Февруарчето плажува и в морето плува, плува

• 46 431
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • Down Under
hamsti аз до колкото знам, нямаш право на обещетение за безработица, ако доброволно напуснеш работа. Ако има вариант можеш да помолиш да те съкратят, тогава вече можеш да се запишеш на борсата, но те определено ще те натискат да се намериш работа. Има и различни програми, по които могат да те включат, и като цяло ще е трудно постоянно да отказваш.

# 661
Само, че според мен не могад да я съкратят, защото детето й няма 3 г. В такъв случай трябва да разреши съкращението Инспекция по труда.

# 662
Има право на обезщетение, всеки, дори ако е напуснал доброволно.Тогава е само за 4м.Не търся разбира се постоянно плащане.Просто проучвах, тъй като ни предстоят промени и се очертава да напусна 😊Както се казва не съм примряла за тези "помощи",  но една приятелка ми сподели за тази опция,та защо да не проуча.Аз дори незнаех, че има такава възможност.Но не мисля да се занимавам.Мисля че е прекалено много бюрокрация за нищо 😊

# 663
Аз пък съм на мнение,че щом ти се полагат трябва да си ги вземеш!

# 664
  • София
Звънни в Бюрото по труда и ги попитай.

# 665
Питах, питах😊Полагат се тези 4 месеца със сигурност.Въпреки това, понеже не смятам че ще мога да си спазя насрещните задължения, като явяване на разни там срещи, приемане на първата предложена работа и т.н. Смятам, че няма да е коректно да поемам този ангажимент.Но пък се надявам ако някоя мама, която чете е имала чуденка по темата да е получила малко информация 😊

# 666
  • Велико Търново
Hamsti, попитай в темата за майчинство и счетоводство. Ще получиш адекватен отговор.
Аз мога да ти споделя опит от преди 7 години, но не мисля че вече ще е актуална информацията, а по-скоро ще те объркам.
Пиши направо на пантера666 от темата за счетоводство и ще те ориентира веднага какво и как да направиш Simple Smile

# 667
Момичета, вижте какво забелязах на петата на малката. На пръв поглед прилича на драскотина, но като го загледах няма следа от такава, а изглежда все едно има косъм под кожата. Знам, че не е това, но на това го оприличавам. Не знам какво да мисля и правя. Не съм го забелязала досега, като я пипам не дава реакция че я боли.

# 668
Според  мен си е порязано.На нещо леко,примерно е стъпила на някоя играчка и само е порязала кожата.Не ми прилича на косъм.

# 669
  • Велико Търново
Като охлузено от нещо остро ми изглежда. Точно така както лещичка е написала. До два три дни би трябвало да отшуми.

# 670
Подкрепям горните 2 мнения ✌

Тези които са взели гумени ботуши,номера като на другите обувки ли е,или по голям? Че ще взимам без да мери и все се чудя да не са тясни и трудни за обуване

# 671
Гумените са малко рисковани без да се мери.. моите например са с широки крачета и лидл-ските въобще не можаха да ги обуят. Взех от друго място същите номера като апреските, един номер по-голям от маратонките и са им идеални, лесно се обуват и има място и за по-дебел чорап. Обикновено тези, които са с някаква вата отвътре се обуват една идея по-трудно. Нашите са без.

# 672
На моят му взех гумени 25.5 номер и ботуши с вълна 26 номер на геокс.А маратонките му са 25 номер и са му 0.5 см .по -големи като стелка.Така де по дълги.Не съм мерила нищо,директно поръчвам аз.

# 673
Аз меря с ролетката винаги Joy

# 674
Питах, питах😊Полагат се тези 4 месеца със сигурност.Въпреки това, понеже не смятам че ще мога да си спазя насрещните задължения, като явяване на разни там срещи, приемане на първата предложена работа и т.н. Смятам, че няма да е коректно да поемам този ангажимент.Но пък се надявам ако някоя мама, която чете е имала чуденка по темата да е получила малко информация 😊
Не мисля,че мога да те задължат да почнеш работа ...винаги можеш да намериш причина да откажеш дали ще е далече от дома или заплащането не те устройва... Така или иначе това е в твпя полза,защотп след тези 4 месеца сама ще трябва да си търсиш . А доколкото знам от една позната,която работеше в бюрото по труда ,дори и да започнеш работа имаш право в рамките на 6 месеца да напуснеш и да се върнеш отново на борсата и да ти доплатят за колкото време ти остава . В момента смятаме да се пребираме в България така че се опитвам да се съкратя от тук за да мога да се запиша на  борсата и да изкарам някой курс,че вече полудявам с малкия без баби наоколо откакто е на 5 месеца живота ми е водене на ясла,работа,пребиране от ясла ,паркове... Малкия е доста палав и залепен за мен така че нито можем да отидем на заведение с моя нито нищоо...

Общи условия

Активация на акаунт