Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 720
  • 760
  •   1
Отговори
# 420
  • някъде под слънцето...
Има ретро парфюми, , които не само, че те "хващат за носа" , но и те омагьосват , не само теб, а и всички наоколо .
Въпрос на химия.

# 421

П.С. Имате ли някакви хитринки или правила които спазвате за да държите нещата под контрол, като например n-дневното правило - ако на n-тия ден ти е в главата, тогава можеш да си го купиш, или купувам веднъж на еди колко си време, ще се радвам да споделите.

Правилото ми е да стои страхотно на кожа. На сляпо вече почти не купувам. Преди имах правило да си взема отливка от 10мл, и чак след това да купя бутилка, за да не трупам.
Донякъде все още го спазвам ако цената е висока, защото бързо ми омръзва точно след 10мл.
Не се увличам от ревюта и не се водя по моди. Водя се по собствения си нос.

На почивката предизвиках фурор с Цветната Бомба. Мъже и жени ме питаха с какво съм, снимаха ми шишето, да не би да купят фланкър по погрешка.
Накрая оставих бутилчето на Мъжа, да си пръска на възглавницата и да въздиша по мен. Сега ми се носи Блуум версията.

О, ако ще си говорим за ретро, Шалимар (и не само) ми стои феноменално. Всеки да си приказва каквото си иска, но старите Герлени за мен са произведения на изкуството дори в реформулиран вид. Не ми е проблем да нося аромат от 1925, или да струва по-малко от ХХХХ пари. Самочувствието ми няма да пострада от това.

Апропо, открих, че Аурата на Мюглер е феноменална в суха жега около 42 градуса.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Aura-Mugler-45639.html
Съжалявам, че не я взех със себе си. Разминах се няколко пъти с нея на улицата във Вегас, и ме зашемети с красота. Heart Eyes Пиша си зад ухото, да знам за следващия път, защото я поднових в по-голям размер. За мен удря в земята всякакви скучни Готиета и безгръбначни компоти с рози и без рози.

# 422
Това, което все се каня да пиша е, че като ходих в Париж почти след всяка дама се носеше полъх на парфюм. Много ме впечатли това. В България изключително рядко усещам парфюма на някого.

# 423
  • Пловдив
Това, което все се каня да пиша е, че като ходих в Париж почти след всяка дама се носеше полъх на парфюм. Много ме впечатли това. В България изключително рядко усещам парфюма на някого.

И слава Богу. Няма да изтърпя Скандали, Готиета, Шанели, ванилии, разни гърли и розови компоти да се носят отвсякъде. Това последното за компота е много яко попадение и абсолютно точно определение. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 424
Живея на място с много висока влажност. Парфюмният облак бе първото нещо, което усетих на излизане от летището.

# 425
Обмислям да закупя герлен сантал роял. Пробвах го преди нова година, стори ми се доста странен. Онзи ден го пробвах пак и само го мисля оттогава. Много мой, много мистичен, много страстен. И има добра трайност при мен. Ще се купува, не мога да устоя. Въпреки, че този месец вече изразходих лимита си със стотица от флеър  ди портофино. Мъка, мъка, не се издържа вече😂😉😯

# 426

Правилото ми е да стои страхотно на кожа.
Скрит текст:
На сляпо вече почти не купувам. Преди имах правило да си взема отливка от 10мл, и чак след това да купя бутилка, за да не трупам.
Донякъде все още го спазвам ако цената е висока, защото бързо ми омръзва точно след 10мл.
Не се увличам от ревюта и
не се водя по моди. Водя се по собствения си нос.

Апропо, открих, че Аурата на Мюглер е феноменална в суха жега около 42 градуса.
https://www.fragrantica.com/perfume/Mugler/Aura-Mugler-45639.html
Съжалявам, че не я взех със себе си.
За мен удря в земята всякакви скучни Готиета и безгръбначни компоти с рози и без рози.
+1

И аз съм все по-влюбена в Аура!

# 427
  • някъде под слънцето...
Deziderata и за мен старите Геелени са шедьоври.
Обожавам ги.
Винаги , когато съм с някой от тях, са били забелязвани.Най абсурдния комплимент който получих от един пилот, че Митсуко е елегантен и много секси парфюм.Макар, че Митсуко е всичко друго , но не и секси.
А бившият ми шеф  до такава степен беше обсебен от Аромарикс еликсир, че  ме накара да  взема , за  жена му.

# 428
Само на мен ли ми е трудно с парфюмите с ревен? Аура как да е, има някакво развитие след него, но Императрицата - и не помага фактът, че сега точно ползвам веро с аромат на ревен Joy

# 429
  • Бургас
Денс:kiss:,на твоето внимание мечтаният от теб Джой,ти искаше негова Интенз версия-https://www.fragrantica.ru/perfume/Christian-Dior/Joy-by-Dior-Intense-56214.html Есента ще е доста богата на парфюми май.Bowtie

# 430

И слава Богу. Няма да изтърпя Скандали, Готиета, Шанели, ванилии, разни гърли и розови компоти да се носят отвсякъде. Това последното за компота е много яко попадение и абсолютно точно определение. Stuck Out Tongue Winking Eye
По-друго си е да миришат на дюнери Simple Smile На мен ми беше доста приятно в интерес на истината.

# 431
  • Бургас
Благодаря ти много chanel19 Познавам Ну едт и Л"агента, но освен, че са плътни и пикантни, като че ли не намирам други допирни точки. Синята коприна си я представях някак суха и прозрачна, а горе цитираните два са ми доста наситени и присъствени, но определено съм заинтригувана.
Денси, ще се радвам да прочета и твоето мнение.

Нямам проблем с ретро ароматите. Нямам много и не се моите  фаворити, но тези, които притежавам нося с удоволствие. И .... бутилката на Гучи ми е симпатична /напомня ми бутилките на Л"окитан, О"демоазел на Живанши и така... тази минималистична стилистика никак не ме дразни. Аромата обаче ми е непознат.

# 432
  • Sofia
Денс:kiss:,на твоето внимание мечтаният от теб Джой,ти искаше негова Интенз версия-https://www.fragrantica.ru/perfume/Christian-Dior/Joy-by-Dior-Intense-56214.html Есента ще е доста богата на парфюми май.Bowtie

Това и мен ме заинтригува доста. Първият Джой ми е водица и не толкова интересен. Бутилчицата е красива. Simple Smile))

Кристалче Hug
Скрит текст:
Последното ти изречение хич не ми харесва..Joy

# 433
  • В сърцето на един мъж
Живея на място с много висока влажност. Парфюмният облак бе първото нещо, което усетих на излизане от летището.

И аз така 😊

Преди време купих това заради бутилчето.

Беше разкошно, 6 разкошни милилитри.

# 434
Тази ретро вълна сякаш не мога да я разбера... Нито пък бих проявила някога интерес към аромат на... баба ми... да точно с "бич може"правя асоциация като помириша някои от предлаганите ретро парфюми. А оттам насетне мислите ми тръгват към "евтино". Еми благодаря, не точно това си представям като стане дума за скъп парфюм. Трайността за мен не е достатъчен фактор -  ефирен и лек или агресивно заявяващ се, но при всички случаи имам нужда ароматът да е богат откъм усещания, да ти "хваща" носа.

Така де, за всеки влак си има пътници,  но този влак ще го пропусна със сигурност Grinning

Скоро си мислех, че съм много затъжена за "бич може", но не мога дасе сетя как точно изглеждаше бутилката.  Имаше ги по стрелбищата и май един с червена капачка беше, мини вариант. Сега пуснах в нета и излязоха много, които май са нови. Някой може ли да даде линк към  бич може от 80-те години?

Общи условия

Активация на акаунт