Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 630
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте! Някой ползва ли Mugler Alien, става ли за покупка насляпо? Тествала съм го преди време, но нямам спомен какво представлява. Знам само, че не ме е отблъснал, иначе щях да го запомня. На Mugler нося и харесвам: Angel Muse и Angel Eau Croisiere.
Ужасно много го харесвам. Много секси. Ползвала съм го преди. Много, много траен.

# 346
И аз много харесвам Alien. Силен и траен, топъл, красив аромат, подходящ най-вече за хладно/студено време. Мисля, че ще допадне на (почти) всеки, който харесва жасмин. Но все пак наистина най-добре е, ако имаш възможност да го пробваш.

# 347
  • Пловдив
Alien изобщо не е за насляпо. Изключително силен,присъствен аромат. Аз го харесвам,но понякога ми идва твърде hard.

# 348
  • Sofia
Ейлиън си е за проба преди покупка.
От парфюмите “love-hate” е - или го заобичваш, или го намразваш.

Аз съм на мнение, че веднъж харесаш ли аромат на Мюглер, почти на 100% ще харесаш всеки предишен или следващ. Simple Smile

# 349
На Мюглер му харесвам всичко без Angel mus. Същата любов започва да назрява в мен и към всичко на Нарцисо Родригес.

# 350
  • София
Обожавам Алиен, но наистина е добре да се пробва, не бих го препоръчала за покупка на сляпо, нито за подарък.
След него любим ми е Womanity, отново на Мюглер, жалко, че го спират, имам запаси, но не знам до кога Grinning. Тези два парфюма се разбират прекрасно с моята кожа, но не са за всеки. Силни, дори  малко прекалено Stuck Out Tongue Winking Eye . В този ред на мисли, бихте ли ми препоръчали нещо подобно на гореспоменатите, че да пробвам да разнообразя?
А за подарък на ММ за съм предвидила един John Varvatos Dark Rebel, след добрите отзиви в друга тема и в нета. Мислите, че става за покупка само по отзиви?

# 351
Писах малко по-напред, че подарих Dark Rebel и пожъна голям успех. Страхотен, носим удов парфюм. И също го купих на сляпо, само от ревюта и препоръки преди това.

# 352
gatanegra  , наистина ли спират Womanity? Мислех да си го взема пак за по хладните дни, имах го преди няколко години.. ще го стрелна тоя месец, ако наистина ще изчезва ..

# 353
  • Сан Франциско

Цитат
Всичко това звучи много интересно за мен.
Може ли да споделиш от къде могат да се закупят проби? Може и на лично, ако предпочиташ.

Mira, тук в Америка Luckyscent предлагат и проби и парфюми на Xinu. Намират се и в специализирани, нишови парфюмерии. Не съм сигурна в Европа къде/дали се продават.

# 354
  • София
gatanegra  , наистина ли спират Womanity? Мислех да си го взема пак за по хладните дни, имах го преди няколко години.. ще го стрелна тоя месец, ако наистина ще изчезва ..
Не бързай, имаше такъв слух, но не беше потвърден официално. Аз се запасих за всеки случай Wink

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 01:18 от gatanegra

# 355
  • The Evergreen State
Нов L'interdit на хоризонта, какво правят с нас тези компании незнам. Бълват ли бълват новости а аз съм привлечена от почти всичко което се зададе. Самоналожила съм си да не купувам известно време ей така оздравително. Със съжаление констатирам че с тази скорост на смяна на интересът ми към новите, не успявам да се порадвам и понося както трябва нищо от това което имам.  Донякъде с носталгия си спомням за времето когато най-старателно избирах парфюма си, единствения, най-любим и колко предано си го ползвах докато не го свърша и тогава чак влизах в парфюмерия за да си избера друг. Това време беше преди компаниите да се сетят да правят фланкъри и скоростта на обновяване на рафтовете в парфюмериите беше нормална. Спомняте ли си че много хора вярно носеха един и същ парфюм години наред докато решат да сменят и пак се чувстваха актуални, нямаше това бързо "остаряване" на парфюмите.

П.С. Имате ли някакви хитринки или правила които спазвате за да държите нещата под контрол, като например n-дневното правило - ако на n-тия ден ти е в главата, тогава можеш да си го купиш, или купувам веднъж на еди колко си време, ще се радвам да споделите.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 07:49 от Athena

# 356
Те Уоманити го спряха и го върнаха.
Харесвам страшно Елиън, но не е за всеки определено.

Нямам правила никакви. Купувам когато и каквото ми е кеф. Щом не го купила, значи не съм решила истински. Иначе нищо не ме спира. Затова и имам толкова много парфюми, като бройката расте всяка седмица.
Днес чакам парфюм насляпо. Ще пиша, като дойде.

# 357
  • София
При мен има нещо подобно на това правило. Обмислям добре всичките си покупки, макар, че трудно устоявам на ароматите, които ми харесват.
До преди 2-3 години носех едно и също. парфюмче всеки ден, но установих, че така наистина привиквам към аромата и спирам да го усещам, а разнообразието ми харесва.

# 358
Ех, момичета, взе да ми харесва много да чета темата, но наистина започнах да изпитвам желание да купувам повече парфюми. Аз обикновено си имам 5,6 и станат ли повече, ги подарявам. А само миналата седмица си купих Good girl и Rouge на Нарцисо. Сега искам и новото бяло Нарцисо пюър муск. С годините забелязвам, че все по-силни аромати харесвам. На 35 съм, а на 20 обичах свежи и младежки аромати като Bright cristal на Версаче, Omnia и др. Все още унисекс ароматите са ми твърде тежки и ми прилошава.

# 359
  • някъде под слънцето...
Скрит текст:
Нов L'interdit на хоризонта, какво правят с нас тези компании незнам. Бълват ли бълват новости а аз съм привлечена от почти всичко което се зададе. Самоналожила съм си да не купувам известно време ей така оздравително. Със съжаление констатирам че с тази скорост на смяна на интересът ми към новите, не успявам да се порадвам и понося както трябва нищо от това което имам.  Донякъде с носталгия си спомням за времето когато най-старателно избирах парфюма си, единствения, най-любим и колко предано си го ползвах докато не го свърша и тогава чак влизах в парфюмерия за да си избера друг. Това време беше преди компаниите да се сетят да правят фланкъри и скоростта на обновяване на рафтовете в парфюмериите беше нормална. Спомняте ли си че много хора вярно носеха един и същ парфюм години наред докато решат да сменят и пак се чувстваха актуални, нямаше това бързо "остаряване" на парфюмите.

П.С. Имате ли някакви хитринки или правила които спазвате за да държите нещата под контрол, като например n-дневното правило - ако на n-тия ден ти е в главата, тогава можеш да си го купиш, или купувам веднъж на еди колко си време, ще се радвам да споделите.

Аthena , още страдам по стария Индерид, онзи стария на Одри, новият не ме плени.
Използвам бабички и нови  парфюми, чувствам се еднакво актуална, но получавам много повече комплименти за бабичките и не защото кръга от хирата с които общувам е от тратата възраст.

По въпроса за покупките...
За  последните   няколко години , парфюмите, които съм купила се свеждат до един или два.
Придобитите са ми подаръци, някои подходящи други не толкова.
От както осъзнах, че няма да мога да изпръскам наличните количества до края на живота си, правилото ми е да ги намалявам и се опитвам да свърша възможно  максимално  количество бутилки.

Споделяла съм, че когато баща ми почина, след погребението  исках да си взема за насам нещо  негово .Нещо , дребно, което е притежавал за да усещам енергията му у дома.В търсене на нещото  отворих един негов шкаф, оказа се , че там си е съхранявал парфюмите, които са му подарявали през годините, а той харесесваше и ползваше парфюми, но явно тези ги е позел за " специални случаи"....

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 09:24 от sl

Общи условия

Активация на акаунт