Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 740
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • някъде под слънцето...
Според фрагантика този е от 70 те
https://www.fragrantica.com/perfume/Miraculum/Byc-Moze--35344.html

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 07:35 от sl

# 436

Sl, мерси. Те са нищо пари, ще взема по едно от всичките да ги пробвам. Има още Париж, Рим и Ню Йорк и не се сещам мама какво точно носеше.

# 437
  • The Evergreen State

Та въпроса ми беше  дали бихте си  взели парфюм само заради бутилката и кои са най странните  флакони, които имате в колекцията си.

Само заради бутилката не бих взела ако не харесвам парфюма, но ако не харесвам бутилка ми повлиява на решението. Дълги години не си взех Alien, сравнително късно си го купих, сега не намирам бутилката грозна както в началото. Сега не ми харесва бутилката на Aura и съответно избягвам парфюма но ще го пробвам отново, щом казвате че е хубав.

Гучи Блум бутилката също не ми е от най-любимите, нито залепения бял етикет обрамчен в черно, нито кафявите цветя по опаковката. В крайна сметка си го купих и него понеже е хубав парфюм, но ми отне известно време. Важна е бутилката както и всичко което допринася и е лицето на парфюма - това което първо виждаме с очите си и държим в ръцете се преди да помиришем. Както поговорката с дрехите и ума е предполагам.

Ух, и аз потривам доволно ръце за Joy Intense.

Намерих в чантата си семпъл Apogee Luis Vuitton. Бях излязла без парфюм тази сутрин в бързината и се пръснах от него. Хубав е много, лек и ефирен но с много добра трайност.

И да добавя че не съм много съгласна с мнението че в България не се пръскат, по моите скромни наблюдения хората в България много обичат парфюми и ни е част от културата и аз много се радвам затова (Също съм толерантна към тези които са се оляли в парфюм, не ми е неприятно. Не казвам че е хубаво но други неща ме дразнят много повече да кажем, това го толерирам незнам и аз защо).

# 438
Страшно се радвам за Joy Intense.❤

# 439
  • София
Намерих някаква пробичка от Victoria Secret Coconut passion и вчера се полях, че ми се носеше нещо сладко. В първия момент аз не го усетих, а дъщерята писна, че мирише на бабичка. После изби поредната сладка ванилия. С една дума - не.
Кажете нещо сладко за лятото, обаче без ванилия?

# 440
Денс:kiss:,на твоето внимание мечтаният от теб Джой,ти искаше негова Интенз версия-https://www.fragrantica.ru/perfume/Christian-Dior/Joy-by-Dior-Intense-56214.html Есента ще е доста богата на парфюми май.Bowtie
Добавям и новия Амуаж https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Love-Mimosa-56023.html Парфюмерийните къщи разработват различни цветя по техния си начин. Каква ли мимоза са направили.
Free Agent, имаш ли Bottega Veneta Eau de Velours, няма ванилия, а е от сладостите.

# 441
  • Sofia
Направи ми впечатление, че на влажния въздух и  вятъра във Варна  от почти всяка  дама се носи ухание, и то не ядрени бомби, а леки цветни аромати. Много е приятно и любопитно - винаги опитвам да позная парфюма.
В София по улиците рядко усещам ефирните парфюми.

# 442
  • някъде под слънцето...
И аз не бих взела парфюм само заради бутилката, но пък не ми е проблем как изглежда, ако харесвам парфюма
Парфюмите ми са прибрани по шлафове и чекмеджета и не ги виждам.Ако  чувството ми за естетика се бунтува, когато взема някой кичозен флакон за да се пръсна, то зарварям очи докато го правя.
Най кичозните  флакони, които имам са
Скрит текст:

От  флаконите  на "модерните парфюми" кичозни са ми   тези на Скандал и Обувката .Мога да твърдя , че и двата са изплагиатствани, защото съм виждала подобни бутилчета за парфюми години  преди споменатите да се появят.

Последна редакция: чт, 08 авг 2019, 09:16 от sl

# 443
  • Бургас
Денс:kiss:,на твоето внимание мечтаният от теб Джой,ти искаше негова Интенз версия-https://www.fragrantica.ru/perfume/Christian-Dior/Joy-by-Dior-Intense-56214.html Есента ще е доста богата на парфюми май.Bowtie

Това и мен ме заинтригува доста. Първият Джой ми е водица и не толкова интересен. Бутилчицата е красива. Simple Smile))

Кристалче Hug
Скрит текст:
Последното ти изречение хич не ми харесва..Joy
Сънче,:hugs: за джоба ми/ни не е добре,но пък очакваме 7-8 парфюма,между които все един трябва да ми допадне.Представи си не харесаме нито един,хахаха.Ти отдавна писа за новият Амуаж и аз го чакам него,:bowtie: В чужбина постоянно усещам всякакви парфюми,почти всички с които се разминавам ухаят на нещо.Парфюм никога не бих купила заради бутилката ако вътре течността не струва,това е абсурд за мен.Обувката изобщо не ми харесва,не го понасям дори,нито флаконът нито сокът.

# 444
  • Виена
Велурената вода на Ботега Венета не е сладка. Изобщо. Но си струва опита, защото е прекрасен парфюм.

# 445
Направи ми впечатление, че на влажния въздух и  вятъра във Варна  от почти всяка  дама се носи ухание, и то не ядрени бомби, а леки цветни аромати. Много е приятно и любопитно - винаги опитвам да позная парфюма.
В София по улиците рядко усещам ефирните парфюми.
Да, това имах предвид, не че в София не се пръскаме. Относно бутилката на парфюма, не е повод за покупка при мен.

# 446
  • някъде под слънцето...
И тук  не усещам парфюми при разминаване с дами.От време на време, някое Клое , Ла Ви в Бел вече отшумя и не е популярен.
Не знам дали испанките започнаха да се парфюмират по малко, но само ще кажа , че преди 20 години селвктивна парфюмерия  имаше дори в Хипермаркетите, но след кризата от 2007, парфюмериите започнаха масово да фалират,.От няколко године се обесинияват и окрупнили , но понасят големи загуби от наливните имитации, които последните 10 години печелят все повече клиенти сред испанците.

# 447
Намерих някаква пробичка от Victoria Secret Coconut passion и вчера се полях, че ми се носеше нещо сладко. В първия момент аз не го усетих, а дъщерята писна, че мирише на бабичка. После изби поредната сладка ванилия. С една дума - не.
Кажете нещо сладко за лятото, обаче без ванилия?
Бомбата и всичките и видове фланкъри.
Всички парфюми с мед, без ванилия.

# 448
Да ви се оплача, че каквото и за пръсна, не го усещам повече от половин час. Или губя обоняние или жегата убива всичко. В резултат на това през най-горещите дни избягвам да пръскам парфюм, ползвам само ролон. А може да е и някакво пренасищане, кой знае. По време на пътуване носех само Нилските градини, колкото да има нещо. Друг път изпадам в големи дилеми, какво да взема, което хем да ме радва хем да не ми тежи. Имах идеята едни 40ина милилитра от Нилските да довърша геройски, но не ми се получи, върнах си го на почти същото ниво. Влизането ми в парфюмерия продължава не повече от минута - обиколка на щандовете, констатация, че няма нищо интересно и излизане. Влизам по-скоро по навик. Явно трябва някакъв рестарт, ще видим есента с какво ще ни изненадат парфюмериите.

# 449
  • Бургас
Free,пробвай при желание /ако не го познаваш,но се съмнявам/Elie Saab Le parfum,той е с мед,аз усещам там и много жасмин забелязах,че е широко харесван парфюм.Стои елегантно и в момента е без пари в един от сайтовете/тестер/ Обаче с по-малко апликации,защото е много силен,много женствен,при мен има прилики с Елиън,чета и други ревюта и други потребители споменават за тази прилика,но пак е до кожа.

Общи условия

Активация на акаунт