16.07 - 27.07.2019 СЕДМИ КЛАС Успех на второ класиране!

• 123 155
  • 1 854
  •   1
Отговори
# 1 740
  • Sofia
Тези свободни места в немските така ми размътиха мозъка, сън не съм спала. Хайде за НЕГ не сме, но това пусто 73-то.... Шансът ми се вижда голям, рискът - минимален, а ТОЙ не иска. Скарахме се в къщи, сърдят ми се - да съм спряла да мисля и да говоря за това. Значи толкова много вече ми натежа тази кампания психически, да минава и 1-ви август и да се свършва... Confounded

И аз знам за Ловешката гимназия от миналото Hands Plus1 Щях и "Вчера" да спомена, но сте ме изпреварили Grin

Русалкате се позавърнала - не беше ли само за уикенда, повечко отсъства?

# 1 741
  • София
Това с баловете в ПМГ (НПМГ) е неправилно, ако балообразуването е различно от стандартното. Шапка свалям на всички деца, които кандидатсват в паралелките с природни науки и са успяли да достигнат бал +380, с удвояване на резултати от олимпиади и състезания! Това са наистина мотивирани деца! Колко от нашите щяха да издържат, освен БЕЛ и Мат, да готвят биология,  химия или физика. Това не е нисък бал... Smirk
Дори не са важни числата, в случая!
Важното е, че тези хлапета, в разгара на пубертета, са имали цел и посока, последвали са я, независимо от това, че остават без свободно време и двойно повече уроци...

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 11:43 от Слънчевата

# 1 742
Аз пък съм решила учебниците да си ги купува сам тази година. Да си получава списъка и да си обикаля книжарници, ако трябва баща му ще го закара.
Нека погледне в сайта на училището. На страницата на нашето училище са качили списъците с учебниците за всички класове.
Аааа, казали са ни да чакаме родителската на 11 септември.

# 1 743
Приятелката ми подадоха за Варна, много се надяват, че ще стане за 4 ЕГ или за Руското Simple Smile Има ли други мами за Варна?
Не сме подали. Покрай софийските родители разгледах и при нас. Изкушаващо беше - 1 точка ни дели от 4 ЕГ,но няма да рискуваме. Успех им желая ! Simple Smile Ако не успеят в 4 та ,трябва да стане в Руското.

Ще им предам! И аз се надявам да стане!
В Руското беше приет и на първо и на второ класиране, в различни паралелки, но не се записа от страх да не би да не им дадат да си изтеглят документите на по-късен етап за трето класиране.

# 1 744
Ами всички ирационални съображения и фактът, че такива съществуват, свидетелстват колко изтощени сме от проведената кампания. Здравомислещ човек не би обръщал внимание и не би търсел извънматериални знаци, но в тази ситуация изкушените бихме били много. Успех! Доверете се на интуицията си и най-важното - решението да се вземе от детето.

Здравомислещ човек не би се "доверил" на "интуиция" също Rolling Eyes

# 1 745
Здравомислещ човек не би се "доверил" на "интуиция" също Rolling Eyes
[/quote]
Зависи какво се разбира под "интуиция". Последните психологически теории са, че интуицията представлява бърза логическа операция, протичаща на подсъзнателно ниво. Т.е. прави се паралел м-у А и А1 като причин и В и В1 като следствия  и се замества следствената връзка. При подобен прочит интуицията е безценна, защото е свободна от емоцианално натоварване. Представлява чисто рацио. Но...емпиричните ни опитности са различни и всеки сам може да прецени до каква степен може да се довери или не на собствената си интуиция. В такъв аспект интуицията няма общо със здравомислие.

# 1 746
Това с баловете в ПМГ (НПМГ) е неправилно, ако балообразуването е различно от стандартното. Шапка свалям на всички деца, които кандидатсват в паралелките с природни науки и са успяли да достигнат бал +380, с удвояване на резултати от олимпиади и състезания! Това са наистина мотивирани деца! Колко от нашите щяха да издържат, освен БЕЛ и Мат, да готвят биология,  химия или физика. Това не е нисък бал... Smirk
Дори не са важни числата, в случая!
Важното е, че тези хлапета, в разгара на пубертета, са имали цел и посока, последвали са я, независимо от това, че остават без свободно време и двойно повече уроци...
Е точно за това се кефя на моя разбойник. Преди  години не можеше да изкара училище + занималня и до обяд беше натворил ред ситуации, а сега барабар с тежки за него НВО се цепна в един ден на биология, химия и физика (преди това и на олимпиади) и беше се готвил, курсове, работи. Но имаше много пропуски през годините. Резултатите бяха незадоволителни, крайно недостатъчни, но той пребори себе си в това да си постави цел, да я следва и разбра, че трябват усилия и то постоянни за постигане на тази цел особено когато е висока. Каквато е НПМГ. Затова го убеждавам, че не се е провалил, а следва да си извади съответните уроци и продължава напред.

# 1 747
Може ли някъде да се видят баловете на приетите деца на 4-то класиране от миналата /18 / год. за София-град?

# 1 748
Затова го убеждавам, че не се е провалил, а следва да си извади съответните уроци и продължава напред.
Всъщност един ситуативен "провал" е безценен урок и стъпалце за следващи опитности. Докато ние внушаваме аксиоматични постулти, децата трупат собствен опит, на който осъзнато могат занапред да се доверят. Браво на младежа!

# 1 749
  • София
Готово! Подадох документи за 3то класиране!
Хайде да ни е на 🍀 късмет, на нас и всички които рискуваха!
Сега и да поработим малко.
Благодаря за подкрепата!

# 1 750
Допълването на паралелките до максималния брой ученици не е централизирано, а по училища. Възможно е на сайта на някое училище да е останала информация , но всичко събрано на едно място няма да намерите.

Готово! Подадох документи за 3то класиране!
Силно ви стискам палци!

# 1 751
Аз съм от "спортуващите" в прием.мон. И хич не ме е срам, че съм оставила едно място в Пловдив да се "разиграе на лотария".
Месец преди НВО ми предложиха служебен трансфер там. Приемът в добра гимназия в града беше основа за решението ми да зарежа живота си в София и да се върна в Пловдив. Пробвахме и на второ и в двете РУО и реших на база какво е най-добро за семейството ми и как беше готов работодателя ми да ме компенсира Wink Нито е било, за да се хвалия, нито е било за тест на системата.
Животът е шарен, хипотези бол.

# 1 752
  • София
Това не е спорт, Lemon! Не става въпрос за такива случаи.

# 1 753
Чета ви и си мисля, вместо се чудим от къде са останали свободните места или да се правят интерпретации, каквито прочетах в "Дневник" в смисъл как елитните софийски гимназии едва ли не не могат са съберат деца, защо да не се пусне едно питане по Закона за достъп до обществена информация. Така биха могли да се направят полезни изводи за начина на класиране.

# 1 754
Lemon Butter, едно е сигурно. Колкото деца, толкова хипотези.
Но точно Вашият случай е пример, за това кои не са "спортуващи". Ако работодателят Ви беше дал избор от пет града и бяхте кандидатствали в пет области, Вашето пак нямаше да е спорт, защото кандидатствате за места, които бихте НАИСТИНА заели.

Вашето не е същото като да кандидатствате в Пловдив и чак след класирането да се запитате:"Абе, бих ли го/я пратил/а сам(а) в Пловдив!", вместо да го направите преди да кандидатствате и да го направите, само ако отговорът е "Да."

А за тези, които спомена Дидева, че пробват регистрацията в системата, за да не се объркат като кандидатстват на основното място .....нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт