Проблем с майка му

• 9 134
  • 164
  •   1
Отговори
# 135
Хайде бе, на несериозните приятелки баничка не се взима, така ли?  Grinning
Nephrite, подкрепям постинга ти.

# 136
Искам да благодаря на всички, които се включиха в темата и отделиха време за да оставят съвета или мнението си. Благодаря най-вече на тези от вас, които четоха с разбиране (както една от дамите се изрази) и се изказаха адекватно. Безкрайно изумена съм от останалата част от коментиращи, които изкривиха фактите, които посочих в дългия пост, пишейки свободни съчинения и другата част от вас, която ме изкара кифле с парцалки и червилца, търсещо/предлагащо удобен партньор за секс. Така и не разбрах защо ви се вижда толкова нередно и ненормално след като една жена получи предложение за съвместен съюз, тя да избере нещата да се случат постепенно и с течение на времето да си носи вещи от първа необходимост. И разбира се, че вечер ще правите секс и нещата ще започнат от преспиванка. От самото начало започнах да спя при него всяка вечер, а не вечер там, вечер вкъщи. През деня беше времето, в което не съм там. Какво ви ''иди'' и какво ви ''дойди'' в главите, само вие си знаете.
 Не прецених за нужно да споделям, че преди мен е имал още две момичета, с които се опита да действа по същия начин - гаджосват се и на втората седмица им е давал ключ с предложение да живеят заедно, а те само това са чакали. Нанасяли са се веднага без да знаят какво ги очаква и да го познават изцяло. Разбира се, майчето също е идвало така свободно, както идва и при нас, при положение, че девойките са си деляли всички разходи с него, включително и наема. И да, другите момичета също са се дразнили, най-вероятно това е била и причината да си тръгнат, тъй като връзките не са издържали повече от 4-5 месеца, но той все още не разбира защо, въпреки опитите от моя страна да му обясня. За това моето решение в началото беше такова - нещата да се случат постепенно, а не веднага.
 Четох някъде из коментарите, че проблемът е в статута ми. Да, такъв статут липсваше в началото, но много отдавна на тази майка й беше обяснено от приятеля ми, че се опитваме да се справим сами и не желаем да ни помага. Думи, които тя не можа да възприеме.
 Когато й се роди първото внуче, приятелят ми сподели, че се видяла с нейна приятелка (единствената, за която съм чула че има) и получила покана за кафе, която тя отказала, защото вече била споделила, че е станала баба и сега на кафенето трябвало да я почерпи. Моят приятел беше изумен като ми го разказваше. В крайна сметка й дал пари да отиде. Не защото тя нямала, защото просто не й се давали.
 По повод родителите ми, споменах ги колкото да подчертая пред вас разликата във взаимоотношенията. Забравих да допълня, че за рождените му дни нашите му дадоха едно скромно букетче и пликче с 20 лева, а той се чувстваше неудобно и сподели с мен, че никой досега не се е отнасял така с него. За моят рожден ден от неговата майка не получавам нищо - нито обаждане, нито картичка. Никога не изяви желание да ме опознае. Имало е случаи, в които съм забравяла да извадя ключа и тя не може да си отключи, а аз в квартирата. Набира по телефона приятеля ми да го пита дали съм там и докато отида да й отворя, тя вече си тръгва. Вместо да звънне на звънеца, да изчака да й отворя и да влезе да пием кафе, тя изчезва. После като го попитам защо, той казва ''тя се притеснява да не ти пречи, не е защото не иска да те вижда, не си мисли глупости'' В нашето семейство имам и баба и леля, които също много го обичат и не пропускат да го поканят на всеки повод или да му се обадят, да му дадат подаръче. Няма човек от моя страна, който да го избягва така. На тази разлика във взаимоотношения исках да наблегна.
 И кога съм казала, че екскурзиите на които ходим с родителите ми са платени от тях? Идеята беше, че ходим заедно по двойки с тях.  
Сега, някои от вас са много прави в изказванията си по повод мъж да взима пари за наем от майка си. Да, на мен това също не ми допада, тези пари тя му ги дава за да не се чувства ощетен, понеже в големия апартамент остава брат му, но според мен това са техни договорки, в които аз не мисля, че е редно да си навирам носа.
Все пак проведохме важен разговор с момчето и той сам каза, че би искал да си намерим нова квартира и да започнем да си делим всички сметки, като от тук нататък майка му няма да има ключ и ще идва само с покана, което от една страна ме зарадва, но от друга озадачи защо няма смелост да заяви, че си иска ключовете обратно от тази квартира, в която сме в момента. Както и да е, успя да се измъкне с думите ''щом ще започваме официално заедно, нека да е на нов терен''. Това, което беше дадено като най-добър съвет от някои дами се оказа за щастие и нещо, което той дам пожела да се случи. Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 23:35 от Xani

# 137
Така и не разбрах защо ви се вижда толкова нередно и ненормално след като една жена получи предложение за съвместен съюз, тя да избере нещата да се случат постепенно и с течение на времето да си носи неща от първа необходимост.

О, аз не съм разбрала, че прИканването да преспиваш след секс е предложение за съвместен съюз. Но мен ме питаха дали искам да живеем заедно и затова съм се объркала.

# 138
Само на мен ли ми направи силно впечатление споделянето, че рускинята била "у тях" на Коледа за да не участвала с пари в подготовката на Коледата при големия брат.
Домъчня ми за тази жена.
Сама е вдигнала на крака двама сина.
Апартамента е оставила на големия с детето, на малкия е поела квартирата. Работи на друго място и се вясва рядко в момента.
За малкото дни, в които е тук, бива оглозгана до кости във форума, коментирана от 10-год. по-младите родители на момичето с неодобрение, а снахата с бебето, на която е предоставила апартамента си, даже не си и помисля, че може да прекара Коледа с нея, без да и изчисли дял участие в храната за Коледа.

Накъде вървим не е ясно, но определено не е към добро.

Последна редакция: пн, 22 юли 2019, 23:51 от Deborana

# 139
Към авторката. На твоите години би трябвало да си разбрала, че хората са различни, семействата са различни. Не можеш и не би трябвало да очакваш да са като твоето. Да съдиш коя майка е научила или не децата си да се уважават е жалко. Особено такава, отгледала децата си в чужда държава сама.
На тази част с букетчето и парите пророних сълза. Звучиш инфантилно и по начин, все едно му правиш услуга на твоя приятел, показвайки му “нормалното, обичащо и подкрепящо” семейство.
Съвсем нормално е да не иска да засегне майка си, вземайки й ключа. Започването на чисто в друг апартамент ще му позволи да постави границите, които ти искаш. Осъзнаваш ли го или просто искаш да я унижи. Как биха реагирали твоите родители в подобна ситуация? Казваш, че са ви купили прибори!!! На 25 г някой ти купува вилици?!? Я сега си представи, че им правиш фасон и им връщаш, защото гаджето не го кефят. Примерът не е релевантен, но ще ти е по-лесно така вероятно. Дали ще им хареса?

# 140
Нека да се отделят, майката няма да възрази.
Просто досега не е била наясно, това момиче, дали не е като прходящите, предни.
Самият факт, че не звъни, когато не може да влезе в апартамента с ключа си , защото авторката е там, а синът липсва и обяснението, че не иска да и досажда, е достатъчен. Жената ще се съобрази. Авторке, ако зазвъни на вратата, след набезите с ключа, за да пиете кафе, как щеше да го изтълкуваш. Не е толккова лоша жената , неясна е билла ситуацията.

# 141
Към авторката. На твоите години би трябвало да си разбрала, че хората са различни, семействата са различни. Не можеш и не би трябвало да очакваш да са като твоето. Да съдиш коя майка е научила или не децата си да се уважават е жалко. Особено такава, отгледала децата си в чужда държава сама.
На тази част с букетчето и парите пророних сълза. Звучиш инфантилно и по начин, все едно му правиш услуга на твоя приятел, показвайки му “нормалното, обичащо и подкрепящо” семейство.
Съвсем нормално е да не иска да засегне майка си, вземайки й ключа. Започването на чисто в друг апартамент ще му позволи да постави границите, които ти искаш. Осъзнаваш ли го или просто искаш да я унижи. Как биха реагирали твоите родители в подобна ситуация? Казваш, че са ви купили прибори!!! На 25 г някой ти купува вилици?!? Я сега си представи, че им правиш фасон и им връщаш, защото гаджето не го кефят. Примерът не е релевантен, но ще ти е по-лесно така вероятно. Дали ще им хареса?

Да съдиш коя майка е научила или не децата си да се уважават, особено ако едно от тези деца ти е половинка е нещо, което имам право да правя, защото съм мислещ човек и мога да преценя кога едно нещо е редно и кое не е. Тя може и да не е виновна за съдбата си, но това далеч не я оправдава в постъпките й и границите, които прекрачва.
Обърши си сълзата, защото наистина му правя услуга и искам да види какво е да бъдеш обичан и обграден от семейство.
Граници можеше да постави и сега на майка си, не е до унижение, а до мъжка дума и тропване с ръка по масата.
Какво лошо има в това да се подарят прибори на млада двойка на годишнина? Какво значение имат годините? След 25 се яде с ръце ли?

# 142
Опрвделено реагираш като ощипана 16-годишна мома. Четенето с разбиране не ти е силна страна. Да се научиш да приемаш обратна връзка от другите, независимо дали е положителна или не, е качество, което би ти било полезно.
Поеми си дъх и прочети пак. “Приемаш”, не означава да се съгласиш, а да видиш друга гледна точка и да си извадиш твоите изводи.

# 143
Какво лошо има в това да се подарят прибори на млада двойка на годишнина? Какво значение имат годините? След 25 се яде с ръце ли?
Годишнина от прИканването за преспиване?

Хм, твърдиш, че си мислещ човек. Странно, че не си стоплила, че 25-годишните обикновено сами си купупват прибори, а не чакат на мама и тате да им ги купят.

Със затрогващото пликче с двайсетачката ли показа на гаджето си какво е това чудо любящо семейство?

# 144
1. ПрИканване за преспиване понякога.
2. Сега казал, че ще каже на майка си, да ги остави да се справят сами.
Разлика в статута няма.

# 145
  • Варна
Е, какви са ти проблемите тогава?! Ето, нещата започват да се нареждат както ти искаш.

# 146
Хм, опитваш се да живееш семеен живот без да сте семейство с този младеж. На 42 съм. Моят горчив опит ми показа, че това всяческо угаждане на мъжа и въобще съжителството на семейни начала просто за удобство води до разочарования, а често има и сериозни последствия. Ще видите, скоро ще се убедим, че всички онези ''старомодни'' разбирания са си били съвсем правилни. То вече се и вижда - съсипия навсякъде. Едно време, единствената причина мъж и жена да живеят заедно е, че са семейство. А в днешно време всички бързаме (и аз в това число) да изконсумираме сладкото в отношенията, без да сме подготвени за отговорността и трудностите. И те като се появят - ''хък-мък''.
Ако аз бях в тази ситуация, просто бих прекратила посещенията си в този апартамент.

Laughing това пак ли е пост в стил "Няма подписче, няма семейство"? Хора, разберете, че семейството е всичко друго, но не и подпис на листче хартия! Семейството е чувство! Семейството е отношение и взимно уважение! Семейството е много неща, но не и подпис.
Пак да попитам - с моя мъж (да, така ще си го наричам) живеем заедно от 7 години, минахме през много, много, много трудности, къде финансови, къде други, към днешна дата очакваме първото си дете и мога да кажа, че през живота си не съм се чувствала по-обичаща и по-обичана и уважавана от мъж. Или това също не е смейство, защото нямаме подпис?

Лично според мен, единственото ненормално в ситуацията е майката, която се е разперила като майка орлица над синовете си, които мноооооооого отдавна не са деца. За кого ги пази? Тя ли ще си ляга с тях? Демонстрации с "Маменце напапка ли се, че тая натрапница  си позволи хапка баничка" са такава простащина, че думи нямам

И къде точно прочете, че съм писала за ''подписче''? Писала съм ''съжителство на семейни начала за удобство''. Различно е от ''заживяваме заедно като семейство с разбиране за отговорностите, и с мисъл за наше общо бъдеще''. Не стана ли ясно, че младежът явно предлага ключове от квартирата си след 3-4 срещи? Ето това е ''съжителство на семейни начала за удобство''. Един вид ''я се нанеси при мен, че вечер след секс ме мързи да те изпращам''.
Аз по-скоро виждам проблем в момчето, май той не е много наясно. Авторке, ако се чувстваш добре с момчето и смяташ, че сте един за друг, мога само да ти пожелая щастие. Обсъждай открито с него когато нещо те притеснява, но не влизай във война с майка му.

# 147
От сега всичко в тази жена те дразни, а след като се роди наследника няма даи разрешиш да го вижда само и само да я нараниш.  Sad

Тя въобще не е толкова лоша колкото ти се вижда. Нито пък вашите толкова харесват приятелят ти, колкото пред теб показват. Това обаче ще го разбереш като порастнат децата ти.

Намври баланс в отношенията ви.

# 148
Ама и тоя момък хич не си поплюва, ва всяка девойка след две седмици дава ключ да живее у тях..

# 149
Ама и тоя момък хич не си поплюва, ва всяка девойка след две седмици дава ключ да живее у тях..
Загубите на време, сили и пари за взимане и изпращане си ги спестява, а получава редовен секс и поне някакви грижи. Явно затова майка му маркира територията. Видно от последното развитие, няма и намек да се ориентира към нещо по-сериозно с момичето.

Общи условия

Активация на акаунт