16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 072
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 080
Здравейте! Някой има ли мнения за 18-то СОУ, по-точно за арабската паралелка?

# 1 081
  • София
На мен, на стари години ми се наложи да припомням руски. Фирми, с които имам ежедневен контакт в Полша, Унгария и Германия , или по-точно отделите им, които отговарят за търговията с източна Европа, са руско-говорящи. Трудно ми е. В много от случаите аз им пиша на АЕ, те ми отговарят на РЕ. JoyJoyJoy
Драмата настъпва, когато трябва да се проведе тел.разговор.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 20:57 от Слънчевата

# 1 082
  • Пловдив
На мен последно ми се наложи да си упражня руския преди десет дни на морето в един магазин. Помогнах на един младеж-продавач, беше безпомощен милият, а руснаците говореха само руски.
Дъщеря ми е аниматор в един детски лагер на морето. 30% от анимацията е на руски. А тя освен двери откриваются и двери закриваются друго не знае. Това го научи в метрото, когато бяха на фестивал в Русия.

# 1 083
В Холандия почто всички customer service, с които работя, са украинци и руснаци. Много ми се радват като им напиша някой лаф на руски Simple Smile и веднага помагат по-сърдечно Simple Smile

# 1 084
Здравейте! Някой има ли мнения за 18-то СОУ, по-точно за арабската паралелка?

в седмокласната тема - малко вероятно
погледнете подфорум "училища", има теми, но в момента не ми е възможно да ги потърся вместо вас
успех!

# 1 085
Всеки език е богатство....
Според мен знанието на Английски, който е задължителен, много се подценява... Ниво В2 е нищо.
Аз специално само с английски печеля пари, руски и френски са ми само за кеф и самочувствие...

# 1 086
Здравейте, да попитам нещо може и глупаво да ви се стори.Във втората справка за баловете, не виждам максималния бал на момичето, което избра 1 АЕГ паралелка АИ ИЕ МАТ.
Всъщност този бал никъде не го виждам!?
Някакво обяснение?

# 1 087
  • София
Втората справка е само за второ класиране.

# 1 088
Втората справка е само за второ класиране.

Благодаря

# 1 089
Стига сте писали бе! Stuck Out Tongue Winking Eye
Всичко свърши! Почивайте си! Kissing Heart

# 1 090
  • София
Като си заговорихме за езици и популярността им, си спомням, че като записах щерката в 1 клас в Еврейското училище (без никакви еврейски корени), ВСИЧКИ мои познати, включително и баба й ме "оплюха" защо го правя и къде щял да й послужи иврита. Не се обяснявах на никого. Детето се влюби в езика и сега, в 7 клас каза, че ще го учи на частни уроци, ако не я приемат пак там. Е, приеха я, така че поне тези уроци ми се спестяват Wink А знанието на който и да е чужд език е богатство, което не знаеш кога ще ти се отплати за усилията.

# 1 091
  • София
Didia, не е "подценява един чужд език", а предпочитание да се учи друг. Когато избирах за моето дете руския бе по-малкото зло, е детето категорично отказа да го учи като гимназист след сблъска му(според мен и заради учителка... добре че знаеше английски че щеше същото да стане ако зависеше от учителя), а ухо за езици има (примерно знаеше как е кирка, аз - не Joy... игрите помагат:joy:) . Определено не го знае.
Учила съм го този език като всеки от моето поколение, не бих могла да определя нивото си, ползите за мен са само от лично естество. Пробвала съм да го ползвам и служебно, но определено е по-лесно с термините на английски, е упражнявам го с един руснак веднъж годишно. Говоря, чета, слушам - никакви грижи, но не се наемам да пиша Joy 

# 1 092
                      Desem, не само към руския съм наблюдавала пренебрежително отношение.Май неправилно употребих израза "подценяван",по-скоро пренебрежително и даже подигравателно отношение към определени езици.Уббедена съм ,че когато нещо знаеш все някъде,в някой момент ще ти потрябва.Малката / следващата година с нея ще имам НВО емоции/ започнала да учи японски по интернет.Спретнала тетрадка,речник си съставила и...детска работа.Като видях и аз малко пренебрежително се отнесох към заниманията и ,но я оставихме да си се занимава.Никой от нас не   може да каже какво точно прави и дали нещо е научила. Yum Преди 20 дена бяха на Лефкада и попадат на японско шоу.Щерката останала като гръмната,защото чавето отишло запознало се ,чула го да говори и на японски...радвали и се много,купища подаръци получила и.....какво е казала и как го е казала...никой не знае , а когато я разпитвах тя каза : Ами разбраха ме и питаха къде съм го учила.Беше изключително горда,а ние мигаме на парцали,защото никой от нас не си е и помислял,че детинските и прищевки могат да дадат някакъв резултат.За това ,който каквото иска да учи и както иска да го учи все някога ще дойде момент да го ползва.
                       Убедена съм,че това поколение трябва да знае перфектно писмено и говоримо поне два езика,а кои ще избере си е негова работа.Един предпочита едно,друг-друго .В даден момент всеки ще намери приложение на знанията си.Няма как всички да предпочетем едно и също нещо.

# 1 093
Didia, дъщеря ми учи така корейски в момента. Научи азбуката или както там се води, менюто на телефона й е с йероглифи, пише си дневник с йероглифи. Държи си го на видно място, но върви чети, ако искаш Simple Smile Успя да си поговори малко с корейката сервитьорка в корейския ресторант, добре им беше и на двете.

# 1 094
Да кажа за нашата насока към Испанския. Смятам,  че сегашните младежи имат по начало Английски А2, и с малко усилия биха го овладели до ниво, което им е необходимо.
Въпроса беше какъв друг език иска да учи - като правото на избор беше между Испански, Немски и Френски. Избра първия. Никога не знаеш в бъдеще каква вратичка може да ти отвори даден език, още по-малко точно кой. Така че просто се насочихме към език,  който му харесва и се надявам да учи с кеф, а не по принуда.
Всеки език е богатство!

Общи условия

Активация на акаунт