16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 124 051
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 605
  • София
Ali97, знам че ги взимат при записване и тук има леко противоречие в нормативната база. Но в МОН със сигурност нямат място и скандалът си е наложителен. Smirk Наред с това, всеки има право на избор на училище. Може да са решили да го запишат в частно например.

# 1 606
  • София
Ali97, знам че ги взимат при записване и тук има леко противоречие в нормативната база. Но в МОН със сигурност нямат място и скандалът си е наложителен. Smirk
И аз не вярвам,че дипломата е в МОН.Просто annio трябва да си гонят интереса.Имат реално още ден и половина.

# 1 607
Защото, все повече деца до 7 клас, са стигнали прилично ниво на АЕ.
Няма смисъл да отиват в английска гимназия и да тъпчат още 5 години на едно място. Най-грубо казано...

Позволявам си да не се съглася. Достигането на прилично ниво на владеене на АЕ до 7 клас по никакъв начин не обезмисля езиковата гимназия. Начина, по който се научава един език там не може да бъде постигнат другаде. Изучаването на предметите на език обогатява изключително речника и познанията по езика. Моето мнение е, че ако идеята е да се продължи с някакъв вид обучение в чужбина в последствие, нивото на вледеене на АЕ трябва да е доста високо. И то не за друго, а за да е лесно на самото дете.

Моето мнение е, че едва ли не всички младежи в това число и моят син си мислят, че знаят английски. На практика лексиката на английски не може да се научи за един живот и 'простата' граматика все се изплъзва. Според мен това да твърдиш, че знаеш език перфектно, включително и родния, е пълна заблуда.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 17:02 от Petruna

# 1 608
  • София
annio, разпечатайте си и това от сайта на РУО София http://www.ruo-sofia-grad.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC/%D0 … D1%82%D0%B0%D0%BF По-специално т.2 и отивайте да си вземете документите.

# 1 609
Няма смисъл да отиват в английска гимназия и да тъпчат още 5 години на едно място. Най-грубо казано...
Това са пълни глупости! Ако след 5 години ще си в така да кажа чужбински университет с английски - приличното ниво няма да свърши работа на никой.

А относно свидетелствата, ще ни ги върнат. В никакъв МОН не са.
Не се притеснявайте, а си търсете правата.

# 1 610
  • София
Ali97, знам че ги взимат при записване и тук има леко противоречие в нормативната база. Но в МОН със сигурност нямат място и скандалът си е наложителен. Smirk
И аз не вярвам,че дипломата е в МОН.Просто annio трябва да си гонят интереса.Имат реално още ден и половина.
Блъф на училището. Дипломите се съхраняват в училището, където са приети децата и после през учебната година се връщат.

# 1 611
Здравейте, не съм писала до сега, чета ви, много помагате.  Моля за мнение. Искахме езикова с немски , или езикова с английски - 73 и 2 аег. Момиче. Бал 420. Чудя се дали да не я отпиша днес, ако мога и да кандидатстваме за 1 аег и 2 аег. Тя не знае. Говорихме, отказа трето, не иска да рискува. Гледах всички статистики от тази и миналата за всички класирания до трето. Балът ми изглежда застрашително висок , а местата все пак не толкова много за момичета езикови -1ва АЕГ, 2ра АЕГ, 164, 9 ФЕГ. Приета е с немски в 35

# 1 612
  • София - Младост 1А
Annio със сигурност искат да ви задържат. На първо класиране имаше случай, в който казали на родителите, че си губят мястото ако не се запишат. При обявени 10 свободни места, значи имат записани 16 деца. Ако се отпишете може и да не съберат за сформиране на паралелка. Не знам дали правилно разсъждавам, но това ми идва на ум. Настоявайте! Много ви стискам палци!!!

# 1 613
Да не би да е грешна справката на РУО?
Възмутена съм! Написах им един email. Как може такава безотговорност! С тази справка обнадеждиха сина ми, и сега трябва да му обяснявам, че е станала грешка!

За каква грешка говорим?

# 1 614
  • София
Това са пълни глупости! Ако след 5 години ще си в така да кажа чужбински университет с английски - приличното ниво няма да свърши работа на никой.

Може и глупости да са, но практиката показва, че в чужбинските университети учат деца не само от ЕГ! Не съм чула за дете, учещо извън ЕГ и имащо желание да учи навън, да се запъне точно в езика! Виж, в някоя друга наука, може и да не се пребори! Smirk
Няма да го водя този спор, безпредметен е! Дори да не си в ЕГ, можеш да добуташ езика до там, че да ти е достатъчен да работиш и учиш на него!
Е, ако искаш да пишеш проза или поезия, друго е! Joy

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 13:26 от Слънчевата

# 1 615

Имам приятелско дете , което завърши 5- та езикова във Варна с немски език , но сега е студентка в Холандия с английски език и се справя повече от чудесно. Английски знае от няколко години в Британика и Инглиш академи.

# 1 616
annio, аз ако съм на ваше място няма да мръдна от училището докато не си взема дипломата и ще вдигна такъв скандал, че свят ще им се извие. Лъжат на поразия и се чудят как да си задържат децата. Успех ти желая и стискам палци.

# 1 617
  • София
Колко типично за ръководството на 125то... Все си мислят, че ние трева пасем относно правата си.

# 1 618
Черна точка за 125то, определено!
annio, и ние имаме мераци за математическите паралелки в НПМГ, но сега дружно с младежа се чудим дали си заслужава риска това трето класиране, ако вече си приет на място, което е добро.
Днес при нас е ден за чудене, ако действаме, ще бъде в последния момент. Ще пиша.
Ааа, и да се допълня - вдигнете им един скандал в 125то, това е абсолютно безобразие!

# 1 619
Ооо, за 125-то гледам сте писали. Даже не прочетох какво, сещам се сама. Нямат ученици в горния курс, да.

Общи условия

Активация на акаунт