НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 130

• 46 578
  • 787
  •   1
Отговори
# 150
Мистик, сготви ги с масло със спанак или с броколи

# 151
И аз благодаря за новата тема... чак на 11 страница. Simple Smile   Освен че поддържат зависимостта към захарта, пречат и на отслабване/оздравяване.

# 152
  • Across the Multiverse
И все пак, този тип рецепти са много по-добре от "класическите" им варианти. Който не може да се откаже на 100% и завинаги от сладкото (под режимна или не форма) какво да прави ? А който може - то това живот ли е?  Wink Laughing

# 153
Не, не са по-добри, създават заблуждаващо усещане за сигурност. Но вярно, някои хора харесват да лъжат себе си, особено зависимите.
В момента, в който осъзнаеш, че си се оттървал от една зависимост, която те разболява, да живот е и още как Simple Smile но го проумяваш, чак след като си прескочил от другата страна. Peace

# 154
Момичета, поради липса на въображение и опит от моя страна се замислям, дали да се не се обърна към професионалист за изготвяне на персонално меню ?  Поне ще изготвено от хора с опит, надявам се както на разнообразие,така и да е съобразено и като калории и като съотношение п/м/в/ процентово и по грамажи...
Изпраща се цялостно инфо - килограми,височина,активност,цел... Посочват се предпочитани храни. Цената е 140 лв. Thinking

# 155
И все пак, този тип рецепти са много по-добре от "класическите" им варианти. Който не може да се откаже на 100% и завинаги от сладкото (под режимна или не форма) какво да прави ? А който може - то това живот ли е?  Wink Laughing
Да, по-добре по отношение на състава... Обаче, дори без стандартните захар и брашно, а направени със заместители, те Пак НЕ са храна за често /ежедневно похапване. Пак трябва да са "храна за душата", т. р. Рядко. Аз лично, ако така и така рядко ще ям торта (например), предпочитам да е истинска торта - от масло, шоколад, захар, брашно... а не заместител, който дори не се доближава до истинския вкус. Т. е., ако ми се яде Гараш, искам истински такъв 5 пъти в годината, вместо по 5 пъти в седмицата да ям "фалшив Гараш", заблуждавайки се, че това не ми вреди , щото няма в него бяла захар и брашно.

# 156
В началото (преди около 10 години ) основно десертите при това хранене ме интересуваха. Погледнете колко десерта съм публикувала в темата за рецепти (tania6) !
Трябваха ми години за да осъзная, че заместители няма.
Вкусът ми се промени. Не правя десерти и "хляб". А ако искам да хапна торта по някакъв повод, предпочитам да е истинска. И сега налитам повече на сметанови-плодови (не са отровно сладки като шоколадовите).
Ще ви се промени вкуса и на вас, но трябва време и не трябва да търсите "заместители" на торти и хляб. Също така е важно в началото да забравите тези антихрани.
Не ги мислете за "забранени" (и не са). Това е храна-удоволствие за от време на време, но когато вече сте свикнали с това хранене и няма да се върнете назад, нямате здравословни проблеми и не е за успокоение в трудни моменти.

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 08:49 от Анонимен

# 157
Момичета, поради липса на въображение и опит от моя страна се замислям, дали да се не се обърна към професионалист за изготвяне на персонално меню ?  Поне ще изготвено от хора с опит, надявам се както на разнообразие,така и да е съобразено и като калории и като съотношение п/м/в/ процентово и по грамажи...
Изпраща се цялостно инфо - килограми,височина,активност,цел... Посочват се предпочитани храни. Цената е 140 лв. Thinking
Всички сме започнали без опит, а относно въображението, не ти трябва особено такова, за да се храниш режимно. Храната е гориво и средство да сме в добра здравословна форма, а не удоволствие или забавление.
Ако имаш излишни 140лв, няма лошо, дай ги за подобна услуга, но аз лично бих ги похарчила за качествена храна, отколкото за няколко хартийки, в които да ми кажат да ям месо, яйца и зеленчуци в различни комбинации.

# 158
Извинявам се, че нахълтвам така в темата, но ви следя отдавна и чак сега бих се почувствала полезна. Наскоро намерих този сайт https://www.eatthismuch.com В него може да си въведете какъв режим спазвате, колко калории искате да поемате и в колко хранения. След това генерира меню, като всеки компонент може да се замести от друго ястие със сходни макроси. Ползвам и приложения, които генерират идеи за менюта - FitManCook, Mealime, strongrfastr. В тях също се генерират нисковъглехидратни, палео или кето рецепти.

Иначе моето мнение по по-горе дискутирания въпрос е, че колкото повече алтернативи и режимни десерти, хлябове и тн., толкова по-бавни резултати. Лъжем само себе си, тялото няма как да го излъжем.

# 159
  • Пловдив
Тия програми и приложения не са ли на английски? Ако да, то как точно се въвеждат храните? Някои нямат точен превод...толстолоб, напр? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 160
Тия програми и приложения не са ли на английски? Ако да, то как точно се въвеждат храните? Някои нямат точен превод...толстолоб, напр? Stuck Out Tongue Winking Eye

В тези програми и приложения не се въвеждат изядени неща. Те не са като фитнеспал. Те генерират готови менюта, които можем да си приготвим, когато нямаме идея какво да сготвим. Дават идеи за ястия по макроси.

# 161
  • have faith and be patient ..
В кръчмата до нас правят. Най-вкусния език с масло.. Не съм се замисляла да си правя в къщи, нямам и тенджера под налягане.. Хмм, с какво друго мога да го сготвя? На пара колко време ще му трябва?

# 162
  • София
Тъкмо проверих цената, 12.70лв телешки, 9.20 свински, малко ми се струва ,че в тоя магазин, който ми е близко, са се оляли. Ще търся на друго място.

# 163
В кръчмата до нас правят. Най-вкусния език с масло.. Не съм се замисляла да си правя в къщи, нямам и тенджера под налягане.. Хмм, с какво друго мога да го сготвя? На пара колко време ще му трябва?
А защо не сварен в тенжера? Стига да не е жега, тогава готвенето ми се изразява в омлети и варени яйца.

# 164
В тенджера съм варила свински език, мисля че за около три-три половина часа беше готов

Общи условия

Активация на акаунт