Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 12

• 237 350
  • 781
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Здравейте , ето я и моята история... вече 3та година не мога да се оправя , постоянно течение (променящо косистенцията и цвета си) , сърбеж на приливи и отливи (най-често след секс). Обиколих 5 генеколога , какви ли не лекарства и нищооо пак и пак ... Мъжа ми ходи да се изследва (въпреки, че го правим само с презерватив) , няма му нищо. Последно лечение имах с Феми Флора , Залаин крем и Полижинакс , след лечението пуснахме микробиология - непатогенна микрофлора. Окей облекчи ме малко и след седмица, заминахме на гости за Германия и бам отново сърбеж и течение ..реших да посетя лекар и там .Изписа ми Флуомозин каза ,че имам гъбична инфекция. Споделих му че от 3 години изпробвам всякакъв вид лекарства и нищо и нищо и той ми каза че в тозо случай най удачно е да си бия ваксина... и сега вече и това обмислям (ваксината я няма в БГ ). Наистина вече съм отчаяна , не знам какво да правя няма оправия и това е ... цяло чудо си е че овладях положението поне докато забременея (бебо вече е на 1г.). Нямам никакво желание за секс и като цяло постоянно мисшя как пак ще ми стане нещо... Някой лекувал ли се е чрез ирисова диагностика ? Или чувалили ли сте отзиви за тази ваксина против гъбички?

# 436
Винаги ли са ти изолирали Кандида, когато си пускала микробиология?
Как си с лактобацилите?
Изследвана ли си за хламидия, уреа и микоплазма?
Как се храниш?
Има ли разлика дали ползвате презерватив - ако не ползвате, отново ли имаш дискомфорт после?
При хронична кандида се търси проблем генерално в цялото тяло, на първо време се изкл.очевидните неща, като твърде висока консумация на захари и бързи въглехидрати, инсулинова резистентност + неподходящо бельо/превръзки, т.е. външен дразнител и провокатор.
Това с ваксината не бих искала да го коментирам.

# 437
  • Варна
Винаги ли са ти изолирали Кандида, когато си пускала микробиология?
Как си с лактобацилите?
Изследвана ли си за хламидия, уреа и микоплазма?
Как се храниш?
Има ли разлика дали ползвате презерватив - ако не ползвате, отново ли имаш дискомфорт после?
При хронична кандида се търси проблем генерално в цялото тяло, на първо време се изкл.очевидните неща, като твърде висока консумация на захари и бързи въглехидрати, инсулинова резистентност + неподходящо бельо/превръзки, т.е. външен дразнител и провокатор.
Това с ваксината не бих искала да го коментирам.
Винаги е Кандида . За хламидия се изследвах , имам хламидия пневмония която няма общо с това. Разлика дали със или без презерватив няма.. Храня се разнообразно , готвя всяка вечер различно и през ден си хапвам нещо сладичко. Изследвах си и хормоните всичко е в норма.Използвам ежедневни превръзки дерматологично тествани без аромат , същото се отнася и за тоалетната хартия...
Някой може ли да ми разясни какво показва изследването Фемофлор ? Заслужава ли си да го направя?

# 438
Заслужава си, да.
Микроскопски препарат имаш ли наскоро правен? Освен влагалищен секрет, взимали ли са ти секрет за микроскопия?

# 439
  • Варна
Заслужава си, да.
Микроскопски препарат имаш ли наскоро правен? Освен влагалищен секрет, взимали ли са ти секрет за микроскопия?
В Германия ми взимаха , но не мога да кажа подробности. В БГ никога не са.

# 440
А имаш ли възможност да отидеш на гинеколог и да поискаш да ти вземат секрет - микроскопски препарат и тъкмо ще ти вземат проба за фемифлора. Възможно е просто да имаш нарушена вагинална флора, липсващи лактобацили, оттам да се луташ от едната крайност в другата - от гъби към анаеробни бактерии...Но трябва да се види.

# 441
Излезе ми микробиологощията и ще помоля да ми помогнете с разчитането ѝ. Не мога да разбера какво всъщност ми има, сериозно ли е, заразно ли е, дълго ли се лекува.

# 442
Имаш гъбички и ентерококи (фекалис).
не е страшно Simple Smile

# 443
Здравейте,
Какво ще кажете за пробиотик "Синкванон"? Не виждам да съдържа боклуци, цената е добра, а милиардите на бактериите са много. Направо невероятно ми се струва!

# 444
Аз съм пила пробиотик Синкванон и съм доволна, и в момента го пия. По принцип се пие при антибиотично лечение и след това.

# 445
Да, забелязах, че е за след антибиотично лечение, поне така пише на опаковката и листовката. Но полезните бактерии са 100 милиарда, което при всеки друг пробиотик, означава цена над 100 лева. Та мисълта ми е струва ли си да даваме толкова много пари, за така наречените женски пробиотици, като можем да пием този на абсолютно сносна цена?

# 446
Здравейте. Ето и моят проблем. Последните месеци изкарах няколко тежки цистита с ешерихия, изпих куп антибиотици, но за мое огромно щастие спечелих битката си с него - последните 2 култури са напълно чисти. И оттам започна друг проблем - всеки път след като отида по малка нужда почва едно парене/болка в областта на лабиите и клитора, отминава след някакво време, но е ужасен дискомфорт. Пускала съм си изследвания за мико, уреа и хламидия и всичко беше отрицателно. Някой има ли някакви подобни преживявания да сподели?

# 447
Седящи бани в смрадлика, някое кремче за външно мазане. Поне няма да навредят.

# 448
  • Варна
Отзиви за Миковаг крем ? Това ми изписаха сега.

# 449
malinakupina, всеки сам решава за себе си, какво да си купи и какво да пие като пробиотик.
Аз от 2016г, не съм спирала - постоянно купувам и пия всякакви видове пробиотици, с които да си поддържам вагиналната и чревна флора и на доста скъпи цени, но това няма значение, ако ефекта е положителен от пробиотиците.

Общи условия

Активация на акаунт