Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 юли 2019, 23:18 ч.

СУ ФМИ Минимални балове 2019/2020

  • 2 196
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 30
Здравейте, майка на бъдещ студент съм - дай боже, ФМИ в СУ.
Рових из сайта на факултета, но не можах да си отговоря на въпросите.
Как точно се образува бала, кои оценки влизат и с какви коефиценти?
Колко е максималния бал?
Различно ли е балообразуването за различните специалност във ФМИ?
Важно ли е втората матура да е математика, или е по-добре да се яви на приемните изпити (до колкото разбрах са 2), и ако втората матура е математика освободен ли е от първия изпит или пак трябва да се яви, а се взима по-високата оценка ... и въобще как е?
    ... синът ми учи в МГ
1) https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … 19/baloobrazuvane - според специалността, към която се е насочил.
2) Какво имате предвид под ''освободен от първия изпит''? Матурата по математика може да наклони везните в зависимост от оценката, която изкара - ако изкара 5,30-5,40, по-добре да не се явява. Всеки сам си преценява на кое равнище да се яви - Математика I , II  или и двете.

# 16
  • Варна
  • Мнения: 368
Благодаря за линка! Не знам къде съм гледала, сега го намерих и сама Simple Smile

При всички положения е по-добре втората матура да НЕ е математика - така ли?
Кой може да каже каква оценка ще изкара?
В дипломата ще има шестица по математика, и това обезмисля матурата по математика.
От друга страна ако изкара по-висока оценка е много добре, но с оценка под 5.30 рискува да не влезе в желаната специалност, до колкото схващам бала се образува така - 5.30 от матурата + 5.30 *2.50 (коефициента) = 18.55 което е на ръба. Трябва да изкара повече на математика 1 и 2 (които са по-трудни от матурата) за да може да качи бала си с тях.
И така ... втора матура по друг предмет, и предварителна и редовна сесия на приемните изпити 1 и 2 - това ли е за предпочитане?

Общи условия

Активация на акаунт