Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 235 840
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
А на 60 градуса ползваш ли го?

# 241
А на 60 градуса ползваш ли го?
От както ползвам дезинфектанта май вече не пера на 60 + градуса. Чаршафи и хавлии пускам на 50.

# 242
Аз пера с дезинфектант Хийтман от около 4г, чаршафи, хавлии, бельо задължително на 90градуса в пералнята. Ако градуса е по нисък знам че трябва да се глади бельото, а аз не обичам да гладя и за това на 90 градуса за по сигурно унищожение.
На останалите дрехи не съм слагала дезинфектант като ги пера.

# 243
Как перете бельо на 90 градуса? 1-2 пъти прах така и после не влизам в тях. CryJoyJoy

# 244
Бельото ни е памук 100% и не съм имала проблеми. Ако е цветно бързо избледняват цветовете от високите градуси. Но нищо не се смалява като размер.

# 245
Ами и мойто е памук, но след няколко такива изпирания спрях...

# 246
Аз най-накрая пуснах микробиология. След месеци тъпчене с антибиотици за цистита, гъбички нямам, но съм завъдила S.aureus и нямам лактобацили. Лечението според лекарката ми - пак антибиотици и то същите, които пих месеци наред. Но аз не съм съгласна, натрових се с АБ и просто организмът ми не може да поеме повече, поне не и скоро. Сега тепърва ще има да чета и да търся алтернативно лечение. Ако някой е имал същата бактерия, ще съм много благодарна да сподели как се е лекувал.

# 247
Аз имах преди няколко години бактерии, но друг вид - Ешерихия коли. Пих антибиотик, след което освен Ешерихия, завъдих и Ентерокок:dizzy_face: Никакви лактобацили изобщо. Направих няколко курса с вагинални лактобацили и Слава Богу се отървах.
След няколко години - само Ентерокок, резистентен към всички антибиотици, с изключение на тези, към които съм алергична. Отново 3 месеца лактобацили, последният път в комбинация с Видермина CLX, най-накрая се оправих.
Аз лично от своя опит не бих пила антибиотици за такива бактерии. Поне при мен не помогна, а само влоши нещата. Локалното лечение е бавно, но според мен е по-добрата алтернатива. АБ убиват и лактобацилите, а без тях флората тотално се променя и чревни бактерии като Ешерихия коли и разни други просто процъфтяват там, където не им е мястото. S. aureus са нормални обитатели в носоглътката и кожата на поне четвърт от населението на света, но също не им е мястото във влагалището. Според мен това е резултат от пиенето на АБ и съответно липса на лактобацили.
Тук във форума са споделяли и за орални пробиотици с много добър резултат, но за мое съжаление тогава, когато се лекувах нямаше такива. Аз също приемах - Биогая, Лактофлор, но сега има много по-добри варианти.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 23:41 от Mila1331

# 248
Аз имах преди няколко години бактерии, но друг вид - Ешерихия коли. Пих антибиотик, след което освен Ешерихия, завъдих и Ентерокок:dizzy_face: Никакви лактобацили изобщо. Направих няколко курса с вагинални лактобацили и Слава Богу се отървах.
След няколко години - само Ентерокок, резистентен към всички антибиотици, с изключение на тези, към които съм алергична. Отново 3 месеца лактобацили, последният път в комбинация с Видермина CLX, най-накрая се оправих.
Аз лично от своя опит не бих пила антибиотици за такива бактерии. Поне при мен не помогна, а само влоши нещата. Локалното лечение е бавно, но според мен е по-добрата алтернатива. АБ убиват и лактобацилите, а без тях флората тотално се променя и чревни бактерии като Ешерихия коли и разни други просто процъфтяват там, където не им е мястото. S. aureus са нормални обитатели в носоглътката и кожата на поне четвърт от населението на света, но също не им е мястото във влагалището. Според мен това е резултат от пиенето на АБ и съответно липса на лактобацили.
Тук във форума са споделяли и за орални пробиотици с много добър резултат, но за мое съжаление тогава, когато се лекувах нямаше такива. Аз също приемах - Биогая, Лактофлор, но сега има много по-добри варианти.

Здравей, на какъв прием беше на лактобацили. Всеки ден, през ден.
Колко пъти в месеца. И аз съм пробвала така да убия бактерия. Кой какво прави аз съм или с кандида или с ешерихия.
Последният път след курс на лечение на мен и партньора и без секс бях завъдила някаква клебсиела. Но дог не ми изписа АБ тогава. Правихме 3 контрола и я нямаше. Излезна пак ешерихията. И аз съм поставяла лактобацили, бяха ми ги изписвали по 1 вечер през ден.
Поставяхги след цикъл. И понеже бебеправим, бързо бързо свърших с тях.

# 249
За Ешерихията ползвах Флоражин, а после и Лактажин. Тогава само това имаше. След цикъл пълен курс, колкото глобули имаше в опаковка всяка вечер и след това след следващия цикъл пак.
За Ентерококите направих 2 курса с Лактажин, но нямаше резултат и на последния трети месец комбинирах Видермина вечер, Гинофилус сутрин, след което само Гинофилус. Много досадна и течаща история, но тъй като нямах опция за АБ, проявих голямо постоянство и се оправих. Паралелно пиех и пробиотици всеки ден в продължение на няколко месеца и в двата случая.
Сега когато приемам АБ по друг повод, винаги слагам успоредно Гинофилус, за да не измрат отново лактобацилите съвсем.

# 250
Аз също имах Ешерихия миналата година, но не ми изписаха антибиотици тогава. Не помня с какво точно я лекувах, но лесно се отървах. След нея правих три месечен курс с Гинофлор и Фемифлора и нямах никакви течения за пръв път от години. Тъкмо си бях приключила лечението и почнах да се тъпча с АБ, които ме докараха до дисбактериоза. Затова искам да наблегна на лактобацилите.

# 251
Моля за препоръки за надежден генеколог в София?

# 252
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте започвам да ви чета . Всеки месец седмица преди мц съм с гъби вече незнам какво да правя
Добре дошла, дано не се задържиш много. Grinning
Аз съм същата... седмица преди цикъл. Sad
Вече година съм така направо незнам
Някой да препоръча лекар за Варна ? Благодаря

здравейте направих изследвания

Излязоха enterococcus faecalis и candida albicans
Изписаха ми глобули и аб ,но файда никаква .Сега пак съм с гъби .Какво да правя незнам .
И малко тъп въпрос ( не ми се дава пак 50 лева , мога ли сама да си взема секрет и да го занеса в лаборатория .
Благодаря ви

# 253
Здравей!
Не можеш сама да си взвемеш секрет. Защо искаш повторно да пускаш изследване? Опиши по-подробно както ти изписаха след микробиологията с ентерококи+кандида, и защо сега смяташ че отново си с кандида?
Този вид ентерококи за пръв път ли излизат сега?

# 254
Значи бясна съм. От една година ходя по лекари. От над 5 6 микробиологии чиста не съм видяла. За бога съществували такова животно. Почна се с ешерихията. Антибиотик и за и ММ. 10 дена. 1 месец никкъв секс. Отивам на контрола някакви кокита имах. Пак антибиотик. На деугият месец пак ешерихия. АБ, после гъби. Глобули с микомакс. Септември някаква си плевминия е с нищо не се лекувах.
И от миналата седмица съм ето с това. Прилагам ви снимка. Какво да правя и аз и Мм сме винаги заедно на АБ. Имали край за бога. Мъчим се и за бебе е как да стане тая работа???

И уреаплазма лекувах. Тя поне вече в отрицателна. Излишно е да казвам, че имам безупречна хигиена. Бельо и кърпи пера на 90 градуса. После гладя. Обществени вц не посещавам. Лактобацили поставям след цикъл. Мия се по 626262 хиляди пъти на ден. Сладко ям 1 път в седмицата. И пак и пак. До кога. Смених 3 АГ всеки вдига рамене. Пробиотици пия втори месец.

Общи условия

Активация на акаунт