16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 334
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 140
Вчера сутринта в 8 ч записах сина си в Испанската и късно вечерта статусът се промени на Записан.

# 1 141
Въпрос към записаните в петък - промени   ли се статуса на детото в системата. При нас стои Написал се ...
                   Аз го записах към 9.45 и в 10.30 когато се прибрах вече пишеше "записан" в профила му.

# 1 142
Въпрос към записаните в петък - промени   ли се статуса на детото в системата. При нас стои Написал се ...
Почти веднага пишеше "записан". И при подаването на заявлението 2ро класиране отразяваха в профила на детето веднага. Всяко училище различно процедира - едни веднага, а други по-късно наведнъж.

# 1 143
Вчера сутринта в 8 ч записах сина си в Испанската и късно вечерта статусът се промени на Записан.
[/quote
Аз записах дъщеря ми в 9 ч., притеснявам се, че няма да съм в София в понеделник ако има пропуск.

# 1 144
Cool Baby , много ми е мъчно като те чета...Дано на трето класиране се освободи едно местенце за вас в желаното училище! От сърце ви го пожелавам..
И на момичето, което искаше да учи в СМГ, дано повече му хареса в новото училище! ( дали е възможно след второ класиране да остане свободно място в СМГ?! )
Вчера пък една особа казала на моята дъщеря- как може да си с такъв бал (460) , пък да не отидеш в Езикова гимназия, жалко за високия бал. С много по- нисък от твоя има приети там, където си записана сега" (СХН в ПМГ) ..и пример дала.
Е каква е тая логика- да кандидатстваме в някое училище заради бала , а не да учим това, което искаме.. ooooh!

# 1 145
За записването и статуса. Както и преди казах, при нас ставаше всичко онлайн, в момента на заявлението и в момента на записването статусът му се променяше. Похвалих ги за организацията и уместната идея да се действа директно в системата, но зам.-директорката се оплака как в 9.20 сутринта системата им блокирала: "Вие знаете, че сте приети, ние - не! Инфаркт щях да получа."
Нема лесно с МОН и  РУО! Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 13:46 от Na_Vesi_Pateto

# 1 146
Така е Simple Smile...само едни тефтери премятаха, а пък и свидетелството ми прибраха ...

# 1 147
  • София
И нашият статус си седи на "Незаписал се". Ако не се промени до понеделник към обяд, ще звънна в училището.

# 1 148
  • София
Относно промяната на статуса “Записан” и аз да споделя - вчера към 9.30 се записахме в Първа АЕГ, София и статуса все още не е променен. Явно при всяко училище нещата се случват с различна бързина 😀

# 1 149
  • В царството на игрите:)
Е каква е тая логика- да кандидатстваме в някое училище заради бала , а не да учим това, което искаме.. ooooh!
Е, това и аз не го разбирам. Покрай нас имаше деца, които искрено желаеха да учт в 1-ще Х и когато резултатите им излязоха по - високи отколкото очакваха, решиха да пробват друга, ей така, заради бала. А и в желаната специалност имало и с по - нисък бал, а ние къде сме...В крайна сметка се върнаха на първоначалния избор, но все по - често чувам, че вие с този бал!!!! , как няма да пробвате еди къде си?!?! Не се отнася за нас, защото ние нямахме този проблем Simple Smile о сигурно и за моя ще говорят така, защото на първо класиране бала му беше предпоследен в паралелката, в която го записахме Simple Smile

# 1 150
  • София
И аз записах вчера в 8 сутринта сина си в Испанската, все още няма промяна в статуса му .

# 1 151
  • София
Киф, ако се отнася за моя син, че иска да учи в СМГ, май драмата премина и сега е записан в НПМГ мат НЕ с втори език ИЕ. Попитах го, ако на 4-то класиране има свободни места в СМГ АЕ, ако иска да пробваме, ама май повече му харесва да отиде в нов клас и нов учител / много се плашеше от учителката си по мат/. Та дори и да има свободни на 4-то, което не ми се вярва, ние оставаме в НПМГ. За него сагата приключи, сега идва ред на сестра му. Вчера я водих с мен на записването, заедно с една нейна съученичка, за да видят другият вариант за математическа паралелка. Учат в СМГ в момента. Моята е склонна, даже вече имаме подредба - СМГ, НПМГ, Испанската. Другото дете си иска СМГ и дано да им се случи. Макар, че ще събираме отзиви и от баткото тази година Wink
Оставам с вас и стискам палци за всички, които ще участват на трето класиране!

# 1 152
  • София
Киф, ние имахме драма, но по-скоро от спортна злоба. Вече се записахме в 1НЕГ. Няма да пробваме на други класирания. Животът ме е научил, че не се изнасилват нещата. Ако нещо не става, значи не става и има защо да е така.
Ще се примири девойката. Тя искаше да учи немски, е искаше да е в СМГ, но пък в НЕГ ще го научи по-добре. Simple Smile
Математиката си е в нея. Това няма кой да й го отнеме. Ако съдбата й е отредила, ще има и други шансове.

# 1 153
Относно 4-то класиране - ако си записан на първо, трябва ли да се отписваш , за да подадеш документи в др. у-ще? В смисъл рискуваш ли сегашното си място?

# 1 154
Много благодаря за съпричатието и отговорите.
Когато то гупиш, не знаеш какво печелиш и когато печелиш не знаеш какво губиш.
Клише ще кажете. Но сина ми усети силата на това клише на тази крехка възраст.
Дори на мене ми се виждаше малко вероятно да се стигне до сравняване на дипломи. Но той разбра че ако си беше дал повечко зор по история и география. Щеше да бъде по напред. Обеща оттук нататък в дипломата да не фигурира по малко от 5.Мисля разбра че света е конкуренция и трябва да дадеш максимума.
Ето това спечели.
И човек се учи единствено страдайки.
Детето което е прието заради по високия успех, едва ли знае този урок. То е било по усърдно, но едва ли го знае.
Независимо какво ще случи, мисля той спечели нещо губейки.
Ще пиша какво се случва при нас.
Радам се че намерих подкрепа и разбиране в този труден за нас момент сред вас!

Общи условия

Активация на акаунт