НОЕМВРИйки 2019 - тема 5

• 28 764
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Момичета, дайте съвет какво да взема при диария....събудих се през нощта от болка в корема и така се изплаших, обаче за мое щастие се оказа от диярията....Не съм звъняла днес на АГ, ако утре имам отново ще се обадя...На всичкото отгоре няква страшна сухота в очите и само ме сърбят...носа запушен, но не тече гной, а вода...ту се запушу едната ноздра, ту другата. Мерих няколко пъти температура и нямам, не ме боли гърло, ама ми е отпаднало Sad

# 631
Момичета, дайте съвет какво да взема при диария....събудих се през нощта от болка в корема и така се изплаших, обаче за мое щастие се оказа от диярията....Не съм звъняла днес на АГ, ако утре имам отново ще се обадя...На всичкото отгоре няква страшна сухота в очите и само ме сърбят...носа запушен, но не тече гной, а вода...ту се запушу едната ноздра, ту другата. Мерих няколко пъти температура и нямам, не ме боли гърло, ама ми е отпаднало Sad

Може да пиеш смекта, или чай от шипка без захар и без мед със съвсем малко сода (половин кафена лъжичка) .. 2рото при мен помогна не се наложи да пия смекта. Ефект имаше на следващия ден.

# 632
Обади му се ,те са лекари не ние .Аз така за една хрема се сдобих с лекция от док и си беше прав !

# 633
А диарията опасна ли е за плода?

# 634
Компот от дренки, ентерол, оризова вода. Но най вече диета.
Самата диария не е опасна за плода. Но ако е сериозна има опасност да се обезводниш, това вече е опасно и за теб съответно и за него.

# 635
Лейди, Heart Стискам палци да се преборят мъниците! Имат късмет с теб, дано и съдбата е благосклонна към тях Heart

Приключи рунд 1 на дългоотлагания въпрос с името. Ред сълзи, ред сополи от моя страна. Ще е мнооого трудно... Sad

# 636
Явно изоставаме. Ние още не сме започнали да мислим име. За големия измислихме малко преди да вляза в 9 месец. А сега на мъжа ми още не му се вярва, че този път ще е момиче. Той противно на повечето татковци и предния път искаше момиче. Но ще се разберем като стигнем до името. 

# 637
Този път моят корем е ниско (момиче), предният път беше по-високо (момче). Самата плацента се е закачила високо сега, та не знам от какво зависи. Може би защото преди коремът беше доста по-стегнат.
Ако има нещо опасно, ще кажат.

# 638
Моят корем "слезе" видимо в края на 8ми месец, но дори на датата на термин бебето беше високо. Едното няма връзка с другото.
Сега бебето е ниско. Коремът ми е абсолютно същата форма и размер както първия път.

За диария - внимавайте да не се обезводните и утре на лекар. В момента има кофти стомашен вирус и масово се оплакват всички от него. Бързо оздравяване!

Шоколафче, дано скоро стигнете до консенсус!

# 639
И моят корем е ниско. Доста ниско даже, но плацентата високо била, така каза лекаря на последния преглед.
Тя и майка това ми вика... Много ниско съм носела бебето и съм щяла да родя по-рано. Grinning То и мойто усещане е за средата на октомври, ама не заради корема Joy , а просто вътрешно усещане.

# 640
  • Наблизо
Здравейте! Моят корем е типът жена номер 2 от картинката.Засега е високо.
Днес попътувах повече,много тежко ми беше - от вчера сутринта корема ми е твърд.Купих си диаспорал,както ме посъветвахте.Намирам ме имаше леко подобрение,но пак ми е твърд корема.Ужасно е това,нищо че лекарите ми ,последно миналата седмица,казаха че всичко е нормално засега и шийката е наред.

# 641
Според мен "комплект за изписване" е чест маркетинг. Няма нужда от това нещо. Моя син го облякох както аз си прецених, също така при нас няма такива официални изписвания и снимки с роднини и т.н.
Аз запазих дрешките, с които облякох баткото и сега бебето смятам да е също с тях. Ританки не съм ползвала въобще, отгледах го с тези ромпърчета и ми бяха най-удобната нещо.
В моя случай пък,  малкия ми се роди 59см и 4.300кг и всички бодита 52см ги подарих, защото му бяха къси, та случаи различни и бебета различни.

# 642
При вирус с диария и повръщане ,почти нищо не може да се направи,независимо бременна или не Confused Не е опасно за плода.Само внимавай да не се обезводниш. Чай от шипка,вода с лимон,сухари със сирене,оризовки,банан и печени ябълки като неща за хапване.Активен въглен до 3 на ден и прахчета ентерол.
Това ми каза на мен док ,ужасно е ,такива болки имах не е истина ,но отшумяват до 2-3 дена.Бебенцето си е защитено ,спокойно,няма как да достигне до него.

Шоколадче ,защо така с името?Твоя мъж иска име ,което ти не харесваш ли?В крайна сметка пък като родиш тебе ще питат,аз с това точно не мисля ,че бих направила компромис,но и половинът си мисли ,че ще го обсъждаме, а аз изобщо нямам такова намерение Flushed

# 643
  • Наблизо
Oх много кофти това с името!При нас аз предложих,мъжът ми не искаше първоначално,но после го прие и сега вече и така си го наричаме.
Аз съм много против наименувания на свекъри,тъстове и т.н. освен при изрично желание и от двамата родители.

# 644
Моят корем е ниско от началото, плацентата и тя.

Лейди, Joy, а ще го информираш ли мъжа, че нямаш такова намерение?

Името е измислено още, може би, 4 години. Спонтанно. Харесваме едни неща и не беше трудно, аз казах, че не искам да е кръстено на никой, понеже считам, че няма по или не по - малко заслужил от 4 ни родителя, за да бъде кръстен на някого. Той се съгласи. (Кръстен е на баба си, в опит да бъде омлостивена, без резултат. Не му се обажда дори за РД. Аз пък съм кръстена на баба ми, и винаги съм имала усещането за толеранс, понеже нося нейното име). Не ми е ок.
Още тогава имахме едно за момиче и едно за момче. Не сме имали разногласия по въпроса, аз ги предложих, той много ги хареса, особено женското Laughing. Още откакто разбрахме, че съм бременна знаем как ще се казва, беше едно от двете. Сега като знаем и пола, си го наричаме така от ден 1.
Условията, заради които се спряхме на тях бяха: Да не започват с нито една от буквите на бабите и дядовците. Да бъдат интернационални, но да звучат ок в БГ, не като чуждоезични имена. Да не се затруднява нито една от страните в изговарянето им. Да са ок с фамилията му и да не се бъркат особено много при изписване. И да не са дълги. Не харесвам дълги имена за момичета. Моето е такова, презимето ми също, фамилията и тя, и става едно, последния да затвори вратата. Trollface

Скоро научих, че баща ми правил политически совалки да го кръстим на бащата на мъжа ми, ама той го е резнал с довода, че вече сме решили и ще бъде кръстено на себе си. Bowtie

Ако имаме второ, и то пак е момче, вече ще бъде интересно. Animal Hear No Evil

Общи условия

Активация на акаунт