Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 653
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
  • някъде под слънцето...
 Радика, кой беше спрения парфюм?
Черната орхидея (първата) наистина.е много красив парфюм.Но пък каква пеиказка е в концентрация чист парфюм....
Не ми допадна нито един от фланкърите и .
Предполагам , че и тя вече е пипната и вероятно не е същата.Само предполагам, защото е на повече от 10 години и  част от парфюмите на ТФ , които не са спрени са реформулирани.
Познавам още една дама с преобладаващ черен цеят в колекцията си или поне беше така до преди 4 или 5 години.Heart
Много дами с невероятен парфюмен опит и фантастични колекции спряха да пишат или го (правят много рядко) в темата по една или деуга причина, което си е голяма загуба, поне за мен.

В продължение на темата за фланкърите, тези два парфюма са много сходни,.дело са на един и същи парфюмист
https://www.fragrantica.com/perfume/Byredo/Bal-d-Afrique-6458.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Zara-Home/Tonka-Wood-42690.html

.Имат разлики но Тонка спокойно може да мине за О лежер на Бала и ако беше фланкър щеше да е много вървежна особена на цена 29 евро за 100 млл
Но излиза като приве колекция на Zara и след година и половина я регормулират и пускат на 19 евро, а половин година по късно я спират и изчистват количествата на цена 7 евро.
Следва въпроса бихте ли си купили на символична цена фланкър на парфюм , който обаче не е на селективна марка
Не говоря за имитация,  а за вариация ,защото в случая парфюмеристът е  един и същ.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 10:26 от sl

# 136
  • Бургас
Аз днес реших да си отворя тая красота ,дето си я донесох от Лондон/защото беше на промоция  Grinning /
https://www.fragrantica.com/perfume/Miu-Miu/Miu-Miu-Fleur-D-Argent-50756.html
Абсолютно в духа на Карат..Брайтче много ще ти допадне.
Мимозче,благодаря задължително ще го потърся сега като пътувам:kissing_heart:.Аз съм сред големите фенове на Африканския Бал.Sunglasses Рак Щрак,в твоя отбор съм и аз си падам по елегантни,изискани цветни ухания.

# 137
  • Sofia
Аз бих, най-вече от любопитство. Сходността, трайността и развитието като близнак на по-скъпия парфюм, биха били само бонус за мен.
Имам на Принцеса Марина Бурбон парфюм, който за моя нос и съгласно фрагрантика, е 100% дюп на Ла ви е Бел, че и на по-ниска цена. В случая също не става въпрос за имитация. Може би само в началото леко се разминава, но няма пълно щастие. Grinning

mimozata, да не спамя другата тема, благодаря за мнението. Аз също съм влюбена в него, ама наистина му е топло. Взех го с идеята и през лятото да му се радвам, ама само ще си го душкам до есента, тогава пак ще го пробвам. Simple Smile))

# 138
  • някъде под слънцето...
Именно, евентуално би се купувал от любопитство? а не защото е хубав парфюм., Но ако беше в бутилче на Биредо(или друг ниш), със сигурност щеше да има много по висок.индекс на продажби.
Ако се направи експеримент и напръскат парфюмани с парфюм със скрита опаковка(да не знаят кой точно  в парфюма) и ги накарат да изберат топ 3, резултатите ще бъдат много интересни.
Правила съм подобен опит с приятелки (също с диагноза парфюмна лудост) на "доброволци с по малък парфюмен опит"на парфюмно парти .Резултатите бяха красноречиви.
Със затворени очи  избираха това, което им харесва като аромат, а с отворени , това, което е по популярно като бранд.
Та точно това в стратегията на фланкърите.Бранда играе на сигурно.Харесван  и популярвн парфюм, значи ще се продава.Защото каквото и да си говорим дори само името на марката продава.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 16:29 от sl

# 139
  • Sofia
Забравих да добавя, че и Ла Ви е Бел имам, затова написах, че първият е купен от любопитство.
Има парфюми, на които дюп не бих купила, тъй като много харесвам самият парфюм, защо да му взимам копие/вариация, или както там ще го наречем. Simple Smile
Лично аз предпочитам Невариациите, но имам и разни вариации, които също си ги пръскам с кеф.

Иначе, да, бих искала да имам представители на скъпите нишови къщи, но не ми се дават 250 лв. и нагоре за парфюм, трябва да е нещо изключително за мен, за да се прежаля.
Имам достатъчно любови, които се вписват в ценовия клас до 170 примерно.

Иначе си права, за мен също би бил много интересен един такъв експеримент. Grinning

edit: Това си е чиста подсъзнателна лакомия хаха, ако избират по-скъпата марка, примерно. Хората избират също с очите, после се сещат, че сокът вътре може да не отговаря на подсъзнателната им нагласа, че е нещо адски добро щом е в готина опаковка. Аз лично съм се убеждавала в това. Grinning И това, което и ти казваш също. Все едно - познатото е сигурно, т.е. популярният бранд в случая. Grinning

Съгласна съм. Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 11:02 от sunattraction

# 140
  • някъде под слънцето...
Пробвала съм много нишови парфюми и привета, някои са ми харесали и съм придобила (имам доста такива), други не толкова.Трети откровено са нищо и половина.

Но съм стигнала до извода, че не марката и цената правят парфюма.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 14:53 от sl

# 141
  • София
Абколютно си права, sl! Точно днес разносвам Африканския бал и от сутринта се опитвам да се сетя на какво ми прилича толкова и току-що ми изгря - неразличимо копие е на този Коррес, който купих за под 20 Е стотицата и който никой не го е чувал вероятно, пък и да го чуе, няма да му обърне никакво внимание, защото е Корес и защото е евтин.

# 142
Аз купих два такива на Корес манго и кокос, поносих три- четири пъти и ги дадох на дъщеря ми. Не са за мен прекалено моно са.

# 143
  • някъде под слънцето...
Атти Ако споменатият от теб парфюм беше фланкър на Биредо, щеше да бъде супер популярен и харесван.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 12:30 от sl

# 144
  • София
Аз също имам фланкър ли, не знам...на Novaya Zarya Only You за мен е 1:1 с Бала на Байредо, обаче с по-голяма трайност, сякаш https://www.fragrantica.com/perfume/Novaya-Zarya/Only-You-32459.html. Бих си купила и Аристократка на Аджмал като ми свърши Бакара руж, защото и той е много добре изпълнена имитация/фланкър Sunglasses Такъв тип копия нямам против да имам, особено при съотношение цена - качество  Peace

# 145
Дойде и старата Венеция на Лаура Биаджоти. Бабиерски та дрънка. Трайност 5 минути. Добре, че е 25 мл и е супер евтин. Поне си начесах любопитството. Харесвам някои аромати на Том Форд, но изобщо нямат трайност при мен. Посред лято се пръскам с Velvet Orchid и изобщо го няма. Купих го от Сефора. В мола тествам някои от по-скъпите им аромати. Ами изчезват бързо при мен. С мазна кожа съм. Уж сухите по-малко задържат аромат. Нарцисо от масовите най-много издържат при мен.

# 146
  • някъде под слънцето...
И аз.
Старата Венеция , бабиерска?
Ще проверя моята довечера, но за мен е хубав тооъл ориенталец, с прилична трайност.
Странно е старата Венеция да е супер евтин
Преди врвме получих тази

Чистите парфюми са си чисти парфюми.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 13:40 от sl

# 147
https://www.parfimo.bg/laura-biagiotti-venezia-2011-eau-de-parfum-za-jeni-25-ml/ От тук го поръчах в крайна сметка. Изобщо не го знам този сайт, на случаен принцип. Имах друг спомен за аромата.

# 148
Днес сте ми баш по темата Grinning Тествах с хубаво напръскване копието на Лирата. Отдавна му се канех.
https://www.fragrantica.com/perfume/Les-Senteurs-Gourmandes/Tend … eleine-43168.html
Познавам го отдавна, но не съм го носила. От Лира имах отливка. Копието си струва  много според мен. Днес е по-хладно и вятъра  го разнесе много хубаво. Ще го купя наесен твърдо. Мислех, че ще усетя нещо химично или неприятно, но парфюма ми заспа.
Предполагам, че за любим оригинал смяната с копие няма да е толкова лесна , защото разлика все ще има с бюджетния парфюм.  Експерименти съм си правила и резултатите са много весели по тази тема.  Има обаче случаи при които предпочитам да купя оригинала вместо няколко други уж същите които после да си бия в главата. Та всичко е въпрос на преценка за конкретния аромат смятам аз.

# 149
Здравейте, питах няколко пъти, но без успех, ще пробвам пак, защото няма друга подробна тема за парфюмите. Знаете ле къде в София във физически обект мога да намеря Jil Sander – Sunlight? Знам, че го има по сайтовете, но искам да го пробвам преди това.

Общи условия

Активация на акаунт