Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са някои популярни черни парфюми, споменати в дискусията?
Какви са впечатленията от парфюма Lady Vengeance?
Какви са впечатленията от парфюма Youth-Dew на Estée Lauder?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са някои популярни черни парфюми, споменати в дискусията?
В дискусията се обсъждат няколко черни парфюма, включително Coquette Noir от Chanel, Lady Vengeance, Black Perfecto от La Petite Robe Noire, Noir Absolu на Valentino Donna и Obsessed на Calvin Klein. Други споменати парфюми са Jo Malone Oud & Bergamot, Youth-Dew на Estée Lauder, Bvlgari Goldea The Roman Night, Narciso Rodriguez For Her EDP, Zen от Shiseido и други. Парфюмите се обсъждат по отношение на техните аромати, издръжливост и впечатления върху потребителите.
-
Какви са впечатленията от парфюма Lady Vengeance?
-
Какви са впечатленията от парфюма Youth-Dew на Estée Lauder?
Потребителите имат различни мнения за парфюма Youth-Dew на Estée Lauder. Някои го описват като ретро, тежък и задушлив, докато други го характеризират като горещ, пикантен и шумен. Освен това има споделени мнения, че този парфюм е по-подходящ за любители на винтидж стил и че може да е преформулиран в сравнение с предишните версии.
-
Какви са впечатленията от парфюма Zen на Shiseido?
-
Какви са впечатленията за парфюма Bottega Veneta Illusione?
На което и предложение да се спре дамата, няма да сгреши, тестването им ще бъде чудесно парфюмно изживяване.
На живо е по-красив, отколкото на снимките. Много се нервирам на сравненията във фрагрантика с Нероли Портофино, Брайт Ферари и Колон на Мюглер. Всеки, познаващ тези парфюми знае, че това са съвсем различни един от друг парфюми, като общото между тях е неролито, представено по различен начин във всеки един от тях. Няма парфюм вече с нероли, който да не е сравнен с Нероли Портофино, аман. И да, писанията на сапунено усещане са верни, защото неролито мирише на сапун
Обаче може да мирише различно, в зависимост от допълващите ноти. Wood Neroli започва с модерни, леко зелени дървесни ноти, смесени със зеленина, свежи цитруси и минерали и доста напомня на предшественика си Wood Essence Bvlgari, но е по-светъл и слънчен от него. Неролито се появява почти веднага и наистина превзема парфюма. Намирам го за ароматно, мъжко, чисто, но и някак по-напомпано, по-хард, липсва му мекота, а е някак зелено, с мъхчета в него. Грейпфрутът много му отива, прави неролито сочно, дава енергия на парфюма, всичко това върху типичната за булгари кедър-ветивер подложка. Изненадващо траен и излъчващ парфюм, като се има предвид, че неролитата не са еталон за трайност и сияж, но тук е с чудесно представяне по тези показатели. Мисля, че ще се хареса на хората, които обичат нероли, но за мен си е с определено мъжка вибрация.
Пръснах първо два пъти на кожа, както тествам обикновено, и освен едно лепкаво и леко маслено усещане, друго не усетих. Айде още две пръсвания до мокро и зачаках да се случи чудо. Чудо не дойде, но се показа доста интензивно и горчиво старомодно пачули. Стоях там и се чудех, на какво познато и сходно ми мирише този парфюм, на нещо, което познавам от детството си, и със сигурност немиришещо на парфюм. И се сетих. На лайка и на сусамка, престояла дълго време в дамска чанта с гримове и парфюм. Направо потрес. Лайката е онази точно прясно откъснатата, с онова неприятното жълто-зелено усещане в нея, с остротата и устойчивостта на бурен. И размекната сусамка, поела ароматите на дамската чанта. По пирамида трябва да са бадеми, но аз усещам точно сусам, леко запечен, с типичната за него маслена нота, и ириси, с аромат на стар грим и лек парфюмен повей. Няма грам сладост в този парфюм, не е и някаква хард сложнотия, нито пък привлича вниманието от първия миг, дори напротив, това е като да мине погледа ви през него, и с нищо да не го забележите. Изобщо, никакъв характер не ми показа, нито да го харесам, нито да го отрека. От изумление, как може Гучи и Алберто Морияс да създадат толкова безумен парфюм, през две минути душех ръката си и след около 40 минути се случи чудото. Някой най-накрай изхвърли сусамката, лайката изхъхна междувременно на парещото немско слънце и се превърна в чаена отвара, много по-приятна за възприемане и релаксираща, и се появи Жасминът. Да, в този парфюм главната роля е отредена на него. Тънък, прозрачен, много близък до естествения аромат на цветето, затоплен от много нежна ванилова сладост и мека дървесна база, с леки акватични проблясвания. Парфюмът е белоцветен, но и силно акварелен, размит, с преляти тонове в него, всичко се слива в едно, без остри ръбове. Ако някой ми кажеше, че е ново издание от новата колон серия на Шанел, щях да му повярвам. И тук го има това надменно, студено, дистанциращо и прозрачно фино цветно усещане. В базовите ноти го усещам като невероятно нежен, кремест, леко ванилен и пастелен жасмин, върху млечна санталова подложка. В тази част много ми харесва, и макар да е силно цветен и не се асоциирам с него, определено ми допада как е изпълнен, и колко ефирно и женствено стои. Мисля, че този парфюм няма да се задържи дълго на пазара. Не е от парфюмите, които се харесват на хората, по-скоро е за ценители, търсещи различното, и имащи търпение да тръгне парфюма. Съвременните потребители се интересуват единствено от трайност, сияж и мигновен ефект върху срещуположния пол, така че не вярвам да имат голям успех от Гучи точно с този парфюм. Има си едно старомодно излъчване, но без да отива в страшното ретро, и определено в базата си мирише на парфюм. Два дни го носих и съм убедена, че не е за мен, въобще не се асоциирам с такъв тип парфюми. Йоан Владимир, моля те да споделиш мнение за него, ако успееш да го пробваш