Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 3

• 63 264
  • 787
  •   1
Отговори
# 495
Това давам на момчето.
На 12 години е, но течността е за 1+г.

# 496
  • Столичанин ама не в повече :D
Дъщеря (19г) ми скоро си прави изследвания. Имаше дефицит на Б12, но е успяла да попълни депата. Вит. Д обаче е малко под нормата.

В момента пие вит. Д на Nature's Way.
Имате ли представа за колко време може да се попълнят нивата на вит.? Лекарката ѝ каза да си пусне контрола след 6м. На мен ми се вижда дълъг този период.
Каква дозировка се използва за д, б12 все още е прекалено нисък, трябва да е над 330.

# 497
  • София
Каква дозировка се използва за д, б12 все още е прекалено нисък, трябва да е над 330.
Мисля по 1 драже (2000 ед) на ден.
Б12 беше много по-ниско - 138.60

# 498
Здравейте.
Бих искала да попитам някой има ли опит с този вит Д:
Благодаря!

# 499
Здравейте.
Поради недостиг на вит д, аз пия по 10к Вигантол, а дъщеря ми по 5 к. Тъй като Вигантола свърши и не го намирам, купих Деавит Нео и този:
 https://www.google.com/search?q=витамин+д+5000&client=ms-android-xiaomi-rev2&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjcppSOjMjtAhUBxYsKHQVkBmsQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=360&bih=641#imgrc=JQMbTzHI0zXdsM
С кой да продължим и по колко?
Предварително благодаря на отговорилите Simple Smile
Хубав ден Simple Smile

# 500
  • Пловдив
Тъй като не можах да разбера за втория вит. Д, който сте купили, мога да кажа само за Деавит Нео. Той е същия като Вигантола, т.е в 1 капка има 500 единици вит. Д. Както сте приемали Вигантола по същия начин пийте и Деавит Нео.

# 501
Тъй като не можах да разбера за втория вит. Д, който сте купили, мога да кажа само за Деавит Нео. Той е същия като Вигантола, т.е в 1 капка има 500 единици вит. Д. Както сте приемали Вигантола по същия начин пийте и Деавит Нео.

Благодаря за отговора Simple Smile

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010029143
Това е другия вит Д, който имам.

# 502
  • Пловдив

Благодаря за отговора Simple Smile

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010029143
Това е другия вит Д, който имам.

Този вит.Д е от 5000 единици. Вие можете да пиете по 1 капсула, но за дъщеря Ви дозата е на полвина. И тъй като няма как да разделите капсулата по - добре тя да продължи  с Деавит Нео по 5 капки.

# 503
Или да давате на дъщеря си по 1 капсула на всеки 2 дни

# 504

Здравейте Simple Smile имам проблем с ниски нива на Вит. Д . Моят АГ ме посъветва да приемам два пъти седмично по 30 капки , но моят личен лекар ми каза , че това не е добър начин за наваксване и тряваба да премам по 5 капки всеки ден .
Въпросът ми е при дефицит , като моят как  вие приемате Вигантол капки 10 мл  ?
 П.С
Фолиевата к- на също ми е ниска и започнах приемам и на нея Simple Smile

# 505

Здравейте Simple Smile имам проблем с ниски нива на Вит. Д . Моят АГ ме посъветва да приемам два пъти седмично по 30 капки , но моят личен лекар ми каза , че това не е добър начин за наваксване и тряваба да премам по 5 капки всеки ден .
Въпросът ми е при дефицит , като моят как  вие приемате Вигантол капки 10 мл  ?
 П.С
Дефицита се наваксва бавно и е по-добре да консумирате витамин д3 ежедневно, освен във формата на вигантол, гледайте да го набавяте и от хранителни източници, най богати са сьомгата, херингата, сардините, пъстърва и скумрия. Вигантола, ако нямате проблем с черен дроб и бъбреци можете да го приемате спокойно по 6-10 капки всеки ден(задължително с мазна храна) докато покачите нивата.

А и на слънце стойте и това помага разбира се:)

# 506

Въпросът ми е при дефицит , като моят как  вие приемате Вигантол капки 10 мл  ?
 П.С
Аз съм с приблизително същите стойности на вит. Д, пия по 4 капки вигантол всеки ден, лекарят ми каза, че много трудно се попълва този дефицит и ще е необходимо да го пия доста продължително време.

# 507
Яжте много яйца. Моят се влияе много от тях и е висок без добавки даже.

# 508
Аз ям много яйца, но въпреки това и моят вит. Д беше доста нисък.

# 509
За усвояване на Д си трябват мазнини в диетата. С нискомаслени диети няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт