чудя , ако имаме и второ дете,  тая надпревара с часовника колко ли по ожесточена ще стане ?😅За вас май ките с 2 деца как се промениха нещата?

# 642
Аз не съм с две деца, може и да ни съм права, но според мен по-трудно и да се адаптираш към това да имаш изобщо дете, особено за нас, съвременните хора, които сме свикнали да разполагаме със себе си, с времето си, финансите си. Едно време майка ми.ми казваше, че съм станала егоистка и ме упрекваше (по майчински), че се бавим с решението да имаме дете. Аз не и вярвах за частта за егоизма. Но сега осъзнавам, че е била права. Много е трудно просто, че с родителството трябва да се откажеш от една малка част от себе си. После с второто пак е лудница сигурно, но поне вече човек има нагласата.
И аз все бързам, почти не съм спирала да работя, макар и понякога за 10-20часа на седмица. Но винаги едното е за сметка на другото, ако изляза с приятелка, се отказвам от времето за фризьор например. Или пък имам много работа в офиса и къщата остава непогледната... но  се опитвам малкият да е приоритет. Абсолютно подкрепям за дребните помощници в домакинството. Хич не ме бива в домакинската част и без това.
Hamsti, ако имаш малко време, би ли ми споделила на лично за мултикукъра. Каква марка ти е, какво готвиш за него. Тъкмо си мисля да си го направя подарък за Коледа.

# 643
  • Велико Търново
това за егоизма е много вярно и според мен. Брат ми постоянно ми повтаря да не оставам с едно дете, защото е голям егоизъм. Той има две деца, от които едното е със заболяване. Въпреки това, дори мислят и за трето!
Ние сме три деца и знам какво е да имаш на кого да се обадиш, с кого да се скараш и кого да чакаш. Дай боже и аз да не оставя моето дете без брат или сестра!
Иначе че сме се отчели пред себе си с едно, пред обществото че имаме дете и т.н. е ясно, но наистина е егоистично!

# 644
Малката си я почувствахме, че си ни е време за детенце .Никой не ни е давал зор за деца.Даже не са ни и подпитвали, за обществото не съм се и сещала при обмислянето на решение, че е "нормално" да имаш дете.Сега така да се каже, чакам да "усетя" и второто 😊Сега съм 50 на 50.
Мултикукъра го ползвам за супи, яхнии, макарони със сос,  зеленчуци на пара, става и за печене на риба и месо. Следващия съм решила да е с функция под налягане за да готвя и боб и др. такива.Има 50 програми , отложен старт и функция подгряване.Този ми е подарък от роднини преди бил техен.Ще кажа марката понеже май вече го няма в магазините- Делимано е.

Общи условия

Активация на акаунт