МАЙските крачета вече тичат край морето (72)

• 9 316
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Честит пешеходец Виктор!  newsm68

# 211
  • София
Честит пешеходец и честито кръщение!  bouquet

Мегстар и при нас се получи алергия от АБ, който беше пил. Какви са тези чудеса, не знам...нямам спомен в моето детство да е имало такива случаи, а съм била тъпкана яко с АБ.

Феъри, госпожицата е прекрасна Hug

# 212
  • Варна
 Jeanne, честито ти християнче и честити ходещи крачета на малкият юнак.
Феъри, наистина е станала голяма красавица Мишето. С тия сини очи и руса коса има да омайва ергените Wink.
Аниа, и на мен ми направи впечатление че отдавна не е ставало въпрос за снимки в темата. Искрено ви съчувствам за жегите. Току що похвалиха Париж, че Т били с 10-12 градуса по-високи от типичните за града по това време на годината.
Иви, браво на бъдещата кака, подготвя се момичето.
Сиска, дано вече да се е оправил напълно Дени и да почне да си хапва както преди.
Буба76, е това се казва оправен батко. Можеш вече да не се притесняваш няма да останат гладни децата.
Мартеа, дано да е от зъбите, а не отново вирус Т на Теа. А за разстройството ти като се притесняваш и личната не прави нищо защо не потърсиш и друго мнение.
Аз да "похваля" моя юнак, вчера си хапна пастел момчето. Сестра му изпиля по масата една кутия с натрошени пастели, след което с дружни усилия ги попиляха по пода и по едно време го виждам дъвче нещо. Награбил един пастел, който беше на цвят като солета и си хапва детето Shocked. Сега го дебна дали излиза на памперса.

# 213
Диана обясниха ми, че това не е алергия към този АБ, а в конкретния случай в съчетание с въпросните бактерии и др. фактори реагира и се получава този обрив. Това разбира се не означава, че за вбъдеще ще рагира така  Thinking Съжалявам, че нямам достатъчно време да се поровя за повече информация, т.к. и на мен не ми е достатъчно ясно заслужава ли си риска пак да приеме след време същия АБ(към който е реагирал) при условие, че може да се замени с друг и кое е по-малкото зло newsm78

# 214
Jeanne, честито ви християнче!  bouquet
И честито прохождане на Вики! Simple Smile

Благодаря ви за милите думи за Мишка Heart Eyes Разчувствахте ме:)
Гуш, и на мен ми се струва така- че заприличва все повече на баща си с всеки изминал ден. Но понеже е руса и синеока като мен и има дебели бузки пак като мен и всички твърдят, че ми е одрала кожата. А според мен са заблудени, но ме мързи да ги разубеждавам, то ще се види:)

# 215
  • Му Кинд Оф Плаце
Здравейте, дами!
Добре завърнала се на Жан.
Много хубави снимки разглеждам, ама аз кога ще кача...  ooooh! голем съм борсук (затова ще изчакам какво ще предложи чичо Спелчек, който винаги ми е забавен).
Деспинка, успех в пътя надолу и откриването на пастела. Малки идейници, какво ли не измислят.
Преди около седмица си изкарах акъла с хрумваниците на Фелипе. Много харесва капачката на водата си и все за нея драпа. В един момент все едно Дарт Вейдър ми е дошъл на гости, едно свистене. А то какво, Фелипе, глупчото, си сложил капачката на устата и носа , че и натиска. Ама и майка му една блейка  ooooh!

# 216
  • Варна
Майчета, кажете как спряхте разстройството??? Вече трети ден, диетата, прахчетата Хидрасек, оризовата вода, Хуманата и чая от шипки не помагат. Коси е като парцал, милия. Sad
Какво още да направя?

Желая хубав ден и приятни разходки на мъниците!

# 217
Доли само разстройството ли е? Пробвайте ако иска да пие този сока на хип...ама Калоян не го иска например. И при нас уж е добре - прояжда вече, но пък още има почти течно ако. Сещам се за ориз с джоджен и мента, пюре от шипки, картофи и моркови (вторите в повечко ако ги харесва), банан....не знам дано скоро премине че... А ти по съвет на педиатъра ли даваш още лекарства? Аз не давам нищо, само се опитвам с хранителната диетка да оправя разстройството.

# 218
  • Пловдив
Диана обясниха ми, че това не е алергия към този АБ, а в конкретния случай в съчетание с въпросните бактерии и др. фактори реагира и се получава този обрив. Това разбира се не означава, че за вбъдеще ще рагира така  Thinking Съжалявам, че нямам достатъчно време да се поровя за повече информация, т.к. и на мен не ми е достатъчно ясно заслужава ли си риска пак да приеме след време същия АБ(към който е реагирал) при условие, че може да се замени с друг и кое е по-малкото зло newsm78

Възможна е проява на кръстосана реакция към АБ със сходна структура, най-често при пеницилини и цефалоспорини,т.е. детето е приемало преди пеницилин и е проявило алергична реакция - тогава е  вероятно да прояви такава реакция и към цефалоспорини, или обратно.

http://www.allergy.org.au/aer/infobulletins/hp_antibiotics.htm

"Many people tell their doctor that they are allergic to an antibiotic when in fact they have only experienced side effects from it that are not allergy-related. The distinction is important because people who are allergic to an antibiotic should not be given that drug or one closely related to it. However, people who have experienced minor side effects can usually take related drugs or even continue taking the same one. The doctor can determine the significance of any unpleasant reaction a person has to an antibiotic."

В тази връзка е недопустимо да се дава антихистамин съвместно с АБ, който предизвиква алергична реакция, ако това наистина е така. В тези случаи се спира приема на лекарството. При проява на алергична реакция се назначава антихистамин СЛЕД спиране на АБ, за да се овладее положението. Ако се касае за страничен ефект на лекарството се преценя според ситуацията. Обикновено често срещаните странични реакции са дозозависими и при намаляване на дозата или спиране на лекарството отшумяват.

Последна редакция: ср, 19 юли 2006, 10:48 от bisserina

# 219
  • Пловдив
Ние засега удържаме фронта, обаче със спането е истинска трагедия. Снощи сме ставали поне 15 пъти, вече си държа каната до главата и само наливам вода, Преско пие ли,пие...после го намирам в локва,мокър до кости, докато го преоблека вече се поразсънва, но след половин час пак е крив, истинска  newsm50

Да ви кажа,  напоследък моето съкровище много сладко ми казва " Мамоу" и така всеки път се обръща към мен Grinning
Има си един голям мечок, който до скоро игнорираше, но от няколко дни упорито му бута шишето в уста и се опитва да го напои LaughingНай-смешен е когато пие, а аз му кажа:"Преско, дай и на Мечо да пийне!", тогава почва да се озърта, фиксира мечока, домъква го на леглото, настанява го в легнало положение и почва напояването.

Такива работи при нас. Бъдете здрави и хубав ден!

# 220
Bisserina, какво мислиш за тези прахчета против разстройство Хидрасек? В Здравния много ги хвалят, та да съм подготвена,а ко не дай боже нещо се случи, когато сме в БГ...

# 221
  • Пловдив
Феъри, попаднах на ето това:

При удар, особено ако детето се захласне преди да заплаче или при претоварване с опасност от мускулна треска - Арника Монтана 30СН.

Ето от тази тема:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114992.0, постингът е на Samsara,можеш да и пишеш ЛС и да питаш за лекар или опит.

# 222
  • Пловдив
Ania, за Хидрасек виж тук: http://www.bda.bg/bdias/2623d.pdf

Механизмът на действие е уникален, образно казано се блокира обезводняването на организма при диария, не може да се правят паралели с Ентерол или с който и да е друг продукт за диария. Не се изключва рехидрирането на организма Хидрасек не рехидрира.Тъй като Рехидрин не се произвежда, се търсят алтернативи. Съставът не е сложен и може да се изпълни в аптека, в която се приготвят лекарствени форми.

Rehydrin pulv. 10g:
3,5g натриев хлорид
2,9g натриев цитрат
2,5g калиев хлорид
декстроза до достигане на 10g

# 223
Jeanne, добре завърнали се HugЧестити ходещи крачета на християнчето!

Ние все пак решихме да отидем до морето LaughingВ събота отлитаме...Бургаски мами, дайте телефончета да се видим!!! Laughing Laughing Laughing

Ето и от нас нови снимки

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=49130&view=2

# 224
Сиска, много е сладък Дени, наистина изглежда поотслабнал, обаче, или по-скоро издължен някак си. И Теа е една такава издължена, те сега тепърва ще се източват, де....

Общи условия

Активация на акаунт