Що за мъж е това?

• 15 239
  • 342
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Хората да ценят всичко, което им се дава от всички ли ?
Мъжете не игнорирайте и начина и подхода по който се подава на жена, защото някои реагират с плесници. Grinning
Ако  мъжете често дават едно и също, жената трябва ли да е благодарна на всички, за вниманието или да има лични критерий ?

# 211
Хората да ценят всичко, което им се дава от всички ли ?
А мъжът нужно ли е да доказва поведението и да е действащо лице в живота на всяка харесала го жена? Или великодушно ще му дадете право да не отвърне на чувствата й и да я остави да се чуди 'защо все на мен се падат такива мъже'?

# 212
  • sofia
Разсъжденията на Агента много точно описват ситуацията като цяло.
Иначе по темата - този е някакъв дето хем му се иска, хем не му стиска, иначе казано - не ти трябва.
На колежки много рядко съм ходила на гости, на колега само веднъж и целта на гостито беше повече от ясна. Аз лично бих се почуствала излъгана и бясна...да се надявам, а тоя да си тръгне....егаси смешника. Или правиш нещо, или не...иди ми, дойди ми е "любимата" ми занимавка.
Идеята е да намериш някого, с когото да сте "на един акъл", иначе трудно се получават нещата.
Няма закони в тая работа, има конкретни индивиди с конкретен бекграунд (по модерному), с определени реакции в дадена ситуация.
Изграждането на взаимоотношения зависи и от нашите личностни качества и умения и за това някои хора се чудят що никой не им връзва или що все така им се случва.

Сетих се още нещо....лично аз имах някакъв определен брой срещи и заигравки, след които ако не се случеше нещо, то просто не се случваше никога. Разтеглеха ли се нещата прекалено във времето - пиши го бегАло. И съм била около и след приключването на гимназията, не е да съм бързала за някъде.

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 23:48 от vesi1

# 213
  • Варна
Gal, обикновенно мъжа провокира жената ,  която иска да го хареса .

# 214
Gal, обикновенно мъжа провокира жената ,  която иска да го хареса .
Което е и случаят тук.
Но изказването ти в духа на последните алабализми е още по-интересно. Значи, момъкът провокира, девойката се усмихва ОкУражаващо, но момъкът не се окуражава. Ами сега? Девойката се примирява? Поема тя инициатива? Друго? Ако някой е позабравил, това беше развитието на драмата.

П. П. И на предишните въпроси нямам отговор. Липсата на взаимност не се ли вписва в архетипното поведение?

# 215
  • Варна
Темата ми е ясна , липсват някои детайли. Мисля , че в казуса е имало погрешно тълкувани сигнали . Сервирал е някакво алиби на финала . Някои мъже приемат смяна на ролите и женска офанзива . Но при други спада ентусиазма .

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 00:26 от Viviana91

# 216
Ако за всяка жена, която ми казваше това (теоретичните постановки имам предвид), получавах по един лев, досега, хайде не милионер, но щях да имам натрупана прилична шестцифрена сума.
Най-вероятно тогава понятието "Прави, каквото смяташ за редно" нямаше въобще да съществува в речника на хората.

Тази теоретична постановка изхожда от тезата, че всички мъже са:
1. Еднакви.
Скрит текст:
2. Коне с капаци (или поне автора на постановката така си мисли).
което е далече от истината.
Казах го няколко пъти и не се притеснявам да го повтарям: хвърляте една и съща стръв, хващате една и съща риба и след това винаги някой друг е виновен, но не и вие (крилатата фраза "Защо все на мен се случва?").
Защото СА еднакви.Понеже са Мъже.Изключвам обратните, евнусите...и кои още, които грам не се вълнуват от жени?
Мъжа (генетично му е заложено) Е ловец.
Представи си следната картинка:
Отиваш в гората на лов.Между дърветата виждаш сърната/елена, подготвяш се, промъкваш се крадешком, готов да стреляш.И!, се спъваш в убита сърна.
Въпрос:
Ще подскочиш ли от радост, че някой ти е спестил труда сам да ловуваш и ще вземеш ли убитата сърна, показвайки я с гордост на всеки, вирнал носа какъв добър ловец си?   Smiley
И двата варианта:
1.отговор "ДА"-значи си най-обикновен муньо, от какъвто няма нужда никоя жена.
2.отговор "НЕ"-значи си мъж-ловец, който прескача убитата сърна (поднесена му на тепсия) и със страст и стръв продължава лова
Е, същото е и в живота ....с жените, с колите, с ....каквито придобивки се сетиш.
С уточнението, че не виждам жената като "придобивка", просто пиша така, за да е максимално ясно.

# 217
  • Агент под прикритие
Агенте, това са твои размисли някакви. Въобще не отбирам откъде са ти...Много объркано ми звучат. Честно. Нито се заяждам, нито се смея.
Далеч съм от мисълта, че се заяждаш. Просто си приказваме. Grinning
Не знам дали моите "локуми" са буквализъм или не, но тази "теоретична постановка" я гледам вече в няколко теми (загубих им бройката вече), където една определена група я бранят буквално със зъби и нокти, само където в НИКОЯ от темите дотук не видях някой да даде някакъв реален житейски пример как точно "муньото" се е възползвал от тази ситуация и как така се е настанил наготово и е приел всичко един вид за даденост (като, естествено, се абстрахираме от факта кой и защо му е позволил). Без някакви подобни примери, поста на Пандорина (още повече в ролята на цитат на съдържание, писано от трето лице) си остава просто една теоретична постановка.
Също така, на нейно място (а и на мястото на всички останали) бих имал едно наум, преди да седна да чета и/или слушам т.нар. "специалисти по мъжко-женски отношения" a.k.a. Relation$hit coaches. Преписвали са очевидно един от друг, защото на 80-90% нещата им се препокриват с малки нюанси (в което няма лошо), затова и тезите им са приложими в може би до 80% от случаите макс, но всичко свършва дотук. Границата между повечето от тях обаче и другия отбор (любимия на Сирената, т.нар. pickup artists или PUA) е много тънка.

И още нещо, което искам да уточня, защото на няколко пъти се правят някакви намеци:
1. НИКОГА не съм прокламирал, че САМО жената трябва е инициативната.
2. НИКОГА не съм писал, че след като жената направи първа крачка, оттук нататък следва това да е така във всички последващи отношения. Както казах преди, след нея е back to business as usual.
3. Пледирал съм винаги за инициатива БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ПОЛА !!! Съответно към мъж, ако темата е пусната от мъж, и жена, ако темата е от жена.
Ако някой може да ме обори, посочвайки ми мои постове, където съм правил нещо от горепосочените три, си стискаме ръцете и го приемаме като основателна конструктивна критика.

Скрит текст:
Защото СА еднакви.Понеже са Мъже.Изключвам обратните, евнусите...и кои още, които грам не се вълнуват от жени?
Мъжа (генетично му е заложено) Е ловец.
Представи си следната картинка:
Отиваш в гората на лов.Между дърветата виждаш сърната/елена, подготвяш се, промъкваш се крадешком, готов да стреляш.И!, се спъваш в убита сърна.
Въпрос:
Ще подскочиш ли от радост, че някой ти е спестил труда сам да ловуваш и ще вземеш ли убитата сърна, показвайки я с гордост на всеки, вирнал носа какъв добър ловец си?   Smiley
И двата варианта:
1.отговор "ДА"-значи си най-обикновен муньо, от какъвто няма нужда никоя жена.
2.отговор "НЕ"-значи си мъж-ловец, който прескача убитата сърна (поднесена му на тепсия) и със страст и стръв продължава лова
Е, същото е и в живота ....с жените, с колите, с ....каквито придобивки се сетиш.
С уточнението, че не виждам жената като "придобивка", просто пиша така, за да е максимално ясно.

Oh, boy, here we go again... JoyJoyJoy

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 13:37 от AgentProvocateur

# 218
Добре, че преди 5 поколения бабите ми са били с уреден брак, че не ми се мисли какъв би могъл да им завърти главата на стандартната възраст за женене на село - 13-15 😁

# 219
Ами казал си е. Обвързан, иска платонични отношения. Няма защо да се натискаш.

Според мен и приятелство няма как да завържете. Просто го отпиши.
Човекът си има гадже. Ако почне с теб, ще стане изневеряващ. Такъв ли искаш?

Краси, на много мъже и жени природата им е изкривена. Цяла наука изучава кога, как и защо се случват тези процеси. Обичайно е в детството, обичайно е проблем с майката и оттам с женския пол. Има пасивни мъже и жени. Има и активни. Зависи от началното домашно възпитание това /основно/.
Науката е психология.
Когато спираш детето да пипа, да действа, когато го критикуваш прекомерно то става пасивно.

Има и друго. Дали човек го знае или не зависи явно от опита с мъжете, който има. На мен са ми казвали, че ги подлудява най-много желанието на жената. Дърпането пречи на тяхното желание. Но аз винаги съм била отворена към такива дискусии и съм питала мъж какво мисли, не жена. Гледам мъжете във форума са единодушни. Принципно говоря. За конкрртното момиче, най-много да успее да го раздели с неговата, само че в такъв случай тя ще е следващата на пангара.

Всеки човек си гали егото, когато го свалят. Няма мъж, няма жена тук.

Последна редакция: вт, 16 юли 2019, 10:03 от Анонимен

# 220
Скрит текст:
Ами казал си е. Обвързан, иска платонични отношения. Няма защо да се натискаш.

Според мен и приятелство няма как да завържете. Просто го отпиши.
Човекът си има гадже. Ако почне с теб, ще стане изневеряващ. Такъв ли искаш?
Краси, на много мъже и жени природата им е изкривена. Цяла наука изучава кога, как и защо се случват тези процеси. Обичайно е в детството, обичайно е проблем с майката и оттам с женския пол. Има пасивни мъже и жени. Има и активни. Зависи от началното домашно възпитание това /основно/.
Науката е психология.
Когато спираш детето да пипа, да действа, когато го критикуваш прекомерно то става пасивно.

Скрит текст:
Има и друго. Дали човек го знае или не зависи явно от опита с мъжете, който има. На мен са ми казвали, че ги подлудява най-много желанието на жената. Дърпането пречи на тяхното желание. Но аз винаги съм била отворена към такива дискусии и съм питала мъж какво мисли, не жена. Гледам мъжете във форума са единодушни. Принципно говоря. За конкрртното момиче, най-много да успее да го раздели с неговата, само че в такъв случай тя ще е следващата на пангара.

Всеки човек си гали егото, когато го свалят. Няма мъж, няма жена тук.
Съгласна съм.
Но това са изключения.Които само потвърждават правилото....мъжът по природа е ловец и никога (май   Smiley) не се отказва от тръпката да гони "новото".

# 221
Хм, не знам, май не разбирам какво имаш предвид. Твърде големи обобщения.
Казах ти пак - аз съм чувала, че точно това им харесва, жената да ги иска. Айде няма да навлизам в подробности какво точно значи това, умни сте, сещате се.

# 222
Хм, не знам, май не разбирам какво имаш предвид. Твърде големи обобщения.
Казах ти пак - аз съм чувала, че точно това им харесва, жената да ги иска. Айде няма да навлизам в подробности какво точно значи това, умни сте, сещате се.
Сега...за да тръгне да сваля един мъж, то трябва предварително да е получил "сигнали" от жената.В природата (и ние не сме изключение от нея, нищо че Господ ни е дал акъл, уж   Smiley  )женската избира мъжкия, с който да се чифтоса, а той действа.
И при хората е така, жената показва, че има интерес (като опитната жена може да го направи, без дори да мигне...това са движения, жестове, флуиди, излъчване към точно определения мъж), а той е този, който се задейства да се случат нещата.
Ако жената стои като "бетонен блок", на мъжа  и през ум няма да му мине да я сваля....той просто не получава никакви сигнали от такава жена.
Това за началните свалки.
После вече, когато станат двойка, да, на мъжа му действа особено възбуждащо, когато вижда/усеща силното желание на жената към него....обикновено репликата им е "...тя е способна да ме подлуди!".

# 223
Е, мързеше ме да пиша, седнах за малко на комп и следя няколко неща паралелно. Ми значи - говорим за едно и също. Тя дава сигнали, пък дали са словесни или не, да ти кажа честно, е въпрос единствено на лицемерие.
Иска тя, ама ще се правим, че не иска, че той да си мисли, че е Ловец. Тук направо бих се разсмяла, камо ли да се занимавам с този ловец. Прозрачно ми е.

# 224
Е, мързеше ме да пиша, седнах за малко на комп и следя няколко неща паралелно. Ми значи - говорим за едно и също. Тя дава сигнали, пък дали са словесни или не, да ти кажа честно, е въпрос единствено на лицемерие.
Иска тя, ама ще се правим, че не иска, че той да си мисли, че е Ловец. Тук направо бих се разсмяла, камо ли да се занимавам с този ловец. Прозрачно ми е.
Оо, изобщо не е едно и също....ама и мен ме мързи да обяснявам каква е разликата между това една жена да "изпрати дискретен невербален сигнал" към харесван мъж и директно да се изтъпани до масата му със "Здрасти!Искаш ли да се запознаем и да пием кафе?".

Общи условия

Активация на акаунт