Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 750
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Много ти благодаря. Последният ми е една от новите придобивки. За който се интересува от темата.

https://www.fragrantica.com/news/The-Rochas-Chronicles-N%C2%BA2- … rpiece-12570.html
https://www.youtube.com/watch?v=2oc1jt4tLT8
https://www.youtube.com/watch?v=VoQZUXQ3ynY

# 511
  • Пловдив
Ще взема и аз пак да си го купя. Heart

# 512
  • София
Rochas Femme го взех преди 2 седмици за майка ми, бил й любим преди много години... Не е моят парфюм, но ще го тествам тези дни. Вчера бях с Аура на Мюглер..не се разбираме нещо с този парфюм, като трайност много добре, но е прекалено нежен за мен...
densi Заинтригува ме с това описание на Blue silk Agent Provocateur, ще трябва да го тествам Wink

# 513
  • някъде под слънцето...
dazel, класни парфюми е харесвала баба ти Heart
Първия  го познавам само новия, не  пламна любов между нас....Даже и до лек флирт не достигнахме...
Но Шалимар и Фам....Там  любов  от първо помирисване....
Имах невероятен късмет да
ги  открия във всички конентрации и  различни винтижи от различни години...
Съответно за моя вкус най добри са чистите парфюми, не е засължително да са в кристал Бакара., Те са като магия....
Старите Герлени и Роша са ми слабост.
С новите така и не се разбрахме.
 Фам Роша от 2013, е далеч от  оригинала, макар, че има разлики при различните години
Tiger Lily
С първото видео имаме някои съвпадения с дамата, макар, че показаната от нвя Черна Магия е на светлинни години от винтижите, същото е и с Климат.

Част от моите бабички, снимката в много стара на поввче от 8 или 9 години, липсват много от новопостъпилите  бабички
Скрит текст:

А за срещата, вземам една дамаджана със сангрия и 4 -5  симпатични фламенкисти и идвам Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 20:46 от sl

# 514
  • Sofia
Sl, не знам колко биха ми допаднали “бабичките”, но твоята колекция е чиста радост (като чист парфюм) за окото, както вече съм споменавала. Hands Clap Flowers Hibiscus

# 515
sl,
моя  е грешката, дамата от първото видео има различна тема, просто повечето от личните й предпочитания са от областта винтидж, неуточнението е мое. Mystère de Rochas съзрях в твоите снимки и се пренесох в паралелен свят...

# 516
  • Пловдив
Баба ми, както писах беше парфюмът. Тя смяташе, че човекът прави парфюма, а не обратното. Чак толкова много като теб нямаше, но ми припомни и други.Heart Писах само за абсолютните и фаворити.

# 517
  • някъде под слънцето...
С баба ти сме на едно и също мнение.
Писала съм го много  пъти, човекът прави парфюма, а не обратното.

# 518
  • Пловдив
Мен внуците ще ме запомнят с Хипноз и Трезор на Ланком, Адикт на Диор и Лу-лу на Кашарел - любимата ми бабичка  Тук-там с Исей, малко Ермес и Герлен.......Всичко друго е трупане на прах в шкафа. Последно на летището в Анталия не помирисах нищо по-евтино от 300 лева, та дано се появи нова моя индивидуалност. Никакъв шанс. Оставам си с тривиалните евтини парфюми. Но те ми пасват. И ме разпознават с тях 

# 519
Sl,коя е тази "бабичка"

# 520
  • някъде под слънцето...
Това е "баба" Жики Герленска
Герлен , както и Диор, а вече и доста останали марки имат характерни бутилчета за всички парфюми , които се изпилзват  за определвно периоди от време.После ги сменят

Хипоноуз
Спомням  си, че когато лансираха парфюма , клиент решил, че идеално ми пасва защото моделът от рекламата бил със сини очи.Доста настоятелно ми подаряваше, но не беше моя аромат и скоропостижно се отървавах от тях.
На третия парфюм отказа да ме вкара в рамката на кеасавицата със сини очи(нито съм красавица , нито съм със сини очи).
И аз харесвам Лу Лу.
Когато дъщеря ми беше малка и ме прегръщаше бръчеше нос и казваше , че  парфюма ми се е развалил. Simple Smile.
Имах един Агент Метреса, който ползвах за шаловете вдна  зима,.Бях итдвлила няколко за рази цел.Метресата не беше от често използваните, докато един ден реших да го използвам.Да де, ама нямаше никой, маймунка го свършила.Попитах я какво знае по въпроса, каза, че се е изпарил Simple Smile.
Любимците ми на Ерме са Руж , с, Парфюма на Ерме, и Калеш ЕДП и чистия парфюм .
Имам и един дядо Екипаж от първото издание, който уж купих за съпруга му, но вече е за общо ползване.
Еликсира  на  чидесата го  нося  около Коледа, заедно с Ноел на Карон.
Със стария Ирис сме на  приливи и отливи.
Амазинката винтиж не ми допадна и замина при ценител.
А Герлен....
Жики, Шалимар, Митсуко, Синия час,  Шамад,  Шант Аром, старата Теракота , Самсара са ми сред фаворитите.
Нахема и Маора не ме харесаха и заминаха при ценителки.
За мен цената не е фактор за уникалността или качествотото на парфюма.

Последна редакция: сб, 10 авг 2019, 22:26 от sl

# 521
Такива мили спомени имам от Адикт. Бях на 20-22 г. в периода, в който го носех. Всички ме питаха с кой парфюм съм. Беше адски траен. Имах и едно любимо оранжево, късо палтенце със шарена яка и ръкави и се чувствах като Мис свят хахаха.

# 522
Пред Жики,кой е,в по-кръглия флакон,с бялата капачка?Или това е Жики?

# 523
Здравейте! Последно време успявам само са чета, затова благодаря със закъснение за всички коментари за Alien. Реших да го тествам.
След последните ми размисли за Mon guerlain се сдобих Florale (страхотен) и Bloom of rose (нежност). Първият ми харесва повече, защото е по-ярък, по-силен първоначално. За съжаление и двата спирам да ги усещам бързо и подновявам по 2 пъти на ден. Днес получих 2 комплимента за Bloom of rose, докато аз почти не го усещах.

# 524
Дари,нормално е,тъй като цялата линия Мон стоят близо до кожата.Аз обожавам всички,без едт-то и мисля,че малко прекаляват вече с толкова фланкъри,но все пак си ми харесват.Любимци са мон едп и мон флорал.Почти никога не ги усещам когато съм напръскана с тях,но съм получавала доста комплименти.

Общи условия

Активация на акаунт