Що за мъж е това?

• 15 241
  • 342
  •   1
Отговори
# 195
  • Агент под прикритие
.... и това звучи много добре... като за суха теория. Sunglasses

# 196
Теория, теория, ама върши идеална работа на практика... Simple Smile

# 197
  • Агент под прикритие
Ако за всяка жена, която ми казваше това (теоретичните постановки имам предвид), получавах по един лев, досега, хайде не милионер, но щях да имам натрупана прилична шестцифрена сума.
Най-вероятно тогава понятието "Прави, каквото смяташ за редно" нямаше въобще да съществува в речника на хората.

Тази теоретична постановка изхожда от тезата, че всички мъже са:
1. Еднакви.
2. Коне с капаци (или поне автора на постановката така си мисли).
което е далече от истината.
Казах го няколко пъти и не се притеснявам да го повтарям: хвърляте една и съща стръв, хващате една и съща риба и след това винаги някой друг е виновен, но не и вие (крилатата фраза "Защо все на мен се случва?").

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 22:07 от AgentProvocateur

# 198
Ами както са различни хората така за всички важи закона за гравитацията нали? Така и в тези мъжко-женски отношения има закони, които важат независимо колко сме различни. И един от тези закони е именно, че мъжът е актината страна, а жената -приемащата /ако пасивна не звучи добре/.

# 199
  • Агент под прикритие
"Закони" (умишлено в кавички) ?!? Ей сега стана страшно. JoyJoyJoy

# 200
Агенте, Пандорина е асолютно права.  Не си пожелавайте да ви изземват ролята, защото може да не ви хареса мятото, към което се стремите. А женте могат да бъдат мъже, да.

# 201
С цялото ми уважение, това е толкова посредствено и неуважително театро, че не съм сигурна дали си струва изобщо да се обидя, че някой ме смята за толкова тъпа.
От друга страна, един билюк кифли следват сляпо подобни съвети, без да имат акъла да ги осмислят, поради което се държат точно като идиотки. Иронията е, че го правят, считайки мъжа за идиот.
След ок.15 години платонично-любовен живот с ръка на сърцето трябва да кажа, че когато съм следвала тези съвети, горко съм съжалявала на какъв льохман съм попаднала. Това след като си набия канчето в стената и накрая осъзная как този уж Мъж не е точно мъж, ами обикновен сваляч и аз нищо особено не знача за него.
А по принцип съм голям сексист, но много държа в сексизма да има 2 мозъчни клетки, моля.

# 202
  • Агент под прикритие
Агенте, Пандорина е асолютно права.  Не си пожелавайте да ви изземват ролята, защото може да не ви хареса мятото, към което се стремите. А женте могат да бъдат мъже, да.
Не бих се учудил, Луната стана Меркурий с лик на Йода. Какво ли още ни се готви, вървим към Слънцето... Wink

Тази "теория" има два пропуска, единия от които ОГРОМЕН:
1. Изключва наличието на хора, ценящи това, което им се дава, без значение от начина, по който им се дава (дали са се борили за него или им е било дадено или "подарено", разбирай го както искаш). Приемете, че има хора, които просто си ценят ВСИЧКО, което им се дава, а такива хора не са малко !!!
2. (този е огромния) Това, че жената е поела първата крачка, не значи, че ролите се сменят !!! Това е само първата крачка, след това е back to business as usual.
А на жените, които си мислят, че могат да бъдат мъже, мога само да им пожелая УСПЕХ !!!

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 22:58 от AgentProvocateur

# 203
Мъжът или жената са основно поведение Агенте, макар и да не го разбираш. Носители на съответната енергия. Приоритетно. Ама понеже буквализма е онова, което вдъхновява разговорката, оставям те да разтягаш локумите си.

# 204
  • Агент под прикритие
Съжалявам, не аз започнах с теоретичните постановки. Бъркаш ме с някой друг.

# 205
За тебе коментираното може да е суха теория. За други е реалност.

# 206
Да си ловец означава да имаш плячка за ловене. До сексуалната революция подобно поведение се е смятало за неморално. Допреди век уредените бракове са били често срещани и тогава да си ловуваш пасивни девици хептен е било извън нормата.
Тези истории за мъжа ловец и девойката в беда звучат много романтично, но са глупости.
Връх в буквализма е натикването в рамката на активната мъжка и пасивната женска енергия.
Мислете малко, хора. И четете повечко история, езотериките и без туй преписват една от друга 5 реда от има-няма 30 години

# 207
Оф, ловци, плячки.... бляк. Мислете и вие.

# 208
  • Агент под прикритие
За тебе коментираното може да е суха теория. За други е реалност.
Няма нищо, нека да е реалност. Само че от тази същата реалност идва израза, който цитирах по-горе:
Скрит текст:
Ако за всяка жена, която ми казваше това (теоретичните постановки имам предвид), получавах по един лев, досега, хайде не милионер, но щях да имам натрупана прилична шестцифрена сума.
Най-вероятно тогава понятието "Прави, каквото смяташ за редно" нямаше въобще да съществува в речника на хората.

Тази теоретична постановка изхожда от тезата, че всички мъже са:
1. Еднакви.
2. Коне с капаци (или поне автора на постановката така си мисли).
което е далече от истината.
Казах го няколко пъти и не се притеснявам да го повтарям: хвърляте една и съща стръв, хващате една и съща риба и след това винаги някой друг е виновен, но не и вие
(крилатата фраза "Защо все на мен се случва?").

# 209
Агенте, това са твои размисли някакви. Въобще не отбирам откъде са ти...Много объркано ми звучат. Честно. Нито се заяждам, нито се смея.

Общи условия

Активация на акаунт