Парфюмни размисли и страсти - 228

• 58 616
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • Стара Загора
Правила ?Мммм не, но се опитвам все пак да държа нещата под контрол. Зодия Близнаци съм - всичко ново ми е любопитно, искам да пипна, да помириша , да пробвам.. Simple Smile Добре, че малко неща ми харесват, иначе лошо ми се пише Laughing  Днес съм с Jean Paul Gaultier fleur de male . Благодаря на Deetron за чудесното ревю за този парфюм. Беше покупка абсолютно на сляпо, но не съжалявам грам. Много рядко ми се случва да нося мъжки парфюми, но този за мен клони към унисекс и стои чудесно и на жена.

# 361
  • Бургас
Защо друг път пиши сега? Кои ще купиш и с какво те привлякоха?
Ексклузивите на Шанел са страшно вълнуващи и е готино да се чете за тях.
Като съм в къщи ще пиша по-подробно,Денс.Иначе жестоко харесах Venise и Beige,както и Frederic Malle Eau de magnolia и En Passant Frederic Malle for women.Най-автентично пресъздадения люляк в парфюм,много естествен и спокоен аромат носещ ми душевен мир и покой,отдавна не бях попадала на толкова красив аромат.Има сякаш и намек на други цветя при мен,но те не са в главната роля,а като допълнение.Парфюм за всеки ден,за всякакъв повод и показва една много добра трайност върху мен,а бях чела,че не е от най-трайните парфюми.Всичко се свежда отново до кожа,Елиън да не се купува без проби,жасминът там ме влудява,аз моя го разкарах.Този парфюм въобще не стои на всеки,усещала съм го върху доста дами и на някой им стои евтино.Acqua di parma Magnolia nobile ЩЕ бъде парфюм за след малко.sl,и аз не харесвам новия L'interdit.

# 362
  • София
А за подарък на ММ за съм предвидила един John Varvatos Dark Rebel, след добрите отзиви в друга тема и в нета. Мислите, че става за покупка само по отзиви?
Не, не мисля ,че John Varvatos Dark Rebel е най-удачния подарък, избран на сляпо.
За да можем да върнем полезен отговор, трябва да имаме идея за предпочитаните аромати от любимия ти Wink
Според мен, ако не си сигурна, заложи на Montblanc Explorer.  Прекрасен парфюм, който не е така рисков, както John Varvatos Dark Rebel.

# 363
  • някъде под слънцето...
Brigit Crystal Heart
Все се надявах да има поне нещо общо със стария....
Елиън мен не ме хареса..И изобщо с Тиери Моглер нямаюе допирни точки в парфюмите, обажавах някои меща от декоративната му козметика, но  отдавна се изнесоха от тук.
Аcqua di Parma Iris  Nobile EDP най накрая изпръсках тази сутрун.Беше ми подарък.
Единствения им парфюм, с който се харесваме е

https://www.fragrantica.com/perfume/Acqua-di-Parma/Profumo-Eau-d … -Parfum-6909.html

# 364
  • Sofia
Аз имам правило за парфюмите, за които съм в чуденка. Изчаквам до седмица макс. и ако още ми е в главата, значи портфейла ще олеква.
Случвало се е да не послушам “интуицията” си и после съм съжалявала, както и обратното.
За още пък по-голямо съжаление Grinning, не мога да изкупя целия свят.

Открих, че мога и да съм много търпелива ако искам даден парфюм, а не ми се дават парите му сега. Почти винаги се случва после на далавера да се сдобия с него.Grinning

Парфюм за деня Olympea Intense

# 365
Аз имам правило за парфюмите, за които съм в чуденка. Изчаквам до седмица макс. и ако още ми е в главата, значи портфейла ще олеква.
Аз гледам да прилагам това правило за всичко.

# 366
Алиен аз не харесвам.Ето и едно от любимите ми летни ароматчета,с което ще се полея след малко ❤/на път към Слънчака 😁/

Забележителна трайност върху моята кожа....цял ден излъчва....прелестна омая 😍👌

# 367
En passant е идин от любимите ми пролетни парфюми. Има си трайност и интензитет. Не съм открила по- добър люляк в парфюм от него.
В Амуажа е примесен с шоколад и има различно звучене.

# 368
И аз имам правило за парфюмите - поне няколко теста в различно време и да го мисля дни наред Grinning Повечето, които съм купила след такъв тест ги имам и харесвам след години. Тези, които купувам след по-малко чудене, ми омръзват по-бързо.
Alien при мен вади една горчива ретро/мъжествена нотка и не ми допада. От бутилката мирише сладко, почти на грозде, но на кожа съвсем различно.

# 369
  • някъде под слънцето...
Ако говорим за парфюми, които се продават свободно и можеш да ги купиш във всеки един момент мезависимо дали са ниш или селективни
, "отлежаването " на покупката е добра стратегия.
Когато обаче става въпрос за  редки неща, на които не се знае дали ще попаднеш отново и ако  това се случи не е се знае  каква цена ще бъде цената, трябва да се реагира на момента.
Случвало ми  се е докато идеята за придобиване от мен  на даден парфюм "отлежава", той да бъде сорян или жестоко осакатен(реформулиран).

# 370

Преди дни направих две слепи поръчки и ми се иска да споделя две думи за едната.
Става въпрос за Jeanne en Provence Néroli Intense

По-рано си говорихме за неролита и това, според мен също заслужава място в нашата тема.
Невъзможно е да намерите пълната му пирамида в нета/към момента/, поне аз не успях. Но ето я, от гърба на опаковката:

При първо пръсване се усещат някои общи черти с Tom Ford Neroli Portofino, но това далеч не е буквално копие или евтина реплика. Давам го само като лек ориентир. Аромата на Jeanne en Provence Néroli Intense е много натурален, мек, изискан, обгръщащ като кадифен воал. Усещам чисти и сапунести нюанси, поднесени изискано, но и някак непосредствено. Без много заобикалки. Може би точно в това му е чара и затова ме плени мигонвенно... Ухае на току що изкъпана кожа с луксозен сапун, леко зелено и ароматно, допълнено от велеколепна доза живителен лимон. Като споменах лимон, радвам се, че парфюма е далече от всякакви мъжкареещи бръснарски истории, няма ретро лимони, билки и тн нюанси от времето на Фройд. Smile
Крастотата на този аромат е в това, че успява да поднесе усещането за чистота по един мек и ефирен начин. Не е така трептящ, пронизващ и напиращ, както доста от парфюмите с нероли. Тук за радост имаме друг подход. Нещата се случват бавно, полека, меко, като смятам,че нотката на жасмин играе много ключова роля и именно той дава една кремава мекота и перилно внушение, сякаш носите току що изпрана и изгладена дреха... Прекрасен избор за ежедневието, офиса или когато сте у дома и просто след душ искате да удължите аромата на бяла чистота.
Та това е. Аромата е прекрасна находка за мен, защото всичко в него - от опаковката, дизайн на бутилка, пръскало, композиция, цена - абсолютно ми дава право да му дам 10 от 10!  Как е като трайност и шлейф - трайността му е чудесна - цял ден си го усещах в офиса, а като шлейф - може би първите 2 часа е по-интезивен и после се прибира, но особено при климатик се усеща идеално!

Deetron, благодаря ти за това описание и за този аромат още веднъж. Получих го насляпо днес и съм повече от доволна.
Много добро нероли. Леко и свежо. За цената си е просто невероятно и по нищо не отстъпва на много по-скъпи и нишови.
Който обича нероли страстно като мен да го пробва непременно.

# 371
  • Sofia
sl, пак става въпрос за парфюми, които харесваш, предполагам, а не за такива, които просто би купила, защото просто са редки?

Когато обаче става въпрос за  редки неща, на които не се знае дали ще попаднеш отново и ако  това се случи не е се знае  каква цена ще бъде цената, трябва да се реагира на момента.

Иначе за парфюми, които наистина сме влюбване от първо фъс, не чакам, направо го "стрелям", както той мен ме е "прострелял"..примерно..Grin
Затова и поясних, че прилагам тази стратегия, когато иде реч за "парфюми в чуденка" Simple Smile)

# 372

Преди дни направих две слепи поръчки и ми се иска да споделя две думи за едната.
Става въпрос за Jeanne en Provence Néroli Intense

По-рано си говорихме за неролита и това, според мен също заслужава място в нашата тема.
Невъзможно е да намерите пълната му пирамида в нета/към момента/, поне аз не успях. Но ето я, от гърба на опаковката:

При първо пръсване се усещат някои общи черти с Tom Ford Neroli Portofino, но това далеч не е буквално копие или евтина реплика. Давам го само като лек ориентир. Аромата на Jeanne en Provence Néroli Intense е много натурален, мек, изискан, обгръщащ като кадифен воал. Усещам чисти и сапунести нюанси, поднесени изискано, но и някак непосредствено. Без много заобикалки. Може би точно в това му е чара и затова ме плени мигонвенно... Ухае на току що изкъпана кожа с луксозен сапун, леко зелено и ароматно, допълнено от велеколепна доза живителен лимон. Като споменах лимон, радвам се, че парфюма е далече от всякакви мъжкареещи бръснарски истории, няма ретро лимони, билки и тн нюанси от времето на Фройд. Smile
Крастотата на този аромат е в това, че успява да поднесе усещането за чистота по един мек и ефирен начин. Не е така трептящ, пронизващ и напиращ, както доста от парфюмите с нероли. Тук за радост имаме друг подход. Нещата се случват бавно, полека, меко, като смятам,че нотката на жасмин играе много ключова роля и именно той дава една кремава мекота и перилно внушение, сякаш носите току що изпрана и изгладена дреха... Прекрасен избор за ежедневието, офиса или когато сте у дома и просто след душ искате да удължите аромата на бяла чистота.
Та това е. Аромата е прекрасна находка за мен, защото всичко в него - от опаковката, дизайн на бутилка, пръскало, композиция, цена - абсолютно ми дава право да му дам 10 от 10!  Как е като трайност и шлейф - трайността му е чудесна - цял ден си го усещах в офиса, а като шлейф - може би първите 2 часа е по-интезивен и после се прибира, но особено при климатик се усеща идеално!

Deetron, благодаря ти за това описание и за този аромат още веднъж. Получих го насляпо днес и съм повече от доволна.
Много добро нероли. Леко и свежо. За цената си е просто невероятно и по нищо не отстъпва на много по-скъпи и нишови.
Който обича нероли страстно като мен да го пробва непременно.

Понеже в момента съм в чуденка кое от двете неролита да поръчам, Ferrari Bright или този, би ли споделила как са като трайност и дали жасминът в Neroli intense е осеазаем, или не толкова (че не си падам винаги по него) ? Кой от двата има по-женствено звучене?

# 373
За трайност все още не мога да кажа, напръскала съм го преди два часа. И двата парфюма са много хубави неролита. Има леко жасмин в Jeanne en Provence Néroli Intense, но нероли се усеща повече. Той е по лек от Ферари.
Аз имам вече и двата и ги харесвам. Новият все още го разучавам, искам да видя базата.

# 374
  • някъде под слънцето...
sl, пак става въпрос за парфюми, които харесваш, предполагам, а не за такива, които просто би купила, защото просто са редки?

Иначе за парфюми, които наистина сме влюбване от първо фъс, не чакам, направо го "стрелям", както той мен ме е "прострелял"..примерно..Grin
Затова и поясних, че прилагам тази стратегия, когато иде реч за "парфюми в чуденка" Simple Smile)
По голяма част от парфюмите , които харесвам и ползвам са редки, някои дори много редки.
Дори запалих и съпруга ми по тях и той също предпочита такива за себе си
Не бих придобила  
парфюм, само защото е раритет, без да го харесвам.
Но виждам примерно парфюм който съм имала преди 20 години или изненадващо открия забравен и прашасал някой  любимец   в по старо издание или концентрация , която нямам.Или го купувам или не....
Защото  са единични бройки и  по тази причина са на добра цена.
Примерно от старата Венеция ЕДТ  бях взела  3  бутилчета, имаше  оферта(Плащаш две и ти подаряват третата) , защото знаех, че повече няма да я намеря в магазин.Едното подарих, другото размених.
Или в парфюмерията , където ми продаваха нови тестери на спрени парфюми.Вадят кашона и гледам какво има цена примамлива.Следващия път вече го няма..
Друг пример, в разговор с консултанта разбиеаш  , че има съвсвм  нова  и запечатана  тази красота

, но от 30 години не я продава , защото я пази за жена си, спонтанно почва пазарлъка и накрая получаваш флакона  за 18 евро примерно.Ако го оставиш за следващ път, може чичото в магазина(собственика) вече да се е пенсионирал или все пак  най накрая след толкова години , да го е подарил на жена си.
Друг е въпроса дали наистина имам нужда от.този парфюм след като. вечв.имам две бутилчета по 50 от това(едното вече замина при приятелка)

и.един чист парфюм

Купувала  различни реликви  и съм изпращала  и на дами от темата,  точно защото цената е  била появче от добра  и  е трябвало да се реагира на момента.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 22:56 от sl

Общи условия

Активация на акаунт