Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 682
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Кои си купи? А защо не завърши с покупка в бутика тук?

# 271
Кои си купи? А защо не завърши с покупка в бутика тук?
Купих си Манифесто на Ив Сен Лоран и Шалимар на Герлен. Не писах, че купих и един парфюм на френски дизайнер, който ми поръча моята приятелка, защото изобщо не го помня и ме е срам. Продава се в парижката Сефора. Дадоха ми калъфче, на което изписаха името и. Тук, в Сердика не си купих Джо Малоун, защото бях с бебето, което никак не беше спокойно, съответно и аз.

# 272
  • някъде под слънцето...
неви86 интересно "запознанство"
И аз ги пробвах за пръв  на летище , но във Фаранкфурт.В Испания все още не се предлагаха.
Съответно добре се  полях с тези, които предизвикаха вниманието ми. Докато се кача в самолета, няма и час  трябваше да си завра носа в китките за да усетя нещо.
На слизане от самолета вече нямаше никой.
От парфюмите си очаквам да издържат поне от 8 сутринта до 6-7 вечерта
Не  обичам да подновявам.Парфюма ми трябва да св усеща  от преди да тръгна  до като се прибера от работа, без да се налага да се поливам или да подновявам.
Имах личен познат, който работеше на на щанда им в Ел Корте, и редовно ми.подаряваше по нещичко.Бях поканена  и на официалното представяне на бранда.
Така и нищо не харесах, а това, което ми бяха подарили раздадох на приятелки.
Не можаха да ме спечелят като почитател на бранда.Вътпреки, че много св постараха.
Отдавна щандовете им не преддтавляват интерес за мен.
Когато имахме офис на летището, познавах част от консултантите по онова време имаше и българка.Като цяло имаше двама младежи, които бяха в час, останалите не си разбираха от работата.
Най веселото беше , че търговсия директор Aldeasa(безмитните магазни на Испания) се оказа клиент и дори ми направи  не лоша оферта за работа при тях на която все пак успях да устоя.

Бях в парфюмна нирвана с моите наличностти, но съм на един клик разстояние от възмижността да се сдобия с този
https://www.fragrantica.com/perfume/Laurent-Mazzone-Parfums/Black-Oud-18487.html
Моля за мнение феите, които са го ползвали Heart

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 10:27 от sl

# 273
  • The Evergreen State
Честито на всички за новите покупки. Аз притаявам дъх в очакване на новостите - Нов Габриел, нов Ланком, ново Клое, нов Ив Сен Лоран аааххх нямам търпение Yum

Пръскам от наличните, напоследък предимно Мон Жасмин Ноар. Харесвам си го, усещам лек нюанс на виолетки, съвсем бегли а не са показани, поне във Фрагрантика. Изненадах се да видя че показват на първо място момина сълза, хич не я долавям и по-добре, обичам я много от цветята но не я понасям много в парфюми.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 10:47 от Athena

# 274
Денси, честито за новите парфюми, продължавай да си ходиш с аура от прекрасност, която струи от личността ти и от тях! Аз още не мога да се нарадвам на A Princess Kilian. Като повечето от вас всеки ден съм с различен парфюм. Втора седмица пръскам само и единствено нея. Ковачевааа, Heart Heart Heart

# 275
Денси, честито за новите парфюми, продължавай да си ходиш с аура от прекрасност, която струи от личността ти и от тях! Аз още не мога да се нарадвам на A Princess Kilian. Като повечето от вас всеки ден съм с различен парфюм. Втора седмица пръскам само и единствено нея. Ковачевааа, Heart Heart Heart
Много ти благодаря.
Принцесата е прелест и аз ще го купя. Сигурна съм, че много ти отива.❤

# 276
  • Germany
Аз още не мога да се нарадвам на A Princess Kilian. Като повечето от вас всеки ден съм с различен парфюм. Втора седмица пръскам само и единствено нея. Ковачевааа, Heart Heart Heart
Ralitsa_, мед ми капе от сърцето Hug Heart Знаех си, че с теб сме от една парфюмна порода и затова си позволих да настоявам за него. Забелязала съм, че се покриваме доста в частта с ванилиите, карамелите, плодовете и фините пудрени цветя. За мен е важно не просто да кажеш да или не за даден парфюм, а на какъв тип парфюман би допаднал. Не те познавам като човек, но мисля, че познавам парфюмния ти вкус вече и той ми допада Hug По тази причина препоръчах Принцесата именно на теб, а не на човек, който предпочита класически парфюми или нежни и воднисти флорални композиции, нито на любителите на  тежки удови или ретро парфюми, защото знам, че няма да го оценят. Парфюмният свят е толкова красив и необятен, за всеки има по нещичко, само трябва да е готов да го открие. Пробва ли вече La Belle и какво е мнението ти за него?

Моля който притежава или се е докосвал до този красавец,да сподели как е като шлейф и трайност и коя от изброените нотки се усеща най-осезаемо
https://www.harrods.com/en-gb/initio-parfums-prives/side-effect- … 00000000005451910
Усеща ли се и кожа ,както и това унисекс ли е или строго мъжки,както твърдят в цитирания линк...
Благодаря предварително!
Зимна, чудя се какво да ти кажа. От една страна съм почти сигурна, че този парфюм ще ти допадне. Ти си гърмян заек в тази сфера и ще го издържиш. От типа на Амбр наргиле е, но не е толкова сладък и хармоничен, а е по-мъжествен, по-нагнетен и остър, по-смолист . Тютюнът е доста мъжки, зелен и много остър, и в комбинация с анималистичен уд идва малко труден в началото. Ромът в комбинация с уда също дава едно прашно и тежко усещане. Ако издържиш острото и доста мръсно за мен начало, което много ми напомня началото на Ред Табак на Мансера, натам става хубаво. Но ако трябва да бъда честна, мисля, че тази марка е супер надценена, и че не представя нищо ново и невиждано, особено за тези цени, и особено като се има предвид, че същото можеш да си го купиш и от арабските марки, на много по-ниска цена. Чудеса бях чела за Absolute Aphrodisiac Initio Parfums, толкова много исках да го пробвам, представях си нещо невероятно, и като стигнах до него и го напръсках само се чудех: "Е, това ли беше?! А къде е афродизиакът?" Хубав ориентал спайси, от типа на Лира, но с много по-слаб сияж и присъствие и аз лично с нищо не можах да го запомня. Съветът ми е да потърсиш проба, защото при тази цена, шансът да си разочарована от това, че ще е нещо познато вече за теб, е доста голям.

Парфюм за деня: Une Nuit Magnetique The Different Company Heart

# 277
  • София
Получих си Санторинито и веднага се напръсках. Усещам предимно джинджифил, магнолия и личи. Стои ми леко пудрен и много тропичен. В началото почти не го усещах, но сега се е завихрил около мен и дори ми е малко тежък.
Не знам дали е заради името, защото съставките, като цяло, не са ми Санторински, но си представям как се разхождам по калдерата, бие ме силният вятър и се наслаждавам на прекрасната панорама. Според информацията, трябва да изтрае около 12 часа.
Би ми било интересно, ако дизайнерите сътворят парфюм на същата тематика. А ако вече има такъв, моля споделете!

Редакция: Около два часа след написването на коментара парфюмът се усеща по-меко и сладко.

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 16:10 от Mira_X

# 278
+1 за
https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Santal-Blanc-55226.html
пробвах го преди около 2,3 седмици-много нежен и фин аромат...
пръснах и на блотер и след около 2,3 дни от него продължаваше да се носи прекрасна омая....ако не бях  прекалила към момента с летните парфюми,веднага щях да го отстрелям Simple Smile

# 279
  • Sofia
Днес успях и това да поръчам. Предният път аха да го купя и някой ми го отмъкна под носа.
Харесва ми комбинацията от морски нотки и ванилия, та ще видим. Simple Smile
Скрит текст:

# 280
  • Пловдив
Абе момичета, този Santal Blanc не мирише ли на таратор? Два пъти го тествах, дъщеря ми също и двете сме категорични, че е на краставици.
Като ви чета - толкова фин и нежен, да не би да съм объркала блотерите??? Ще ходя пак да го тествам.

# 281
Хаха,lili_78,таратор....а за мен е мноооого фин аромат.....разни хора,разни възприятия Simple Smile Всичко е до кожа и химия....

# 282
Абе момичета, този Santal Blanc не мирише ли на таратор? Два пъти го тествах, дъщеря ми също и двете сме категорични, че е на краставици.
Като ви чета - толкова фин и нежен, да не би да съм объркала блотерите??? Ще ходя пак да го тествам.

Не си ги объркала, той е. Grinning Много неприятен за мен.

# 283
Не си объркала lili 78, в първите 20 минути си е точно таратор (без чесън, слава богу).
После става млечен сантал. Но началото е ... предизвикателство за някои носове.

# 284
  • Пловдив
Оф, като почнете със сложности и предизвикателства да описвате краставицата в парфюм.....Ами точно краставица си е. И на такова ми мирише до края.

Общи условия

Активация на акаунт