На море в Турция - тема 62

• 64 761
  • 726
  •   2
Отговори
# 165
Bimisagri,
Ali Вey club отговаря на условието за зеленина, има и голям аквапарк. На плажа има и малко чакъл, освен пясък. Хотелът е много добър.
Kamelia k-club има страхотен плаж - ситен пясък, широка ивица, полегато дъно, но водните пързалки са само 4-5 и не са разнообразни. Добър хотел.
Sea Рlanet resort го докарва на зеленина и водни пързалки, но нивото му не е добро. Плажът е пясък и чакъл.
Tui Мagic life Jacaranda има отличен пясъчен плаж, хубава зелена територия, но пързалките са 3-4 съвсем леки и еднообразни. Като ниво е на ниво Simple Smile
Club Аsteria Вelek е с много красива територия, плажът е с малко по-едър пясък, но ивицата е широка. Водните пързалки са 4 и са скучновати. Иначе е добър хотел.
Aska Lara има хубав аквапарк и много занимания за деца. Плажът е широк, може да има камъчета на влизане в морето. Има зеленина, но не е много.
Papilon Вelvil има разнообразни водни пързалки, красива зелена територия и хубав плаж. Много добър хотел.
La Вlanche island има няколко вида водни пързалки, плажната ивица е тясна и до колкото помня, пясъкът е насипан и е фин. Около басейните няма много зеленина. Добър хотел.
Samara hotel не ми е познат. Проучете добре, защото според мен няма водни пързалки.

Всички хотели които сте харесали, с изключение на Sea Рlanet resort,  предлагат добри условия за почивка.  Някои са на по-добро ниво, разбира се, други пък изпъкват с чудесен плаж или прекрасна градина. Въпрос на лични предпочитания.

# 166
  • Стара Загора
Здравейте,за пръв път ми се иска да отидем на почивка в Турция,дори не знам къде точно,но никъде почти не виждам цена за 2в.+2 деца едното е на 4,другото на 9.Искам да пътуваме със самолет,ще съм благодарна за всякакви съвети.
Здравейте, повечето хотели ( с малки изключения) приемат деца, трябва да погледнете вариантите на стаи и да видите колонката 2 души + 2 деца и обикновено в скоби е уточнено до колко години ги броят деца в съответния хотел.

# 167
  • Някъде в Европа...
Bimisagri, погледни Gural Premier Belek в Directbooking,

Adventurer,   можем ли да се доверим на този сайт за бъдещи резервации? Чисто ми хрумна идеята да гледам оттам за 2020 с полет от Букурещ - доста удобно за живеещите в Централна Северна България е полет от Букурещ...

# 168
# 169
  • София
Сега остава всеки сам да си прецени дали да вярва на Фейсбук или на Министерството на външните работи на Република  Турция Simple Smile
http://www.mfa.gov.tr/passport-validity-requirements-while-enter … protection.en.mfa

# 170
  • Варна
Ами споделили са го доста агенции, не вярвам да си правят гаргара.

# 171
Сега остава всеки сам да си прецени дали да вярва на Фейсбук или на Министерството на външните работи на Република  Турция Simple Smile
http://www.mfa.gov.tr/passport-validity-requirements-while-enter … protection.en.mfa

По принцип отговорът е ясен, но като знам, че съм попадала на информация, публикувана на интернет страниците на някои министерства в България, която не е актуална и почвам да се чудя Wink

Иначе благодаря за линка. Аз все в сайта на МВнР съм гледала за паспортни и визови изисквания, а там за съжаление, няма такава информация. Така че ми е полезен.

# 172
  • София
Сега остава всеки сам да си прецени дали да вярва на Фейсбук или на Министерството на външните работи на Република  Турция Simple Smile

Тази информация е валидна за всички граждани на държави, с които Република Турция няма допълнително подписани споразумения. Както всички знаем, между Република Турция и Република България има такива и е редно да се четат съобщенията на нашето Външно министерство и съответно да се търсят указания от Посолството на Република Турция в Република България. Аз лично имам получен отговор от Посолството при мое запитване, че паспортът ми е валиден и мога да посещавам Р Турция до валидността посочена в него. Разбираемо е, защо са поставили тези надписи в момента, предвид увеличеният поток пътуващи от Западна Европа, но за граждани на България важат двустранните спогодби и споразумения.

# 173
  • София
Във фейс групата има пост, че на един от пунктовете, забравих кой, не е капитана имало лист с подобен текст

Аааа ето го:
Уважаеми клиенти информираме Ви, че на Гкпп Малко Търново на турска граница вече има официално надпис за валидността на паспортите. Туристи чииго паспорти изтичат 150 дни преди влизане в Р Турция ще трябва да заплатят виза 567,5 тур. Лири. Туристи чиито паспорти изтичат 60 дни преди влизане в страната няма да бъдат допускани. Отдолу пише: молим да се информирате за турските закони!
Надяваме се да сме били полезни!

# 174
Adventurer,   можем ли да се доверим на този сайт за бъдещи резервации? Чисто ми хрумна идеята да гледам оттам за 2020 с полет от Букурещ - доста удобно за живеещите в Централна Северна България е полет от Букурещ...

Ами аз го използвам от няколко години без никакъв проблем, те са посредник работещ с местни агенции в случая турски, които реално правят резервациите и чиито имена стоят на ваучерите. Предимството е, че често дават 10-15% допълнителна отстъпка от цените на турските агенции, които и без това са ниски, и е по-лесно за резервиране през тях.

Въпросът с пакетите, които те продават обаче, е съвсем различен и нищо не мога да кажа. Там са включени чартъри и трансфери на различни компании, вероятно всичко това е организирано от румънските агенции, за които обаче ние нищо не знаем и аз не бих се доверил току-така.

По принцип смятам този тип пакети през посредници за рисковани независимо от къде са купени, защото полетите и особено чартърите могат да бъдат променени или отменени, а комуникацията между вас посредника и агенцията да е лоша и дори да не разберете на време за тези промени, а и след това нещата ще бъдат още по-сложни. Така че, за пакети може би е по-добре да се придържате към нашите агенции, поне с тях и да има някакъв проблем по-лесно ще се оправите отколкото с чужди агенции в чужда държава.   

По въпроса с валидността на международните паспорти, на сайта на турското външно министерство, който някои от вас не са прочели внимателно, от години пише, че за българи се изисква единствено паспорта да е валиден в момента на преминаване на границата, няма никакви други срокове. Такива обикновено са и отговорите на тяхното посолство у нас.

Всякаква друга информация няма как да коментирам, но все пак е добре да идва от легитимни източници...

# 175
  • Някъде в Европа...
Копвам контра-отговор на друга турист. агенция по повод валидността на паспортите:

Уважаеми колеги, клиенти и приятели! Относно всятата паника от  днес по-рано сутринта, цитираме: “На ГКПП Малко Търново има официално надпис за валидността на паспортите. Туристи чииго паспорти изтичат 150 дни преди влизане в Р Турция ще трябва да заплатят виза 567,5 тур. Лири. Туристи чиито паспорти изтичат 60 дни преди влизане в страната няма да бъдат допускани.” НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ и ИНФОРМАЦИЯТА Е АБСОЛЮТНО ГРЕШНА! КОСНСУЛТИРАЛИ СМЕ СЕ С ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО!
По изисквнето на турските закони, всеки чужд гражданин за вход в страната трябва да има минимум срок от 60 дни преди да му изтече паспорта, като отново повтаряме това не важи за българи! Ако ли все пак този срок не е спазен, се закупува така наречената таксова марка, която в никакъв случай не е глоба! Също така, не става ясно от грешно поднесената информация, от кога Турция е поставила визи за бълскари граждани, като всички знаем, че такива за нас не се изискват! СПОДЕЛЯЙТЕ И ПЪТУВАЙТЕ СПОКОЙНО!
От нас хубав и усмихнат следобед 😉

Adventurer, благодаря!

# 176
  • Пловдив
Това с паспортите май не е така за нас - http://www.mfa.gov.tr/countries-whose-citizens-are-allowed-to-en … WbRShAdk_M6eDTJWM

Никой нищо ли не знае за ферибота Айвалък- Лесбос?

# 177
# 178
  • Пловдив
Резервационни системи и аз намерих Simple Smile Въпросът е трябва ли да купувам предварително или на място е ок - ще бъдем там 2 дни преди датата на пътуване. Не откривам как да купя иначе билет с отворено връщане (без дата), а чета, че има. Еднопосочни да купувам ценово е доста неоправдано.

# 179
Резервационни системи и аз намерих Simple Smile Въпросът е трябва ли да купувам предварително или на място е ок - ще бъдем там 2 дни преди датата на пътуване. Не откривам как да купя иначе билет с отворено връщане (без дата), а чета, че има. Еднопосочни да купувам ценово е доста неоправдано.

Представи си 4е си купила билет с отворена дата
и петък реши да се върнеш..
Oтиваш на пристанището и ти казват 4е няма места на ферибота = демек, билет с отворено връщане която не е заверена на някоя си дата за нищо няма да важи ако ще е пълен ферито..

Сигурно ще е по добре да се купи билета преди 2-3 дена онлине през сайта на една от агенциите

turyol
jale tour
jalem tour

Общи условия

Активация на акаунт