НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 130

• 46 618
  • 787
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Хранителната мая бирена мая ли е?

# 301
  • София
Хранителната мая бирена мая ли е?
Ако питаш за питки, не е същата.

# 302
  • Sofia
Не за месене.
Тази,която се ръси върху салати,ястия.

# 303
Едва ли някой в тая тема да хукне да меси питки с мая. За маята на люспи дето е хранителна добавка иде реч, тя не е жива мая.
Уж не било едно и също, даже май от същата марка дето беше линкната и пише бирена мая на нея съм виждала и друга опаковка с надпис хранителна мая. Кое точно е различното обаче, не ми е много ясно, дали не пишеше и един и същ вид дрожди в описанието им... сега ме хвърлихте в размисъл. Купувам която ми се изпречи в магазина, все са ми вкусни на мен.

# 304
  • Sofia
Преди години съм взимала подобна и май пак ще си купя
https://www.bionia.bg/bionia-hranitelna-maya/

# 305
Hermione Granger, как установи дефицитите на вит. от група Б?

# 306
Hermione Granger, как установи дефицитите на вит. от група Б?

С кръвни изследвания.

# 307
# 308
На някой ако му се занимава може ли да коментира тези изследвания? Flowers Hibiscus

# 309
Триглицеридите ти са високи и гликиран хемоглобин, ако че е в норми, според мен е висок, макар че без хемоглобин е трудно да се прецени точно. Моят беше толкова и аз определено имах проблем с инсулин и КЗ, но желязото и хемоглобина ми бяха прилични.
От това което съм чела, добре е да е под 5,2 гликирания, но пак зависи от други неща.

Пиеш ли някакви витамини, хранителни добавки? Ако да, може би може да е обясни Б12 над норма.
Калция ти е висок, което значи че може да не отива в костите, а да си циркулира в кръвта, но няма изследван вит.Д

# 310
  • have faith and be patient ..
Тсх знам, че трябва да е под 2, не знам защо навсякъде пишат горна граница 4..

# 311
Те и за инсулина пишат до 25 като горна граница на гладно... като нищо някой с 20 ще си мисли че си е в чудесно здраве.

# 312
  • Благоевград
Момичета, с оглед случилото се преди седмица, вчера се прибрах от болницата с 6 кг надолу.  Confused Оказва се обаче, че гестационният диабет ще продължи още известно време и от днес започнах абсолютно стриктно спазване на режима. В болницата освен, че три дни не ми дадоха да вкуся вода и храна, ми вляха някаква система, която съдържа глюкоза и нещо си още, за да ме захранват, за да имам сила за предстоящите събития. След това храната беше основно със съдържание на ориз или картофи, закуската беше тесто. Наложи се да ми носят храна отвън, но нямаше как да е всеки ден. Та така, за 8 дни - 6 кг.
Тъй като от тук нататък се цели абсолютно пълно възстановяване, трябва да направя всичко възможно да предизвикам самостоятелна овулация и яйчниците да заработят добре, както и да сваля инсулина, за да може следващият път да не се стига до гестационен диабет. Докторите са на мнение, че диабетът не е причина за загубата в късен месец, но ми се иска да направя всичко, което зависи от мен, за да се възстановя и да се сбъдне мечтата ни.
Има нещо, което за толкова време не знам как да регулирам - много често мазнините са най-много, след тях са въглехидратите и накрая като процент са белтъчините. Как да обърна количеството В и П, тоест ако ми излезе по програма това, какво се яде, за да може да се балансират и да се обърнат макросите в правилните проценти?
Днес наготвих доста неща - опалянки за цяла седмица, телешки гулаш с малко картофи, печени чушки с гарнитура сирене и в момента се пекат гъби, пълнени с бекон, песто и отгоре парче синьо сирене. За вечеря към гъбите ще има и гуакамоле, че ми се хапваше отдавна.

# 313

signora_tina,
съжалявам за загубата ви. Дано бързо се възстановиш и здравословните проблеми, които имаш да отидат в миналото. Hearts

Аз толкова лежерно взех да я карам, че един ден съм на НВД друг на ВВД, но пък имам много физическа работа последните дни и с това се оправдавам. Ще трябва да се стегна малко. Сега съм си поставила цел и тя е да успея да си обуя ботушите тази зима. Имам голям прасец и като кача малко не ми стават.

# 314
Има нещо, което за толкова време не знам как да регулирам - много често мазнините са най-много, след тях са въглехидратите и накрая като процент са белтъчините. Как да обърна количеството В и П, тоест ако ми излезе по програма това, какво се яде, за да може да се балансират и да се обърнат макросите в правилните проценти?
Днес наготвих доста неща - опалянки за цяла седмица, телешки гулаш с малко картофи, печени чушки с гарнитура сирене и в момента се пекат гъби, пълнени с бекон, песто и отгоре парче синьо сирене. За вечеря към гъбите ще има и гуакамоле, че ми се хапваше отдавна.
Най-лесно обръщаш В в П е като увеличиш месото, рибата и яйцата и махнеш всичко зърнено, дори режимно и всички картофи.

Общи условия

Активация на акаунт