Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата... - 3

• 63 168
  • 787
  •   1
Отговори
# 660
Да, взимай и К2.

# 661
Благодаря.

# 662
Взех си Вигантол и започнах приема. Вие капките във вода ли ги разтваряте? Чудя се как да го приемам, капките много бавно се стичат и не съм сигурна дали ги броя правилно Simple Smile

# 663
  • Карлово
Взех си Вигантол и започнах приема. Вие капките във вода ли ги разтваряте? Чудя се как да го приемам, капките много бавно се стичат и не съм сигурна дали ги броя правилно Simple Smile
Няма начин да ги сбъркаш, броят си се. Иначе аз на езика ги капя.

# 664
Витамин Д не се разтваря във  вода, той е мастноразтворим. Може с капка зехтин, или малко парче кашкавал примерно, или някое мазно ядене. Ойлесен е в добра форма, защото е директно разтворен в зехтин Д-то.

# 665
  • Благоевград
Здравейте! При дефицит на витамин Д личната лекарка ми изписа рибено масло. Според вас това ли трябва да се приема? Аз очаквах да ме насочи към капсули или капки витамин Д, но тя каза, че маслото било по-добрият вариант.Thinking

# 666
  • София
Здравейте! При дефицит на витамин Д личната лекарка ми изписа рибено масло. Според вас това ли трябва да се приема? Аз очаквах да ме насочи към капсули или капки витамин Д, но тя каза, че маслото било по-добрият вариант.Thinking
Здравей!
РМасло не съдържа вит. Д, освен, ако не е от черен дроб на някоя риба, най-често това е риба треска.
Кол-вото на вит. Д в Маслото от черен дроб на треска, не е много високо и ако дефицита е по-тежък, може и да не го попълни. Това масло, съдържа и вит. А и ако ще се приема повече от 2-3 месеца, има вероятност, вит. А да се предозира и тогава става токсичен.
Всичко това - хипотетично - зависи какъв е препоръчания продукт.
Иначе, Маслото от черен дроб на треска си е хубав продукт, с много ползи.

# 667
  • Благоевград
Благодаря за бързия отговор. Не ми препоръча някое конкретно. Като прочетох коментарите тук, мисля, че най-добре ще е да си взема витамин Д. Стойността при мен е 19.5, при което смятам да купя капсули 5000 IU. Дали е ок това количество?

# 668
Да добре е. Хубаво е да се взимат всеки ден докато се постигне желаното ниво.

# 669
Витамин Д не се разтваря във  вода, той е мастноразтворим. Може с капка зехтин, или малко парче кашкавал примерно, или някое мазно ядене. Ойлесен е в добра форма, защото е директно разтворен в зехтин Д-то.
Вигантол също си е маслен разтвор, не е само Ойлесен, има мисля и други марки такива капки. В меки капсули също би трябвало да е мазно съдържанието вътре. За другото си е така, с храна се приема и не вечер. Не само заради мазнината ами доколкото знам заедно с храна се усвоява по-добре.
Защо в аптеката понякога казват да е на гладно сутрин, не мога да си обясня...

# 670
А колко време преди/след кафето си взимате вит. D?

# 671
Аз си пия витамините с кафето.
Искам да споделя,че пия вит Д от доста дълго време (години) по 5000 единици на ден,като лятото пропусках дни.Преди месец изследвах нивата и се оказа,че нивото ми е 53ng/ml.Понеже се оказа,че съм изкарала Ковид 19 без да разбера,дали това по-ниско ниво може да се дължи на този факт.

# 672
  • София
А колко време преди/след кафето си взимате вит. D?
Вит. Д , 1-2 часа след кафето, но интервала вит Д < - > кафе, трябва да е по-голям, 4-5 часа и повече.

Аз си пия витамините с кафето.
Искам да споделя,че пия вит Д от доста дълго време (години) по 5000 единици на ден,като лятото пропусках дни.Преди месец изследвах нивата и се оказа,че нивото ми е 53ng/ml.Понеже се оказа,че съм изкарала Ковид 19 без да разбера,дали това по-ниско ниво може да се дължи на този факт.
Да, това е причина, серумните нива на вит. Д  да са по-ниски

# 673
  • Пловдив
Да питам Вигантол-а в хладилник ли го съхранявате?

# 674
  • Пловдив
Да питам Вигантол-а в хладилник ли го съхранявате?
Вигантола се съхранява на стайна температура.

Общи условия

Активация на акаунт