На море в Турция - тема 62

• 64 769
  • 726
  •   1
Отговори
# 150
Различните гледни точки формират най-балансираната преценка за четящия. В края на краищата тук се пише, за да се чете.

# 151
Аз да разкажа за нашето пътуване до Papillon Zeugma в Белек.
Хотела е с доста малка площ, което има своите минуси и плюсове. На моменти е гъчкано с хора, няма достатъчно шезлонги край басейна. От друга страна пък всичко ти е наблизо и не губиш време в отиване от едно място на друго, което е доста удобно. Много чисто е навсякъде, поддържано. Стаите са прекрасни, големи, с най-удобното легло. Банята е просторна, сред тоалетните принадлежности има дори бръснач и пяна за бръснене.
Храната е с доста високо качество, вкусна е, но моето впечатление е, че не беше особено голям избора. Може би е нормално, имайки предвид малката площ. Почти всеки ден имаше скариди, сьомга, калмари, много вкусни зеленчуци и плодове. Има маси както навън на терасата, така и вътре. Само една вечер беше твърде претъпкано и нямаше свободни маси вътре, през другите дни не беше проблем да се намери навсякъде.
Персонал - много силно звено, всички са изключително усмихнати, услужливи, приятелски настроени. Много работят и се стараят.
Анимацията беше добре. Дневната не ни хареса, а вечерната беше супер. През деня имаше спортни активности, но така и не им научихме програмата, не си спазваха часовете и си променяха всичко, както си решат. Не беше и разнообразна. Ние сме от най-активните почиващи по принцип, а този път почти на нищо не участвахме. Вечерната им програма беше страхотна. Шоутата в амфитеатъра бяха на много високо ниво. След това афтър партита бяха много добре организирани. Всяка вечер имаха различна тема и всяка вечер подготвяха невероятни неща в градината - едната вечер бяха домъкнали 5 ретро коли, мотори и т.н., изключително впечатлена останах от цялата организация и декорация на тези събития.
Морето беше изключително мътно, не знам дали е от сезона. Беше и доста бурно, осбено първите дни, после вече се успокои. Има камъни на влизане около 2 метра, иначе е пясък. Много бързо става дълбоко. Приятно е обаче за разходки, защото хотелите са един до друг и по плажа можеш да се разходиш и в двете посоки на доста далече.
За напитките не мога да коментирам особено много, защото пия предимно кафе и вода. Кафето е много хубаво. Водата им е проблем - навън има хладилници и достъпа е лесен, но вътре в ресторанта разчиташ на персонала да ти налива. Което е много досадно за мен, предпочитам да има място там, от което да си налея сама. Или да ми оставят цяла бутилка, но веднъж ни позволоха, а друг път не.
Иначе има всякакви сокчета, безалкохолни, не знам как са на вкус. Вечер си поръчвах коктейли, бяха ок. Има и ядки.
Гостите са предимно руснаци, мисля че нямаше други българи.
За децата имаше доооста занимания, доколкото успяхме да видим.
Тъй като бяхме младоженци, имаше някои специални неща за нас - когато пристигнахме в стаята бяха оставили бутилка шампанско, плодове, сладки. леглото беше украсено. Имахме и други неща, но се възползвахме само от закуската в стаята, която беше доста богата.
В общи линии хотела е много добър, макар и с малка площ. Не бих повторила обаче. Силните му черти са качеството на храната, доброто обслужване, просторните стаи и добрата вечерна анимация.

# 152
Здравейте,за пръв път ми се иска да отидем на почивка в Турция,дори не знам къде точно,но никъде почти не виждам цена за 2в.+2 деца едното е на 4,другото на 9.Искам да пътуваме със самолет,ще съм благодарна за всякакви съвети.

Не всички хотели имат капацитета да настанят 2+2 в стандартна стая, но всъщност не са никак малко тези, които предлагат такова настаняване. Пробвайте с търсачката на Тез тур, там ще ви излязат цени и оферти според критериите, които зададете. Можете да ползвате и Триваго като ориентир, а после да потърсите оферта от туроператор за хотела, който сте харесали.
Ако кажете какви са Ви изскванията към хотела, периода на пътуване и ориентировъчен бюджет, тук също можем да помогнем с идеи.

# 153
Здравейте,за пръв път ми се иска да отидем на почивка в Турция,дори не знам къде точно,но никъде почти не виждам цена за 2в.+2 деца едното е на 4,другото на 9.Искам да пътуваме със самолет,ще съм благодарна за всякакви съвети.

Не всички хотели имат капацитета да настанят 2+2 в стандартна стая, но всъщност не са никак малко тези, които предлагат такова настаняване. Пробвайте с търсачката на Тез тур, там ще ви излязат цени и оферти според критериите, които зададете. Можете да ползвате и Триваго като ориентир, а после да потърсите оферта от туроператор за хотела, който сте харесали.
Ако кажете какви са Ви изскванията към хотела, периода на пътуване и ориентировъчен бюджет, тук също можем да помогнем с идеи.
Благодаря,гледах Тез тур,но ми дава 9 нощувки ,а аз искам 7.

# 154
Със сигурност има и пакети със 7 нощувки, просто трябва да зададете колко точно искате. През септември, когато има повече чартъри, можете и по-малко от 7 нощувки да изберете. Търсачката е добра, с нея можете да отсеете офертите, просто я разгледайте по-подробно, за да видите всичките й възможности.

Последна редакция: нд, 28 юли 2019, 11:14 от Мaрги

# 155
Ще продължа темата със споделяне на опит за резервациите на хотели и трансфери, и причините да не използвам български агенции, а най-често мултимилиардни платформи за резервации.

- по-ниска цена
Тук не говорим за 100-200 лв., а средно за 500-1000 лв. според класа на хотела или дори наполовина по-ниска цена, ако се възползвате от големите отстъпки, които излизат периодично за по-висок клас хотели. Нашите агенции нямат капацитет да предлагат такива оферти, като изключвам last minute офертите, където просто ограничават загубите си.

- избор между всички съществуващи хотели, като и датите и продължителността на почивката.
Искам да напомня, че на "смени" се е ходело в едно друго време, но и тогава "смените" са били по 14 дни, не по 7 и това, което предлагат нашите агенции се нарича колективно пазаруване. Колкото до това, че някои вече предлагали и по-дълги почивки, чудесно, само да не се окаже, че са и на двойни цени, защото и това съм виждал и дори имах разговор с една голяма агенция по въпроса за едни познати, в който те ми обясняваха, че трябвали да си продадат "седалките", както те се изразяват, или да се платят двойно, така че проверявайте си, колко точно ви струват тези различни периоди има недобросъвестни и в това отношение. 

Друго важно нещо е, че при агенциите от 21 век не се "пускат заявки", това не знам дали е от комунизма или от средновековието, но съвременните агенции си имат сайтове с винаги актуална информация за цените и местата, за да може клиентите им да могат без много усилия да сравняват цените на различни агенции и да изберат най-ниската. Последно увеличава конкуренцията и е изцяло в интерес на клиента, но явно не и на българските агенции.

- възможности за анулиране
През повечето големи платформи, както и през сайтовете на хотелите обслужвани от турската платформа IATI и през местните турски агенции, обикновено имате възможност за анулиране до месец или дори седмица преди почивката безплатно или срещу малка такса. Също така срещу минимално заплащане се предлагат застраховки за отмяна до последните дни в връщане на парите без въпроси.

- трансфер до хотела
Разбира се, че можете да си поръчате споделен трансфер на ниска цена, не само от сайта на хотела през IATI по време или след резервацията, а и от много други доставчици на такива услуги. Аз използвам частен трансфер, защото за мен цената от 40 -100 лв, според района си струва това, че последния ден ще си тръгна, когато искам и с по-късен полет.

Не знам как да коментирам услугата наречена "със собствен транспорт", ако някой сам си осигурява транспорта, защо му е въобще да се съобразява с нашите агенции, цените, условията и ограниченията им…     

- лично мои морални съображения, с които не ангажирам никой.
Едва ли ще изненадвам никой ако кажа, че туристическия сектор и нас не е добре регулиран и има страшно много откровени мошеници, няма да пиша нищо повече тук, защото мисля, че много от вас го знаят от личен опит, а и дори само в този форум имам предостатъчно информация по въпроса. Разбира се, предполагам, че  има хора, които съвестно си вършат работа и се радвам, ако някой е попаднал на такива, но мисля, че като цяло облика на този сектор у нас се определя от другия тип фирми за съжаление.

Разбира се, че всеки сам може да си преценява, кой е най-добрия вариант за него, а за тези които са решили да си организират почивката сами, винаги съм им оказвал съдействие, написал съм и достатъчни съвети започвайки от тук. Споделям тези неща, защото знам, че има хора, които се колебаят дали да пътуват сами и тази информация може да им е полезна.

# 156
Adventurer, тъй като си ме цитирал, ще ти отоговоря, че не съм била родена нито през комунизма, нито през средновековието, така че не мога да ти отговоря как е било тогава.
Ще ти кажа как резервирам сега - попълвам си онлайн заявление за резервация за избрания пакет и от агенцията се свързват с мен за потвърждение или отказ.

И не разбирам защо вече няколко поста пишеш тези фермани с едни и същи неща. Всеки знае и плюсовете, и минусите на всеки тип пътуване и избира според това, което предпочита.

# 157
Adventurer, тъй като си ме цитирал, ще ти отоговоря, че не съм била родена нито през комунизма, нито през средновековието, така че не мога да ти отговоря как е било тогава.

Не съм, освен ако не си патентовала толкова често използвания тук израз "пускане на заявка" за лична употреба.

И не разбирам защо вече няколко поста пишеш тези фермани с едни и същи неща.

Точно тези неща се съм ги писал и не разбирам, на какво основание ми държиш сметка какво пиша във форума, аз например питам ли те защо ни занимаваш с това кога, как и за какво си се колебала и какви терзания си имала, не, просто като видя нещо, което не ми е интересно, го пропускам. А може би вече като видя пост тип "запис" или откровен чат като "оо, сиске как си, аз съм те виждала на пазара" трябва да почна и аз да ги докладвам, но така половината тема ще бъде изтрита.

Още повече въпросите за хотелите и трансферите бяха повдигнати и дискутирани от други хора многократно.

Всеки знае и плюсовете, и минусите на всеки тип пътуване и избира според това, което предпочита.

Ако съдим по непрекъснато повтарящите се въпроси в този форум дори за далеч по-ясни и просто неща, не мисля, че всеки знае всичко. Форумите са затова да се пита, да се отговаря и да се споделя опит, ако нещо не ти харесва го пропускаш.

# 158
Къде видя да съм ти държала сметка какво пишеш?

# 159
Точно разликата в цените и рекета на БГ агенциите да платя цялата сума близо година преди почивката ме отказа от резервация. През травел републик ми излезе с над 500лв по-евтино и ще платя 2 седмици преди почивката, а не 1 година да ми се е свило сърцето да не би да фалира агенцията или нещо да възпрепятства почивката ми. На родителите ми, запазих хотел в БГ пак през ирландският сайт, с 800лв по-ниска цена за 9 нощувки. Еми това за мен са страшно много пари.

# 160
Всеки си знае хавата и си решава според нея, но дискусията ме накара да почна да следя и полетите на Туркиш, а бях решила догодина да ходим с агенция. Иначе сме ходили с автобус (от тогава и на градски не се качвам), с чартър (от тогава мъжът ми не иска да стъпи на самолет) и с кола (докато не направят магистрала повече никога).

# 161
  • В.Търново
Какво мислите за агенция Версо Травел?Пише, че може да има тръгване и от В.Търново без доплащане.

# 162
Какво мислите за агенция Версо Травел?Пише, че може да има тръгване и от В.Търново без доплащане.
Супер са!
Много коректни и точни!
Не съм пътувала в Турция с тях, но няколко пъти в Гърция.
Дори единия път, пожелахме да си удължим престоя в Порто Карас Ситония и те направиха всичко възможно, и останахме още два дни при условията на ранната ни резервация.
Вероятно и с помощ и от самия хотел, но просто с факта, че поеха ангажимента и успяха, ме спечелиха за техен клиент!
Добри са!

# 163
Здравейте, моля за съвет, изчетох каквото успях за седмица-две, но колкото повече чета, толкова повече се обърквам! Прегледах темите, рових в трипа, четох по руските форуми, сравнявам цени в травел републик, ТА и турските ТА и мозъка ми стана на локум, а би било добре да запазя вече!
Двама възрастни и две деца (на 6 и 10 години) сме, от 20 август можем да заминем и до 15 септември трябва да сме тук, бюджет около 4000 лева за 9 нощувки, без да включвам транспорта. Обмислям автобус, мъжът ми иска с кола.
Децата искат пързалки, басейни, площадки, аз искам зеленина и пясъчен плаж, чистота и качествена храна. Ясно ми е, че в пика на сезона и с тази сума не мога да очаквам всичко, което искам да е топ, но поне да "огранича щетите" с ваша помощ Simple Smile
Спрях се на Ali bey club manavgat, Kamelia k-club, Samara hotel Bodrum, La blanche island, Sea planet resort, Tui magic life jacaranda, Club asteria belek, Aska Lara и Papilon belvil, макар да превишава бюджета.
Ще ви бъда благодарна за мнения и препоръки!

# 164
Bimisagri, погледни Gural Premier Belek в Directbooking, колкото по-късна дата избереш, толкова по-ниска ще е цената, отговаря на всичките ти изисквания и няма да се налага да "ограничаваш щети". Имат си чат, на който можеш си говориш с тях и да ги питаш всичко каквото те интересува.

Общи условия

Активация на акаунт