НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 130

• 46 611
  • 787
  •   1
Отговори
# 285
  • пак там
Какво разбирате под "туршия"? Направена с аспирин или с оцет и сол?

# 286
  • София
Какво разбирате под "туршия"? Направена с аспирин или с оцет и сол?
Да, има естествена ферментация,продуктите остават в суров вид.Другите са лютеници, те се варят,печат,пържат. Аз така ги деля.

# 287
Зеленчуците са сурови.
Има дива ферментация само с вода и сол. Аз правих карфиол така, изядохме го, но нещо не ми беше като на баба.
Има с вода,сол и оцет. Допуска се и такава като се смята, че оцета е натурален придукт, претърпял ферментация (имам такъв ябълков нефилтриран и непастьоризиран, с "майка"). Мисля да правя с този оцет,като водата и солта ще ги преваря,а оцета ще го сложа така. Друг вариант е да се използва за старт малко сок от ферментирало зеле или кисели краставички. Този метод е особено подходящ за направата на ферментирали напитки като с червено цвекло или джинжифил.

# 288
  • пак там
Те и при двата случая, упоменати от мен, остават сурови. Въпросът беше кой от двата вида е правилният в нашия случай?

# 289
  • София
Tinkatink, много малко ми се струва 1 см за цял месец. Какво ти е менюто? Би трябвало точно в началото, при смяната на хранителния режим, да е най-рязко отслабването.
Амии,  малко, много, това е положението:)! Аз боря последни килограми и няма как да е бързо:(. И аз искам по- бързо, ама не става:(. По един см всеки месец и за няколко месеца съм готова:)!

# 290
Е то ако човек няма много да сваля и 1см си е добре какво пък. Тя Tinkatink си е фина, няма какво много да маха.

Аз не съм махнала нито един см като се меря и кажи речи никакви кила, но дрехите си усещам различно и в талията и на задника.

# 291

Здравейте момичета,моля за малко помощ за разчитането на тези изследвания,на приятеля ми са ,на който не е обеснено нищо ,а знам ,че Вие сте компетентни Blush Благодаря

Това е  самата диагноза

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 13:58 от AnMary

# 292
Не съм специалист, но затлъстял черен дроб е диагнозата, но от тези изследвания само, не знам как е направена тази диагноза  newsm78
Би трябвало да има и други изследвания.

# 293
Благодаря Миоки Flowers HibiscusТова са годишни прегледи от фирмата,в която работи,друго аз не разбирам ,за дроба знам ,че е мазен ,друго не....

# 294
За другите органи "б.о." значи "без отклонения".
Кръвните изглеждат добре, според непрофесионалното ми мнение.

# 295
Благодаря ,Миоки Flowers Hibiscus
Съжалявам ,ако спамвам темата Blush

# 296
На мен не ми пречи, но по принцип има тема, в която се пускат такива постове с питане за разчитане на резултати
https://old.bg-mamma.com/?topic=1096162;topicrefid=4

# 297
Здравейте, от известно време се опитвам да се храня ВМНВ. Не знам дали ми се получава ВМ, но определено е НВ. Имам въпрос за бирената мая, голям хит е сред приятелките ми за забързване на метаболизма. Съвместима ли е с това хранене? Много е богата на микроелементи и витамини. Основно е протеин, с много малко съдържание на мазнини.
Ето тук инфото
https://www.bionia.bg/bionia-birena-maya/

Аз съм с пробмем с тоалетната, пия добавки с огромно количество фибри, имам хашимото и дефицит на вит В и магнезий. Затова я мисля.

# 298
Може да се ползва като хранителна добавка, да. Дали забързва метаболизма е спорен въпрос, но ако ти помага и ти е вскусна, няма проблем мисля.

Скрит текст:
Не знам колко голямо количество фибри приемаш, но прекалените количества фибри може да пречат на абсорбирането на хранителни вещества и витамини от храната, така че може би е добре да потърсиш решение за намаляването им поне до препоръчваните официално количества, ако ги надвишаваш.

# 299
Странно ми звучи бирената мая сама по себе си да забързва метаболизма... Иначе си е съвместима с такова хранене, защо да не е? И полезна. И вкусна. Като се добави в храна придава вкус малко като на пармезан и става да я поръсиш почти върху всичко.
Имам познати се оплакват че им се повишава апетитът от таблетки бирена мая, та били понапълнели от нея. До човек си е и това, на мен не забелязвам да ми влияе, а пък вземам такава редовно. Ама то пък аз и преди нямах липса на апетит, то няма още много накъде да ми се повиши. Апетит губя само след като се нахраня Grinning

Общи условия

Активация на акаунт