Раждане в Болница “Лозенец” Правителствена болница

• 47 910
  • 515
  •   2
Отговори
# 495
Очевидно медицината си е бизнес. Започнах да се следя в болницата в около 26-та седмица, понеже дотогава ходех в Щерев, а не се чувствам ОК да раждам там. Е, в крайна сметка в държавната болница плащам повече, от колкото в частната 🥴 и разговора, който Ивченцето е провела с д-р Лещарска и аз го проведох същия с моя проследяващ.

Харесват ми условията в отделението, отношението на 90% от персонала, включително и на доктора, но цените нещо не ми се връзват с експириънс в държавна болница, да.

# 496
  • Стара Загора
Странно е наистина, че преглед в държавна болница струва повече отколкото плащам в Неовитро. И те си вдигнаха цените миналия месец с около 15%, но поне са ми буквално под носа. Бранков не е закъснявал повече от 4-5 мин за преглед и досега винаги е любезен и търпелив. Консултация с УЗ ми е 60 евро.
За да стигна до Лозенец трябва да сменя 2-3 транспорта и минимум 40 мин в посока, ще ме прощават. В частната клиника в Манастирски ливади е по-ниска цената.

# 497
Аз, когато раждах платих 900лв за избор на екип при изписването.
Имаше и няколко прегледа и изледвания преди това, тонове... но тотала не беше нещо фрапиращо. Не съм взимала пакет.
 Отидох някъде  8-ми месец мисля..
Отношението на всички в отделението беше прекрасно, бях сама в голяма стая с изглед към парка, без да доплащам. С другите майки си говорехме на терасите.
Ако раждам отново, пак бих ги избрала. Simple Smile

# 498
Аз също съм изключително доволна и от АГ, отделението, и от неонатология. Преди 18 дена родих за втори път в болницата и всичко беше супер. Ако раждах трети път, пак щях да отида там.😂

За мен условията в отделението нямат нищо общо нито с Майчин дом, нито с Щерев.

# 499
Имаше и няколко прегледа и изледвания преди това, тонове... но тотала не беше нещо фрапиращо. Не съм взимала пакет.
Отношението на всички в отделението беше прекрасно, бях сама в голяма стая с изглед към парка, без да доплащам. С другите майки си говорехме на терасите.

Здравейте.

При кого раждахте и чак в 32-34 г.с. ли се свързахте с избрания АГ? Самостоятелната стая предварително ли се резервира и със самостоятелна баня и тоалетна ли е?

# 500
Аз съм несъгласна с цените за прегледи и качеството им, цената за избор на екип си е приемлива.

Отделението е чудесно, стаите предвидени за родилки просто са самостоятелни и с големи тераси, така си е устроено. Има няколко двойни, в които при недостиг на места може да се озове и родилка, но по принцип са замислени за други нужди - задържане, гинекологични операции и т.н.

Има по 1 баня за 2 жени - две единични стаи имат една обща баня в антрето, една двойна стая също има 1 баня.

Както във всяка държавна болница се налага да си носиш всякакви принадлежности за банята, прибори за хранене и т.н., но условията наистина са на много високо ниво.

# 501

Здравейте.

При кого раждахте и чак в 32-34 г.с. ли се свързахте с избрания АГ? Самостоятелната стая предварително ли се резервира и със самостоятелна баня и тоалетна ли е?

Аз раждах при д-р Дамянов. Мой гинеколог е от 17г. Следях се при него отначало и след като напреднах, се преместих в болницата за финалните изследвания и редовното следене на тонове.
Изключително доволна съм от операцията, възстанових се бързо.

# 502
Здравейте,

Родих миналата година в болница Лозенец.
Изключително съм доволна от цялото АГ отделение и неонатологията.
Цената, която платих за самото раждане беше 900 лв. - родих естествено. Абсолютно нищожна цена за всичкитв грижи и внимание, които получих. Относно следенето, наистина беше с платени прегледи, но специално аз се следях при доктор Якуб Ел Хури, който препоръчвам с цяло сърце - изключително възпитан, внимателен и изчерпателен доктор, който в никакъв случай не се държи нетърпеливо или раздразнително, отговаряше на всичките ми въпроси и притеснения, тъй като ми беше първа бременност - пускал ми е всички изследвания и ме насочваше към специалисти по ФМ на всеки етап. Просто е страхотен - следяха се тоновете и всичко.
Единственото беше, че терминът ми беше по време на летните отпуски и не можа той да води раждането - но тъй като много държах да родя нормално/естествено, той беше предал на Доктор Лещарска, която вложи цялото си търпение да ми помогне да родя без упойка, само с епизиотомия.
Но искам да кажа, че абсолютно целият екип ми помагаше и напъваше с мен. За съжаление не бях присъствала на училището за родилки - провежда се всяка година с доц. Асенова и ми беше страшно трудно да напъвам и това усложни малко раждането ми. Натиснаха ме, но нямаше друг начин и съм им благодарна.
Относно стаите - уникални са, гледка такава друга в София няма - единствената ми критика е в липсата на всякакви принадлежности, вкл сапун и тоалетна хартия - всичко трябва да се носи и тоалетните - можеха да са в малко по-добро състояние - душовете са счупени, нищо че всичко е ново. Храната също е доста оскъдна, но Хепи са наблизо и доставят.

Най-важно - е да има неонатология за бебенцата. относно неонатологията - уникален специалист завежда отделението, дошъл от Англия, а акушерките са най-прекрасните на света и обожават всички бебенца и най-вече всички помогнаха в обяснението за кърменето - дават ти и голяма помпа за изцеждане и стерилизират шишетата всеки път като им ги дадеш за стерилизация.

Успех на всички, препоръчвам.

# 503
Здравейте, има ли дама,  която е раждала скоро там естествено с епидурална упойка? По-назад в темата прочетох, че не слагат, но ми се струва странно.

Здравейте! Аз родих на 20 февруари с епидурална упойка - поисках си я като дойдоха при мен в 8 сутринта (приеха ме по спешност с изтичащи води в 4 сутринта и чакахме сутрешна смяна). По принцип бях заявила Лещарска, но точно тогава беше отпуска и родих при Ел Хури (страхотен Човек!). За цялото раждане платих само епидурална упойка. Престоят ни беше 5 дни.

# 504
  • София
Здравейте! Родилите секцио, бихте ли споделили дали бързо се възстановхте? И към кой д-р да се насоча за секцио (по медицински причини)?

# 505
Аз родих секцио при доц. Асенова. Доволна съм от всичко.
Възстановяването е сравнително индивидуален процес. За мен беше първо секцио и първите два дни не бяха от най-приятните, но със свещички Волтарен се преживяват. След около седмица вече не усещах операцията, дори вече си миех прозорците вкъщи.

# 506
  • София
А бебетата кога ги носят да ги сложите на гърда след секцио?

# 507
На следващия ден, като ви раздвижат.
Питат дали сте в кондиция и го носят, следобяд беше някъде

# 508
  • София
Т.е. не ви го дават да го сложите на гърда, в деня ба секциото? Бях на училище за бременни там онзи ден и се рекламираха като място, което насърчава контакт кожа в кожа и ранно поставяне на гърда, дори при секцио.🤔

# 509
Веднага след като извадят бебето го опират до Вас за първи контакт кожа в кожа,  но нали питате кога го носят за кърмене и постоянно оставане при Вас?
След операцията взимат бебето,  оправят го, мерят,  правят му необходимите  манипулации. После ми го донесоха за малко да го видя и пак го взеха.
Все пак след операцията си обездвижен от кръста надолу. Аз седях  няколко часа с тежест на корема. Не ставаш веднага. Имаш и катетър.
Мен ме раздвижиха на другия ден сутринта. Обикалях активно по коридора, което е много важно.
Около обяд ме попитаха дали се чувствам добре да ми донесат бебето.
След това дойде лекар/сестра и ми показа как да кърмя, как се сменя на памперс и всичко което беше  необходимо на този етап. На 3 часа носят и АМ. Оттук насетне бебето е по цял ден при Вас. Носят го около 6-6:30 сутрин, около 09:00 го взимат за задължителни прегледи, после отново е при Вас. Аз лично вечер около 21:30 го оставях в отделението за да мога да поспя и да се възстановя по-бързо.
Така правеха и всички майки по това време, с които бяхме заедно

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 22:24 от milena12345

Общи условия

Активация на акаунт