Крокодил

  • 105 947
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 4 358
Някой пробвал ли е да направи няколко малки крокодилчета? А в сладък вариант?

# 121
  • Мнения: 10 847
Моето крокодилче беше малко, около 25 см. защото не бях сигурна дали ще се получи.

# 122
  • Мнения: 793
сега и аз да си кажа, направих го от бутер тесто, стана, ама немязаше на крокодил, по скоро на прасе  hahaha макар че девера ми веднага каза че е крокодил, просто прекалих с плънката и докато я събера, не остана опашка  ooooh! Едни обеснения, ама не стигна  Laughing следващия път със нормално тесто  и докато заприлича на крокодил  Whistling

# 123
  • Мнения: 5 873
Някой пробвал ли е да направи няколко малки крокодилчета? А в сладък вариант?
Мислила съм да пробвам с плънка като за щрудел.Гледах в събота по Бон Апети тази-наряза няколко ябълки на големи кубчета,запържи ги леко в предварително карамелизирана в масло захар,добави шепа стафиди и 100 мл бяло вино.Остави за 15-на минути да се задуши ,добави и канела(мисля).Остави да се охлади,после в хладилника да стегне маслото и готово.
С  тази плънка може да се пробва,според мен.
Давайте предложения !  chef

# 124
  • Мнения: 10 847
Цитат
Мислила съм да пробвам с плънка като за щрудел.Гледах в събота по Бон Апети тази-наряза няколко ябълки на големи кубчета,запържи ги леко в предварително карамелизирана в масло захар,добави шепа стафиди и 100 мл бяло вино.Остави за 15-на минути да се задуши ,добави и канела(мисля).Остави да се охлади,после в хладилника да стегне маслото и готово.

С тази плънка наистина направиха три ябълкови пая, единия от които беше с бутер тесто. Изглеждаха много вкусни и сигурно ще могат да са под форма на крокодил. Но може би трябва да има малки дупки, за да диша плънката както при пайовете?

# 125
  • Мнения: 5 873
С тази плънка наистина направиха три ябълкови пая, единия от които беше с бутер тесто. Изглеждаха много вкусни и сигурно ще могат да са под форма на крокодил. Но може би трябва да има малки дупки, за да диша плънката както при пайовете?
Ами при мен остават отвори отгоре на крокодила,просто не мога да  застъпя лентите от тесто както трябва Tired.Така,че плънката ще може да диша,предполагам. newsm78

# 126
  • Мнения: 4 358
.......Мислила съм да пробвам с плънка като за щрудел.......
Чудесна идея  Hug
Аз на сладичко налитам  Mr. Green

# 127
  • Мнения: 5 873
Виж този крокодил(явно е звезда по всички руски форуми,хихи).Със стафиди и захар. #Crazy
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?p=27508#27508


# 128
  • Мнения: 4 358
Вече си представям крокодилче от козуначено тесто  Mr. Green
А може и с малко мармалад да се намаже отвътре  Peace

# 129
  • Мнения: 4 175
Ванче, моля те обясни как се правят тези очи така изпъкнали и хубави?

# 130
  • Мнения: 5 873
Ванче, моля те обясни как се правят тези очи така изпъкнали и хубави?
Хм,ами аз правя топче за окото и после слагам зрънце бахар.Гледам, другите мами са слагали маслинки,а на този сладкия от руския форум-топче за оченце и стафида,забучена в него(малииииии ,как прозвуча само Sick).
Ако не ти е ясно -питай! Hug

# 131
  • Мнения: 4 175
Абе изясни мис е, ама се питам дали янма да се отлепи това око при печенето

# 132
  • Мнения: 5 873
Абе изясни мис е, ама се питам дали янма да се отлепи това око при печенето

Нема ,бе ,вЕрвай ми.(пък и да се отлепи.... Thinkingпак ще го пъхнеш,голяма работа...) Joy

# 133
  • Мнения: 6 243
Моите бяха залепнали здраво, но първия път го павих с бутертесно. В момента съм сложила да втасва един козуначен и стафидата я залепих с жълтъка за мазане. Тая вечер ще ти кажа дали ще се отлепи.

# 134
  • Мнения: 5 873
Моите бяха залепнали здраво, но първия път го павих с бутертесно. В момента съм сложила да втасва един козуначен и стафидата я залепих с жълтъка за мазане. Тая вечер ще ти кажа дали ще се отлепи.
Снимкааааааааа! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт