МАЙските крачета вече тичат край морето (72)

• 9 377
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Мартеа, та аз сигурно щях да му се скарам...малки, малки, ама децата помнят. От 1 до 3год. си е бебешкия "пубертет" и ако ги оставиш да бият и удрят без д аим правиш забележка, после ще е още по-трудно...Пък, като майката не го прави на своето дете, няма аз да го отнасям (бебока, де). Днес така се скарах на едно момиченце, че хвърляше пясък в очите на Любо. Пък, той миличкия е толкова тих, седи си, гледка, само посочи с ръчичка с "Ъ" да покаже, че иска нещо...а тя като кресна "неее" и пам в лицето му с лопата пясък. Майката естествено, седи за показност, ама нищо не прави. И аз й се скарах. Също не бих възразила, ако някой друг се скара на Любака, за нещо, което съм изпуснала. Може би затов аси позволявам да се карам на другите деца...не само да ги хваля Wink

А Любака, да споделя, много си търси татко...види ли мъж, веднага иска да го гушне, разхожда и т.н. Дори и непознат да е Blush Ужасно ми е неудобно. Вчера, даже изревнува, че мъжа си гушна неговото бебе. И не ме търси мен, а ходи по мъжете...ужасен срам...

# 256
Биссерина мерси за инфото  Hug
Буба и Анди се маца с фулмастер имаме си няколко панталонки артистично изрисувани Wink, но вече съм предотвратила възможността да попадне фулмастер в ръката му.
Иначе моя син много обича да "пише", хваща химикал и започва да драска върху хартия, за да обезопася "писането" му купих от магнитните дъски с химикал, на мама ученика Flutter
Ава е истинска морска принцеса  Heart Eyes

На всички почиващи хубаво време и приятни емоции.

мартеа, не одобрявам постъпката на твоята позната, защо да си мълчим, аз също бих се обърнала към майката на детето, дори и тя да се окаже темерут и да не вземе мерки това е по-достойния начин, вместо да се правим, че нищо не се е случило.

# 257
Във връзка с писането - д асподеля, че си имаме изрисуване стена Sad Вчера я разкраси на мама художничката, баща й още не знае

# 258
Милото Любаче, дано бързо се върне татко му, Диана да не ти излезе късмета  Wink

и анди много плака за татко си, имам чувството че разбира кога е дежурен и няма да се върне вечерта и плаче силно,
та днес на вратата и жалките ми опити да го успокоя си представих как след време ще съм с две плачещи за татко си момченца  Rolling Eyes

# 259
малко, сладичко Любаче!

# 260
Мартеа нема се косиш... пак добре си реагирала на майката...аз не знам дали не бих я шамаросала нея..... ей така щото съм на 28 и какво да ми каже.....  Crossing Arms

Катка кажи за пояса...удабен изглежда...направо съм възхитена от идеята за плуващо дете...зареди ме с ентусиазъм за моренце.

Диана-Т търсят си бе...много е криво така като се загушкат в другите татковци. Калоян така, докато се ремонтирахме баща му от работа тук на "Обекта" и докато се върне той вече почти е заспал или вече спи...и дребния взе да се гуши в... на Паталина мъжо  Embarassed .

ади пуснете ме да публикувам дееееееееееее  #Crazy

# 261
Мартеа, честно не бих се занимавала с майката. Аз обикновено обяснявам на детето- внимателно, да не я удариш, тя е мъничка, хващам му ръката, ако го видя да тръгва по-грубо.Ако това не помогне- махам Михаела от детето. Да търся майката и да се обясняваме не виждам смисъл, след като тя не намира за необходимо да си наглежда детето и да го възпитава, едва ли ще обърне внимание на моите забележки.
Реално 2г. не са кой знае колко много, за да те разбере и послуша детето, грешката е на майката, че не му се кара. Аз лично не съм попадала досега в такава ситуация, Мишка много тормози по-големите да ги гали и прегръща и те обикновено играят ролята на мечоци- стоят неподвижно и я оставят да им се радва.

Катка, така ми се прииска вече да сме на морето, като ви видях снимките! СТрахотни са! А тези пояси, които са с голяма дупка не са ли опасни за малките, няма ли опасност да се изхлузят от тях? Аз си мислех да й купим някакъв, дето е само с две дупки за крачетата, един вид като лодка с дупки по средата. newsm78

# 262
Мартеа, прави са момичетата, че майката е за бой. Не ми се е случвало, но сигурно много бързо ще ме хванат лошите хора Close. Много си търпелива.
Аз почти не събирам Станислава с други деца. Тя не умее да си играе с тях и само им пречи, а в нашата градинка е ужас от велосипеди и играещи на гоненица или криеница, падат стават, блъскат, страшно е за бебче на 15месеца. Понякога при нас идват "какички", които искат да си играят с нея- така съм съгласна и ги оставям да се забавляват.

Калина, много се смях на  новите приключения  на Фелипе Joy

Поясът го купих от един детски магазин, но първо го видях тук:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=180_182&products_id=2257
Има дупки за крачетата, така че няма как да се изхлузи детето.

Още не съм давала на момата да се мацоти с моливи и флумастери...Ще пробвам да видя дали ще и е интересно.

Дианче, обзалагам се че не само на Любачето му е мъчно за тати. После ще си наваксат двамата Hug

# 263
  • Варна
Мартеа, според мен си реагирала правилно, а за майката не знам тя си решава за нейното дете. Аз просто бих махнала моите от контакт с това детенце.
Калина, и аз като теб гледам по-рядко да не кажа никак да ги събирам с деца.
Много е неприятно, защото от потърпевша страна можем да се окажем и в обратната ситуация и не ми се иска да се разправям с никого.
Айде и аз да разкажа какво е да си от другата страна, т.е. майка на агресор. Ходихме с децата да се видим с братовчеди на мъжа ми и те с малко детенце на 2 години и седнахме в морската на много популярното заведение Максим. Там има доста голям пясъчник и две пързалки малка - висока около метър и нормална. Ние седнахме по в страни, а точно до пясъчника седнали една майка и една баба с една около 3 годишна госпожичка. Аз се опитвам да разговарям и да одържам Иво в обсега на масата и в това време Детелина отиде да се пързаля. Тя обаче миналата година се научи от големите да се качи на обратно на пързалката и я виждам че си прилага уменията на малката пързалка, което и е забранено. Докато успея да реагирам въпросната баба скача и почва да и се кара, защото можела да удари внучето и и така не се правело. Ставам дръпвам я на масата и със сок и кандърми я залъгвам да стои 10-на минути при нас. Да ама пясъка е като магнит. Отива отново и уж се заиграват с детето. По едно време чувам бабата пак да крещи. Според нея Детелина хвърлила пясък срещу лицето на детето. Следва втори път дърпане на Детелина , конско от моя страна, плач от нейна и уверения, че не била хвърляла. Не знам не съм видяла. Все пак стоя при нас известно време и пак там. този път се качва на едната клатушка. Аз вземам пари и водя Иво и искам да ги возя, да ама въпросното дете и то иска и почва да прави театър. Тогава ми кипна и казах на майката да си го прибере. Тя седи и си пие сока и хич не и пука, а бабата не можа да го озапти и накрая се принудих отново да прибера моите деца.
Добре че дойдоха и други хора с малки деца, че детето се захвана с тях.
Много са неприятни тия разправии.
За плажа, Иво си ходи по пясъка като малка фурия, докато го погледнеш и ти се е скрил от погледа. Страх го от водата и не дава дори крачетата му да потопя. Тъй като ходим късно следобед, когато няма много хора ги пускам и двамата да се мотаят около нас и не ги гоня.
Катка, много сте сладки двете с тоя пояс.
Дианка, дано по-скоро да си дойде вашият татко. Милата душица Любачето.
Вчера Ивчо ме е смаял. От 4 дни сме пуснали Детелинка на градина и вчера като я взе мъжа ми Иво както се мотаеше из стаята, като видя кака си и се насочи към нея и взе да я прегръща. Той е тежък на всякакви прегръдки и милувки и се гуши само ако му се спи или се удари и сега изведнъж такъв изблик на чувства. Направо ми се разтопи сърцето.
За флумастерите, аз съм ги прибрала, но преди две вечери Детелина ги набарала и докато аз чета във форума, а тати им уж ги пази и двамата си орисували където намерили. Детелина със зелен, а Иво със син.

# 264
Привет!

При нас е една малка лудница - цял ден бяхме по пазар, сега се започва стягане на багаж, последно пране...съответно изникват хиляди малки дреболии, които не ги бяхме дообмислили. Ама много се вълнуваме, все разказваме на Дени къде отиваме Laughing

Мартеа, аз също бих направила забележка на детето, пък ако не разбира от дума и продължава да закача Дени естествено че ще се обърна към майка му. Какво, да го оставя да ги щипе и бие ли  Rolling EyesПравилно си постъпила. А тази майка...всъщност, има всякакви. Вече не се учудвам и дори не ги и съдя.

Най-фрапиращия случай беше преди около 2 месеца. Излезли сме с Дени в детската градина, детето тича, къса си тревички, радва се. Едно хлапе до нас изведнъж усети, че му се ака и започне да мрънка на майка си. Тя, как така ще си наруши клюките с приятелката си на пейката и да се прибере да изака отрочето си, не, заведе го в тревичката, клекна детето, изака си се, после стъпи в произведението си, размаза го хубаво, майката взе да кълне и да се ядосва че си е изцапала обувките и се захвана да ги чисти. Това става в детската градина, където всеки ден дечицата от квартала тичат, играят си, късат си тревички... Tired

Уф, като чета, добре че моя син не е много буен. Не закача другите деца, играе си сам, разхожда си се, пързаляме есе на пързалката. Когато някои дечица му привлекат вниманието, отива при тях, застава отстрани прав и ги наблюдава как си играят или ритат топка. Много се забавлява, стои си прав, гледа ги и се хили. Общо взето, не контактува много-много с други деца. Когато пък контактува, всичко е нормално - няма агресии, биене, щипене. Дано не се промени.

Аха, милото Любаче Heart EyesИ Дени обожава баща си. Като види някой мъж, който прилича на него, започва да тича натам, вика "Тата, тата" ухилен до уши. А пък като го види през терасата да се прибира, тича към външната врата и започва да бута с ключа да я отключи и да го посрещне. Пък сутрин татито ни като излиза за работа такъв рев пада, ако е буден ooooh!

Хайде, до скоро от нас. Не знам дали утре ще имам време да се включа. Ако не се включа, весело изкарване на всички отиващи на почивка.  bouquet

# 265
  • Му Кинд Оф Плаце
Мартеа, права си и не си права, има разлика. Едно е да знам, че детето ми е може да изказва чувствата си по болезнен начин и да го следя непрекъснато, друго е да си седна, да поръчам джин-тоник и да си пуша цигара от цигара (второто си е по-хубаво, де).
Прясна случка от снощи: на заведение с люлки сме. Фелипе нещо се мотка, една майка с дете трополи около него и се шашка-да не ритне, да не удари, пък аз-двойно и тройно по-любезна: ама да не ви преча да виждате детето, той понякога се хвърля върху децата и ги събаря и бЛа-бла. В един момент дамата идва до мен и пита: Вие да не сте от форума?  Joy Joy Та, да си дойда на приказката-майки всякакви, хора всякакви

# 266
Още не съм давала на момата да се мацоти с моливи и флумастери...Ще пробвам да видя дали ще и е интересно.

съветвам те да не даваш фулмастери, никак не са лесни за почистване а и като си помисля как е смукал пълнителя  Sick а аз риба не съм му давала да яде още. 

Тиа честита стая на Калоян, ние също правим детска стая, но не мога да убедя моя съпруг, че детето първо трябва да свикне в нея. Аз също исках да си играе и живот и здраве на пролет да се премести окончателно там, но половинката изпадна в чудене защо да я правим сега, като детето няма да спи в нея - мъже,,, сега ще му кажа, че няма да сме единствените Wink

# 267
Здравейте мили майки  Hug

Искам да поканя всички вас да се включите заедно с децата си в Световната Седмица на Кърменето. На 5 август - събота, в парка на НДК от 11 ч., за да вземете участие в поход-разходка World Walk for Breastfeeding, организиран ежегодно по цял свят, с който да покажем, че кърменето е наистина важно за нас и децата ни. Всички, които подкрепят кърменето, са добре дошли – поканете роднини, приятели и познати да се присъединят!

За тези от вас които са или ще се намират във Варна програмата е следната:

Програма за ССК        01.08 – 07.08.2006г. Варна
31.07. - 17.00ч.    МБАЛ”Св.Анна”(Окр.болница), „У-ще за бъдещи родители”, в Сешният център, тел: 69-26-597 0 ст.ак.Русева,69-26-238 – Родилно отд.
01.08. - 11.00ч.  АГ болница, Масово кърмене с костюми
02.08. - 15.00ч.  АГ болница - „Училище за бременни”, на първият етаж тел.613-798
03.08. - 10.00ч. Майчин дом -  Женска консултация и посещение на родилките.
05.08.  - 11.00ч.  Поход-разходка от шадраваните до входа на Морската градина

Разходете се с нас и ни подкрепете  Hug Обичайте много бебчетата си, защото те са нашето богатство!

# 268
Катка мерсажно за линка на пояса - шъ го поръчаме...дано само дуФката за мамата да е достатъчна да ме побере  Laughing .

Пък Калоян си има нови сандали - вчера тръгнахме за нещо евтинко за из къщи, пък хванахме една промоция и му взех сандали на Chippo за 10 лв.

megstar  то зависи как спи детенце - при нас съня е спокоен цялата нощ (освен когато има нещо екстремно разбира се) та ако трябваше ние да сменим стаята а той да си остане в старото легло още сега бих го отделила. Иначе вие така и така като се появи новото бебе ще трябва да му осбоводите мястото в спалнята.

# 269
Здравейте, ние потегляме на обяд за вилата на свекитата в Южна Фр-я, ако всичко мине гладко между нас Mr. Green ще останем до края на другата седмица.Там нет няма да имам, но хайде, тъкмо ще се попеча повече Grinning След това се прибираме за няколко дни тук и отлитаме за БГ за цял месец. Голяма ваканция ми се очертава, но ще сме без таткото, че няма отпуска и дано малката ме слуша.
На заминаващите на море, лек път и хубаво време!

Общи условия

Активация на акаунт